2012-2013 sezonu Ziraat Türkiye Kupası final maçı ne zaman ? Fenerbahçe – Trabzonspor final maçı ne zaman ? Fenerbahçe – Trabzonspor final maçı nerede ?

Fenerbahçe Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finali ne zaman ?Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivasspor ile ilk yarısı 1-0 biten yarı final rövanş maçında bitiş düdüğü çaldığında 6-0 üstünlük sağlayan Trabzonspor adını finale yazdıran ilk takım oldu.
Trabzonspor – Sivasspor maçının bitmesinin hemen ardından başlayan başlayan ikinci yarı final rövanş maçı ise oldukça çekişmeli geçti.

Eskişehirspor’un 1-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe çok geçmeden durumu eşitledi. Skorun 1-1 olması ile ilk yarı sona erdi.

Fenerbahçe ile Eskişehirspor arasında yapılan ilk maçtaki skorunda 1-1 olması sebebi ile maçtaki dengenin bozulmadığı için otuzar dakikalık iki uzatma devresi oynandı.

Uzatma devrelerinde de gol sesi gelmeyince her iki takımda 120 dakikanın ardından penaltı atışları yaptı.

Penaltı atışlarında ise Eskişehirspor peş peşe iki penaltı atışını kaçırınca 4. penaltı atışınıda gole çeviren Fenerbahçe adını finale yazdıran ikinci takım oldu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin karşılaşacağı final maçının tarihi 22 Mayıs olarak belirlenirken müsabakanın hangi sahada yapılacağı halen netlik kazanmadı.