Toplu açılış ve temel atma töreni için Uşak’ta bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akil insanların katkı vereceklerine yürekten inandığını belirten Eroğlu, “Çözüm sürecinde taviz söz konusu değil” dedi.

Eroğlu, şunları söyledi:

“Çözüm sürecini biliyorsunuz muhalefet çok ters anlatıyor, doğru değil. Burada maksadımız şu, Başbakanımız her zaman diyor. ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan’ diye bunu her zaman söylüyoruz. Dolayısıyla çözüm sürecinde herhangi bir taviz söz konusu değil. Akil adamların da gerçekten bu konuda katkı vereceklerine yürekten inanıyorum.”

“AKİL İNSANLARA HAVALE EDİLMEDİ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise “terör sorununun çözümü akil adamlara havale edildi” şeklindeki yaklaşımların doğru olmadığını söyledi.

Yazıcı, “Bu işte doğrudan doğruya çalışan arkadaşlarımız oturup bir belirleme yaptılar. Bana göre güzel bir oluşma olmuş. Türkiye’de en temel sorun olan terör sorunun ‘akil olarak nitelendirdiğiniz bu 63 kişi çözecek bunlara havale ettik’ diye yaklaşmayın. Böyle bir şey yok. Bunlar bu sorunun çözümü noktasında gittikleri yerlerde insanlar ne söylüyor gibi şeyleri tahlil edip, kanaatleri içeren bir bilgi notu hazırlayıp, bu işi takip eden yere getirecekler. Daha hiçbir toplantısı olmadan niye böyle falan diye söylemler oluyor. Bunlara takılmamalıyız. Büyük hedeflere odaklanmalıyız. Ana hedefte Türkiye’yi terör belasından kurtarmaktır. “

Kaynak : TRTHaber