ÖSYM Sınav Hizmetleri Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Bulduklu, basın-yayın organlarında yer alan “LYS’de beş kayıp” haberi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.  

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), bu yıl yapılan Lisan Yerleştirme Sınavında 5 adayın cevap kağıdı kayboldu. Konu ile ilgili kamera kayıtlarını tek tek inceleyen ÖSYM, cevap kağıtlarının görevlilerinin ihmali sonucu merkeze ulaşmadığını tespit etti. Tespit sonrası hızlı bir biçimde inceleme komisyonları kurduklarını, aynı hızla ilgili kayıtlar ve tutanakları incelediklerini belirten ÖSYM Sınav Hizmetleri Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Bulduklu, “Adayların cevap kâğıtlarının beş farklı ilde bulunan beş ayrı salonda görev yapmış salon görevlilerinin ihmali sonucu merkeze ulaşmadığı tespit edilmiştir.

Bu görevliler hakkında yasal işlem başlatan ÖSYM Yönetim Kurulu, adayların hak kaybına uğramamaları için eş değer sınav ile adayların sınavlarının tekrarlanması kararını almıştır. Alınan karara istinaden; bu adaylar beş ayrı merkezde, tümüyle bir sınav ortamı oluşturarak kamera kayıtları altında sınavları yenilemiştir. 3 Temmuz Çarşamba günü yapılan bu sınava giren adayların sonuçları da açıklanmıştır.” diye konuştu.

Kaynak : TRTHaber