Spor yazarımız Cebrail Sarı’nın yeni yazısı:Kale Savunmakla Savaş Kazanılmaz

 

Ankaraspor maçında 5’li savunma yapan Kahramanmaraşspor, maça beraberlik için çıktığını açıkça belli etti.

Zor bir ligde mücadele ediyoruz. Herkes bunun bilincinde. Ancak taraftar takımdan başarı bekliyor.

Ankaraspor maçını izleyen herkes görmüştür, KahramanmKale Savunmakla Savaş Kazanılmazaraşspor golü bulduktan sonra taraftar büyük bir coşku yaşadı ve maçtan keyif almaya başladı.

Ancak karşılaşmanın ilk yarısına bakarsanız tribünlerin sessiz bir şekilde maçı izlediğini görürsünüz.

Sahaya çıkan Kahramanmaraşspor sadece gol yememeye odaklanmıştı.

Ön alanda tek başına kalan Dabo, bir sağa bir sola boş koşular yaptı ancak onu topla buluşturamadılar.

Haklı olarak Dabo’da orta alana geldi ve bir orta saha oyuncusu gibi davrandı.

Biz çok iddialı bir takım değiliz. Ancak bu maçtan sonra rakiplerimiz bizi zayıf bir takım olarak görecek.

Bucaspor maçında savunmayı önde oynatmamız bir nebze de olsa rakiplerimizi korkutmuştu. Hatta Ankaraspor’un hocası beklediğimizden farkı bir Kahramanmaraşspor ile oynadık derken bunu kastetmiştir.

Kendi sahamızda Ankaraspor gibi bir rakip ile berabere kalmamız kesinlikle kötü bir sonuç değil. Ancak üst üste iki yıl boyunca şampiyon olmuş bir takım böyle ezik bir görüntü çizmemeli.

Ben savunmamızı çok tebrik ediyorum. Onlara iş düştüğü zaman neler yapa bileceklerini gösterdiler.

Bundan sonraki süreçte hem taraftarlar hem de basın mensupları olarak bizler hücum hattının yeteneklerini görmek istiyoruz.

Ankaraspor maçında 85. dakikada Onur Berber-Şamil Ünal değişikliğinin ardından forvete doğru kayan Erhan Çelenk, Ankaraspor savunmasını zorlayan şık çalımlar ve güzel pozisyonlar yakaladı. Ben bu tablodan sonra galibiyet golünü bulabiliriz dedim. Ancak dakika 90’da Erhan Çelenk’in yerine Farid Guliyev’in girmesi benim bu umutlarımı soldurdu ve 4 dakikalık uzatma anlarında Ankaraspor tek kale maç oynadı. Erhan Çelenk ve Adem Aydın gibi hızlı oyuncularla yakalanacak kontra ataklar bu değişikliklerle durduruldu.

Savunmanın yerinde müdahalesi, kaleci Ersel’in müthiş kurtarışları olmasa evimiz de mağlup bile olabilirdik.

Tabi ki takımın eksiklikleri çok! Bu eksiklikleri de zamanla giderecekler. Ancak geçen yıl güç bele oluşturulan Kahramanmaraşspor ruhunun kaybedilmemesi ve seyircinin stadyuma çekilmesi için başarı şart.

Ben hocamıza ve futbolcularımıza seslenmek istiyorum: Bu takım zorlukların üstesinden gelmiş, yokluklar içerisinden başarıyı bulup çıkarmış ve şehre sembol olmuş bir takımdır. Bunu iyi anladığınız ve analiz ettiğiniz zaman rakibin gücünün hiçbir öneminin olmadığını da anlarsınız.

Bu duygu ve düşüncelerle herkese SPORLA DOLU GÜNLER diliyorum.

CEBRAİL SARI