Şampiyonlar Ligi’nde F Grubu’nda Arsenal, Almanya’nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund’u Signal Iduna Park Stadı’nda 1-0 mağlup etmeyi başardı. Dortmund’da Nuri Şahin, Arsenal’de Mesut Özil mücadeleye 11’de başladı. Her iki yıldız da 90 dakika takımlarının galibiyeti için formalarını terletti. Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de tutuk bir oyun sergiledi. İlk yarı golsüz
geçildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise İngilizler daha baskılı bir oyun sergiledi. Her iki kanadı da iyi kullanan Ada ekibi, 62. dakikada Aaron Ramsey’in attığı golle öne geçti.

Arsenal’den bir ilk

Kalan dakikalarda ise Alman ekibinin gol yollarındaki şansızlığı skoru değiştirmedi ve maçı kazanan taraf Arsenal oldu. Bu skorla Borussia Dortmund evinde ilk kez bir İngiliz takımına karşı mağlubiyet yaşamış oldu. Ayrıca Alman ekibinin Devler Ligi’nde iç sahadaki yenilmezlik serisi son buldu. Gecenin diğer sonuçları ise şu şekilde; Ajax-Celtic: 1-0, Napoli- Marsilya: 3-2, Basel-Steau Bükreş: 1-1, Barcelona-Milan: 3-1, Chelsea-Schalke: 3-0, Atletico Madrid-Avusturya Wien: 4-0, Porto-Zenit: 1-1.