Maraşta Haber
Maraşta Haber

Arınç’tan bedelli askerlik açıklaması

Yaklaşık 5 saat süren Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kameralar karşısına geçti. BEDELLİ ASKERLİK Arınç, şu an itibaren düzenlemenin olmadığı bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili olarak, “Şu an itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar yoktur. Yedek subaylar için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için bu kadar olacak […]

Arınç’tan bedelli askerlik açıklaması

07 Mayıs 2013 - 20:17A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Yaklaşık 5 saat süren Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kameralar karşısına geçti.

BEDELLİ ASKERLİK

Arınç, şu an itibaren düzenlemenin olmadığı bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili olarak, “Şu an itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar yoktur.

Yedek subaylar için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için bu kadar olacak diye dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asker ihtiyacı, Türkiye’nin geldiği nokta, konjonktür bu sürenin kısaltılması için uygun bir ortamı önümüze koyarsa askerlik süreleri konusunda yeni bir düzenleme yapılabilir.

Dün, bugün, yarın söz konusu olmayan bir şeyin ileride şartlar ortaya çıktığında gündeme gelmesi ve bu konu yine Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı ve nihayetinde hükümetimizin vereceği kararla bir düzenleme haline gelmesi muhtemeldir.

Bedelli askerlikte yeni bir çalışma kesinlikle söz konusu değildir. Evet, istediğimiz kadar müracaat olmamıştır ama kanun amacına ulaşmıştır. Kesinlikle bedelli gündeme gelmeyecektir.” dedi.

Son olarak yapılan bedelli askerlikte yaş 30 olarak belirlenmişti. Ücretin de 30 bin TL idi.

BELEDİYE ÖDENEKLERİNDEN KESİNTİ YOK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, belediyelerin borçlarının kendilerine gönderilen ödeneklerden kesilerek ödendiğini hatırlatarak, 2013 yılının haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında bu ödeneklerden kesinti yapılmayacağını karara bağladıklarını bildirdi.

Arınç, bu konudaki kararnamenin birkaç gün içinde yayımlanmış olacağını dile getirdi.

Bülent Arınç, özellikle son yıllarda bilgisayar korsanları tarafından kurulan, suç örgütlerinin elektronik sistemlerde oynamalarla para transferleri yapmalarına ve kumar sayılabilecek bazı organizasyonlarına karşı, Ödeme ve Menkul Kıymetlerde Mutabakat Sistemi ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı’nın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını bildirdi.

TERÖR ŞEHİDİ SAYILACAKLAR

Arınç, yaklaşık bir yıl önce Afyonkarahisar’da cephanelikte meydana gelen patlama sonucu şehit olan 25 askerin terör şehidi sayılacağını kaydetti.

Şehitlerle ilgili yapılan tüm düzenlemelerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir daire tarafından görüldüğünü kaydeden Arınç, “60 maddelik sayabileceğimiz, yani bakanlığın kendi kuruluş kanununda yapılacak değişiklikler içerisine bir madde olarak bu girmiştir. Bu tür olaylarda vefat edenler de bundan sonrası için bu kapsamda değerlendirilmiş olacaklar” diye konuştu.

İSRAİL’İN ÖDEYECEĞİ TAZMİNAT

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mavi Marmara saldırısı sebebiyle hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara ödenecek tazminat miktarlarının belirlenmesiyle ilgili olarak bugün İsrail’de yapılan toplantıya ilişkin soru üzerine de “Bu süreci tamamen sonuçlandırmak istiyoruz. Detayları hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Bittiği zaman yaptığımız anlaşmayı Parlamentomuza sunmuş olacağız” diye konuştu.

AKHİSAR BELEDİYESPOR’UN İŞİ ZORA GİRDİ

Hükümet Sözcüsü Arınç, Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’de 2012-2013 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesine ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:

“Süper lig şampiyonluğu önemli bir şampiyonluk. Fenerbahçe’nin 2-0 yenilmesi çok garip. Onun 2-0 yenilmesi Akhisar Belediyespor’un işini zora soktu, kızmıyor da değilim ama Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış olması tabii muhteşem bir başarıdır. Bu başarıdan dolayı hem kulübün bütün futbolcularını, şüphesiz başkanını, teknik direktörünü ve milyonlarca Galatasaray sempatizanı, taraftarı olan insanımızı yürekten kutluyorum, Avrupa’da da büyük başarılar temenni ediyorum.”

HUKUK HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR

İstanbul’da yaşayan 150’ye yakın vatandaşın, kentin belli bölgelerinin tapusunun kendilerinde olduğu ve hukuki süreç başlatacakları yönündeki iddialarının gazetelerde yer aldığı ifade edilerek, değerlendirmesi sorulan Arınç, bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Ancak bir avukat olarak konuya baktığında tapu değerini kaybetmemiş ise mahkemelere başvurulabileceğini bildiren Arınç, “Hukuk her şeyden üstündür. Hak, haklının en mukaddes malıdır, vermezlerse alacaksın demişler” ifadesini kullandı.

“Esed yönetiminin Suriye’de kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması için özel bir komisyon kurulması yönünde talimat verdiği” şeklinde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine de Arınç, “Söylediğiniz konuda hiçbir şey bilmiyorum” yanıtını verdi.

Arınç, “Valiler kararnamesi konusunda gelişme var mı?” şeklindeki soru üzerine de “Valiler kararnamesi mi var? Bilgim yok. Bilse bilse Sayın İçişleri Bakanımız bilir, Sayın Başbakanımız bilir. İmzalasaydık, biz bilirdik” karşılığını verdi.

Kaynak : TRTHaber

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
23 Nisan 2017 Pazar – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 23 Nisan 2017 Pazar – Dolar, Euro...

Bugün 23 Nisan 2017 Pazar günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa hiss...

14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları ...

Bugün 14 Mart 2016 Pazartesi günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa h...

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban ...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları ̵...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ