Karaman`ın Ermenek ilçesinde marangozluk yapan Mustafa Ayan (44) aniden rahatsızlandı.

Ermenek Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Medline Konya Hastanesi`ne sevk edilen Ayan`ın 5 kez duran kalbi yeniden çalıştırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği ve beyin fonksiyonlarının tamamen işlevini yitirdiği tespit edilen Ayan`ın, yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Daha önce kalp yetmezliği nedeniyle kalp nakli beklerken iki çocuğu yaşamını yitiren Mustafa Ayan`ın ailesine organ bağışı konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Ailenin organ bağışına olumlu yaklaşması üzerine Ayan`ın 2 böbreği, 2 korneası ve karaciğeri alınarak, nakil için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne gönderildi.

Kalbi, akciğeri ve pankreası ise tıbbi nedenlerle alınamadı.

Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur, yaptığı açıklamada, aile üyelerinin inanılmaz bir yüce gönüllülükle Mustafa Ayan`ın organlarını bağışladığını söyledi.Ailenin kendilerinin en acı gününde 5 kişinin hayatını kurtararak herkesi duygulandırdığını anlatan Onur; iki çocuklarını, uygun kalp bulunamadığından kaybeden Ayan çiftinin başka çocuklarının da olmadığını ifade etti.

Kaynak : TRTHaber