PTT 1. Lig’in yeni ekiplerinden Kahramanmaraşspor, Kahramanmaraş’ın evlatlarını futbola kazandırmak için çalışmalara başladı. Alt yapı sorumlusu Mehmet Tıraş, oluşturduğu alt yapı ile geleceğin Kahramanmaraşspor’unu şekillendirdi.

Spor Toto 2. Lig’i şampiyon olarak tamamlayarak PTT 1. Lig’e adını yazdıran Kahramanmaraşspor, geleceğin futbolcularını da kazanmak için çalışmalara başladı. Futbol alt yapısına bu yıl çok büyük önem vereceklerini ifade eden yönetim, bu konu ile ilgili Kahramanmaraş’ın yakından tanıdığı yetenek avcısı Mehmet Tıraş’a görev verdi. Şehrin çocuklarını futbola kazandırmak için çalışmalara başlayan Tıraş, sezon başından bu yana oluşturduğu alt yapı ile birlikte birçok turnuvada mücadele etti. Yeni ve genç olmasına rağmen çok önemli başarılar elde eden Kahramanmaraşspor’un alt yapısı, Kahramanmaraş’ta başarılarını sürdürmek için çalışmalara devam ediyor.
Gazetemize alt yapı hakkında bilgiler veren Mehmet Tıraş, Kahramanmaraş’ın gelecekte futbol şehri olacağını ifade etti. Şehrin futbol alt yapısı bakımından zenginleşmesi gerektiğini dile getiren Tıraş, bunun öncülüğünü de yine şehrin çok büyük bir değeri olan Kahramanmaraşspor’un yaptığını belirtti. Şehirde okulları ve amatör spor kulüplerini dolaşarak Kahramanmaraşspor’un alt yapısına futbolcu kazandırdıklarını ifade eden Tıraş, ayrıca kendisinin de yöneticisi olduğu Trabzonspor Futbol okulundan da çok büyük destek aldıklarını belirtti.
Tıraş, alt yapı ile ilgili şunları söyledi: “Şuanda Kahramanmaraşspor iyi bir alt yapı oluşturmaya çalışıyor. Bir spor kulübü için alt yapı olmazsa olmaz bir şeydir. Bunun değerini bilmek ve farkında olmak gerekir. Biz Kahramanmaraşspor’a iyi bir alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızın tümü bu yöndedir. Yönetim de bu konuda bize destek sağlıyor ve inşallah önümüzdeki yıl daha da iyi olacağız. Şuanda alt yapıdan sportif başarı beklemek imkansız. Çünkü biz alt yapıyı daha yeni kurduk. Yeni kurulan bu alt yapıdaki çocukların tamamı Kahramanmaraşlıdır. İnşallah gelecek yıllarda bu çocuklarımız çok daha güzel başarılar elde edeceklerdir.”dedi.
Haber: Cebrail SARI