Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9-10 Nisan’da Kırgızistan’a, 11-12 Nisan tarihlerinde ise Moğolistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Kırgızistan’da Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Başbakan Cantörö Satıbaldıyev ile görüşecek Erdoğan, ziyaret kapsamında Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin ikinci toplantısına da katılacak.

Türk işadamı heyetinin de eşlik edeceği Kırgızistan ziyareti kapsamında ayrıca Türk-Kırgız İş Forumu düzenlenecek.

Başbakan Erdoğan ve Kırgız mevkidaşı, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için Türk ve Kızgız işadamlarını bir araya getirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan ziyaretinin ardından Moğolistan’a geçerek Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj ve Başbakan Noroviin Altankhuyag ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

Başbakan Erdoğan’ın başkent Ulan Bator’daki temasları sırasında Moğolistan Parlamentosu’na Türkiye tarafından hibe edilen modern matbaa merkezi ile Moğolistan Parlamentosu Arşiv Merkezinin de hizmete açılması planlanıyor.

Başbakan’ın ziyareti kapsamında, Türk ve Moğol hükümetleri arasında Türk tarihine ışık tutacak yeni kültürel çalışmalar konusunda da protokol imzalanması bekleniyor.
 

Kaynak : TRTHaber