‘Çalıkuşu’nun Sütlü Nuriye’si Elif Sümbül Sert, bu sezon karşımıza bambaşka biri olarak çıkacak. 33 kilo veren oyuncu artık çok seksi. Elif Sümbül Sert, nasıl kilo verdiğini, yeni aşkını ve projelerini anlattı !

Çalıkuşu’nun Sütlü Nuriye’si Elif Sümbül Sert, bu sezon karşımıza bambaşka biri olarak çıkacak. 33 kilo veren oyuncu artık çok seksi. 

Çalıkuşu’nın ‘Sütlü Nuriyesi’yken fıstığa nasıl geçiş yaptınız?

– Biliyor musun aslında hep kilolu bir kadın değildim. Doğumdan sonra emzirme döneminde kilo problemi yaşamaya başladım. İlk bebeğimi doğurduğumda da aynı şeyi yaşamıştım.

Sebebi neymiş?

– Sütü salgılatan hormon metobolizmamı durduruyor. Bu da bende geçici tiroit yapıyor.

Kaç kiloya çıkmıştınız?

– 85 kiloya kadar çıktım.

Boşanmanızın sebebi kilolarınız mıydı?

– Hayır, zaten mutsuz bir evlilikti. Biri altı, diğeri iki yaşında iki kızımla maddi manevi hiçbir destek olmaksızın yeni bir hayat kurmaya çalıştım.

Kilolu dönemde bir oyuncu olarak çevreden baskı gördünüz mü?

– İnsanlar kilolu olanların mutsuz olduğunu düşünüyor ama bu yanlış bir algı. Ben kiloluyken de kendimi harika hissediyordum. Göbeğim dışında vücudum hep estetik görünüyordu.

Şimdi kendinizi seksi ve çekici hissediyor musunuz?

– Ben çok dişi enerjisi olan bir kadın değilim. Biraz maskülenim. Ama seksi görünmenin kiloyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Bir şey itiraf edeyim kiloluyken de çok güzel tepkiler alıyordum. Hatta şu anki halimi beğenmeyenler bile var.

Kilo vermek için diyet ve spor gibi şeyler yaptınız mı?

– Hayır. Kendimi buluşum, kadınlığımı unuttuğum bir dönemde yeniden âşık olmam, bunların enerjisiyle yeniden yaşadığımı hissettim. Her şeyin beyinde başlayıp bittiğini anladım. Mutluluk hormonu salgıladım. İki çocuğun sorumluluğu da beynimi sürekli aktif tuttu.

İstediğiniz forma girdikten sonra ilk ne yaptınız?

– 85 kilodan 52 kiloya indim. Kilolu dönemimde belirlediğim, çok sevdiğim kıyafetler vardı. Onlara bakıp ?Bunlara girebildiğim gün tamamdır? diyordum. Şimdi hepsine giriyorum. Hatta üzerimden bile düşüyorlar. Vücut formum değişti. İri kalçalıydım. Artık değilim. Bacaklarım inceldi.