Şahin’in sözlerini adını vermeksizin eleştiren Hatipoğlu, sahabe ile Peygamberimiz arasında geçen olayları örnek gösterdi.

“Hazreti Peygamber bugün sağ olsaydı mübarek sakal-ı şerifinin sevilmesine engel olmazdı” diyen Hatipoğlu, Peygamberin traş olduğu zaman sakalının dağıtılmasına bizzat müsaade ettiğini söyledi.

Peygamberin bütün hac ve umresinde traş olan Allah Resulü’nün bütün saç ve sakallarının sahabe tarafından kapışıldığını ifade eden Hatipoğlu, “bunlar sıradan adamlar mıydı?” diye sordu. “O’na ait her şey bizim için mukaddestir. O’na ait herşey bize O’nu hatırlatıyor” diyen Hatipoğlu, “O’nu sevmeye devam edeceğiz. O’nun herşeyini sevmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hatipoğlu sosyal medyadaki mesajında da şunları söyledi:

“Kimileri sakal-ı şerif’ten rahatsızlık duyuyor. İyi ki rahatsız olanlar vardır, iyi ki bir sakal için ömrünü feda edecekler vardır. Ben Resulullah’ın bir damla teri için Resulullah’ın bir sakalı için bütün kainatımı feda ederim, bunun adı aşırılıksa evet aynen öyledir, bunun adı fedakarlıksa evet aynen öyledir, bunun adı Muhammed Nebi yüceltmekse evet aynen öyledir adı neyse o olsun kimse umurumda değil zerre kadar. Hayatım boyunca Muhammed Mustafa’nın kapısının eşiğinde olsam başıma basarak geçse bundan en büyük şeref ve en büyük rahmet adlederim..”