MEBBİS Öğretmenler Temmuz ayı il içi yer değiştirme tercihleri için MEB tarafından yapılan duyuru burada. MEB il içi atamalar Temmuz 2014,MEB ikinci il içi isteğe bağlı atama tarihleri,MEB atamaları için tıklayın. Öğretmenlerin yaz tatili il içi ve iller arası özür durumuna göre başvuruları, 11-15 Ağustos’ta yapılacak.

Alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2014’e esas alınacak.

İlk atama kapsamında açıktan, kurumlar arası naklen atananlar ile öğretmenlikten ayrıldıktan sonra açıktan ya da kurumlar arası yeniden atama kapsamında atananlardan, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, 30 Eylül 2014 itibarıyla bulundukları ilde en az bir yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

MEBSİS İÇİ BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Öğretmenlerin 2014 Yaz Tatili İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu İçin Tıklayınız.

Öğretmenlerin 2014 Yaz Tatili İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmesi İle İlgili Valiliklere Gönderilen Yazı İçin Tıklayınız.

Sonuçlar, http://ikgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri yer değiştirme takviminde belirtilen süreler arasında tamamlanacak. Başvuruların kabul edilmesi ve tasdik süreci 11-15 Ağustos’ta, tercihlerin yapılması ve tasdik süreci 20-26 Ağustos’ta, 29 Ağustos’ta tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 1 Eylül’den itibaren yapılacak.