14-16 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya/Berlin’de 35. Uluslar arası Alman Atletizim şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan Kahramanmaraşlı Atletin hedefi olimpiyatlara katılmak.

 

Uluslar arası Paralimpik komitesinin faaliyet takviminde yer alan 14-16 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya/Berlin’de 35. Uluslar arası Alman Atletizim şampiyonasında Türkiye’yi Kahramanmaraşlı Hasan Biricik temsil edecek.

17 yaşında Atletimiz spor’una merak sarmış olan Hasan Biricik ilk defa milli olacak. T-46 sınıfında yarışacak olan Hasan Biricik 200 metre ve 400 metre de ülkemizi temsil edecek.

05-13 Haziran 2013 tarihleri arasında Ankara’da Bedensel engelliler Mili Takım kampına katılacak olan Hasan Biricik ilk defa milli olmanın gururunu yaşayacak.  17 yaşındaki genç Atletin hedefi ise Ağustos ayında Porto Riko’da yapılacak olan Dünya Gençler atletizm şampiyonasında madalya ve madalyalarla dönmek, oradan da Olimpiyatlara katılmayı hak kazanmak.

Şampiyona için 12 Şubat stadyumu Tartan Atletizm pistinde hazırlanan Atlet sporcu Hasan Biricik Kahramanmaraş’ta bugün Gazetesi spor servisine yaptığı açıklamada, “İyi bir hazırlık dönemi geçiriyorum. Henüz Dünya Şampiyonası için istediğimiz formu yakalayamadık. Sağlık durumum iyi, sakatlığım yok. 14-16 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya/Berlin’de 35. Uluslararası Alman Atletizim şampiyonasında mücadele edeceğim. Daha zamanım var. Hazırlık sürecim devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Atlet sporcunun bu başarısının en büyük mimarı olan antrenörü İrfan Arguz ise, Hasan’ı şöyle anlattı: “Sporun içinden gelen bir bilim adamı olarak, Hasan’la ilk karşılaştığımızda, onun sadece atletik performasına bakacak kadar zamanım vardı. Bu kısa karar verme sürecinde onun patlayıcılığı ve atletik performansının uluslararası düzeyde olduğuna karar verdim. Sonraki süreçte, onun motivasyonu, çalışma azmi, adanmışlığı ve zekasının, bu atletik değerlerine paralel olup olmadığına baktım ve bunları geliştirecek planlamaları yapmaya başladım.Hasan, hedeflerini ve hayallerini atletizmin çerçevesine bina eden, sınırları aşmayı, en iyisini yapmak için, üst düzey bir çalışma azmine ve disiplinine sahip bir sporcu karakterine sahip biridir” dedi. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)