ÖSYM LYS 2014 sonuçlarını açıkladı. Milyonlarca öğrencinin girdiği LYS Sonuçları açıklandı. Öğrencilerde şimdi tercih heyecanı var. LYS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? ÖSYMTercih kılavuzunu yayınladı.  LYS Sınav Sonucunuzu öğrenmediyseniz haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz. LYS sonucunuza göre hangi üniversitelerde tercih hakkınız olacak? LYS Tercihleri hangi tarihler arasında yapılacak? LYS tercih kılavuzu ve üniversitelerin taban-tavan puanları ile ilgili ayrıntılı bilgi MarastaHaber.com’da (LYS tercih kılavuzu-LYS sonuçları)

Tercih süresi, 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

Üniversite kontenjanları sınava başvuran öğrenci sayısının artması üzerine artırılacak ve daha çok aday üniversiteli olacak. Üniversite kontenjan sayıları daha önceki senelerde öğrenci sayısından bağımsız her sene üniversitelerin açtıkları bölümlerin bildirdiği kapasite sayısı üzerinden belirleniyordu.

Üniversite adaylarına sevindirici haber YÖK tarafından verildi. Tercih yapacak öğrenci sayısının artması üzerine kontenjanlar yüzde 10 kadar artırıldı. Öğrencilere bu yıl tam 1 milyon 6 kişilik üniversite kontenjanı sağlanmış durumda. Adayların bu artışı göz önünde bulundurarak tercih yapması tavsiyemizdir.