Doğu Akdeniz Kalkınma ajansı (DOGAKA) tarafından “Spor Yap Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Dur ” başlıklı proje kapsamında gençler spora yönlendiriliyor.

 

“Spor Yap Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Dur ” başlıklı proje kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma ajansı (DOGAKA) tarafından yürütülmekte olan 2012 yılı Sosyal Destek Programı kapsamında kurumumuz adına sunulan SODES TR632012/046-0259 referans numaralı “Spor Yap Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Dur ” başlıklı proje kapsamında açılan voleybol, basketbol, futbol kursları başlatıldı.

Kahramanmaraş Merkez Aksu Mahallesinde devam eden kurslara yoğun ilgi görüyor. Proje kapsamında başlatılan voleybol, basketbol, futbol kursları 60’ar saat yapılıyor.

Kurs sonunda katılımcılara sertifika ve spor malzemesi dağıtılacak programda amaç genç nesilleri spor’a yönlendirmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak.

Öte yandan “Spor Yap Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Dur ” başlıklı proje kapsamında yapılacak olan çok amaçlı spor sahası için ihale yapılmış olup süreç devam etmekte.

SPOR YAPAN ÇOCUK DAHA MUTLU VE BAŞARILI

Günümüzde ailelerin birinci gündemi, çocuklarının öğretim hayatları ile ilgili oluyor. Oysa sosyal aktivite, özellikle de spor yapmak, çocuk ve gençlerin hem derslerdeki, hem de hayattaki başarısını artırıyor.

Sporun saldırganlık dürtülerini doğal yolla ve sosyal kurallara uygun olarak boşaltmayı öğrettiğini belirten DOGAKA proje koordinatörleri, “Ailelerin çoğu, çocuklarının bir sporla ilgilenmelerini isterler. Ancak bazıları ya bunu yeterince önemseyip öne çıkarmaz ya da öğrencinin yapmak istediği spor branşından kaygı duyarak istediği branşta spor yaptırmazlar. Bunun için aileler çocuklarının gelişimlerini takip edebilecek kurumlara yönlendirmelidirler. Çocuğunuz spor yapmasa, sanatsal veya kültürel bir etkinlikte bulunmasa ne yapacak? Günümüz gençlerini olumluya yönlendirebilmek ve negatif enerjilerini pozitife çevirmenin en güzel yollarından biri spordur. İhmal edilmemesi gerekir” diye konuştu.

Yetkililer DOGAKA olarak amaçlarının tüm öğrencilere kendi sevdikleri alanda sportif imkânlar sunmak olduğunu belirterek, ‘Bu doğrultuda gençleri sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan öğrencilerimizin gelişimini desteklemek amacıyla uzman kadrolar tarafından yürütülmektedir’ dedi. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)