Maraşta Haber
Maraşta Haber

İnanç varsa zafer de vardır 2-1

İnanç varsa zafer de vardır 2-1 Kahramanmaraş Belediyespor sahasında konuk ettiği Isparta Emrespor’u Tarık ve Aydın’ın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.  35 metre mesafeden attığı golle takıma galibiyeti getiren Aydın İnanç, günün adamı oldu. Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş Belediyespor, Hanefi Mahçiçek Stadyumunda Isparta Emrespor’u konuk etti. Karşılaşmanın 12. Dakikasında golü […]

İnanç varsa zafer de vardır 2-1

15 Ekim 2012 - 14:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

İnanç varsa zafer de vardır 2-1

Kahramanmaraş Belediyespor sahasında konuk ettiği Isparta Emrespor’u Tarık ve Aydın’ın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.  35 metre mesafeden attığı golle takıma galibiyeti getiren Aydın İnanç, günün adamı oldu.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş Belediyespor, Hanefi Mahçiçek Stadyumunda Isparta Emrespor’u konuk etti. Karşılaşmanın 12. Dakikasında golü bulan Mavi Beyazlılar ilk devreyi 1-0 önde tamamladı. İkinci devreye de iyi başlayan ancak kontradan kalesinde golü gören Kahramanmaraş Belediyespor, Aydın İnanç’ın muhteşem golüyle maçın skorunu belirleyen taraf oldu.
Karşılaşmaya iyi başlayan Kahramanmaraş Belediyespor, ilk devre rakibine göz açtırmadı. Üst üste sağlı sollu ataklar geliştiren Kahramanmaraş Belediyespor, golü erken buldu. Kullanılan kornerde Tarık’ın kafa golü ile 1-0 öne geçen Mavi Beyazlılar, golün ardından rakip sahada baskısını artırdı. Kahramanmaraş Belediyespor’un ataklarına iki frikik pozisyonu ile karşılık veren Emrespor ise çok koşan bir takım olmasına rağmen ilk yarı Kahramanmaraş Belediyespor’un temposunu yakalayamadı.


İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Kahramanmaraş Belediyespor oldu. Geliştirdiği ataklarla rakip takımı bunaltan Mavi Beyazlılar, ikinci gol arayışını sürdürürken kontra ataktan kalesinde golü gördü. Alihan’ın kaleci Burak ile baş başa kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturması maça dengeyi getirdi. Bu dakikadan sonra Emresporlu oyuncular adeta canlandılar ve üzerlerindeki ölü toprağı atarak Kahramanmaraş Belediyespor yarı alanında baskı kurmaya başladılar. Özellikle sağ kanadı çok kullanan Emrespor, Belediyespor’un bu kanattaki oyuncularının dikkatli olmasıyla ikinci gol şansını da kullanamadı.
Rakip takımın golünün ardından baskısını artırmasıyla Kahramanmaraş Belediyespor’da kısa bir şaşkınlık oldu. Ancak maçın başından bu yana çok fazla etki gösteremeyen Aydın İnanç sahneye çıktı ve adeta ‘bizim inancımız sonsuz, biz hedefi olan bir takımız, bu da hedefimizin bir göstergesi’ dercesine takımı ateşleyen o muhteşem golüne imza attı. Rakip kaleyi tam karşıdan gören 35 metre uzaklıktan bir füze gönderen Aydın İnanç, kalecinin çaresiz kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturdu.
Golün ardından canlanan Kahramanmaraş Belediyespor, oyunun kontrolünü son düdüğe kadar elinde tuttu. Karşılaşmanın önemli dakikaları ise şu şekildi:

Maçtan Dakikalar:

Dk 2:  Kahramanmaraş Belediyespor’un rakip kalede ilk tehlikeli pozisyonu ceza sahasının hemen önünden kullanılan serbest vuruş oldu. Ersin’in kullandığı serbest vuruşta savunmaya çarpan top kornere çıktı. Kullanılan kornerde Emrespor savunması topu uzaklaştırdı.

Dk 6- Kahramanmaraş Belediyespor’da sağ taraftan kullanılan korner Emrespor kalesinde tehlike yarattı. Nuri’nin arka direğe kullandığı korner vuruşunda, kafayı vuran Tarık oldu. Tarık’ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

Dk 12- Kahramanmaraş Belediyespor sağ kanattan organize bir şekilde geldi. Oğuz sağ kanattan taç bölgesine yaklaşarak Fatih’e pasını verdi. Fatih’in ceza sahası içine ortasını savunma kornere gönderdi. Kullanılan korner vuruşunda arka direkte boş kalan Tarık ikinci pozisyonunda topu ağlarla buluşturmayı başardı: 1-0

Dk 14: Emrespor savunması hızlı çıkmak istedi. Kahramanmaraş Belediyesporlu Bünyamin araya girdi ve topu kaptı. Savunmayı geçmek isteyen Bünyamin’e Gökhan arkadan müdahale etti. Hakem serbest vuruş kararı verirken Gökhan’a da sarı kart gösterdi. Ceza sahasına 30 metre mesafeden kullanılan serbest vuruşta Aydın’ın ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

Dk 18: Bu dakikalarda Kahramanmaraş Belediyespor baskısını iyice artırdı. Sol kanattan ataklarını sürdüren Mavi Beyazlılar, aynı kanattan üst üste iki korner kullandı. İkinci korner pozisyonunda sağ kanada gönderilen topu kontrol eden Oğuz uzaktan sert bir şutla kaleyi yokladı. Oğuz’un sert şutu yandan auta çıktı.

Dk 23: Beraberlik golü için yüklenen Emrespor, Kahramanmaraş Belediyespor ceza sahası önünden frikik kullandı. Oğuz’un Alihan’a yaptığı hareket sonucu hakem faul kararı verdi. Gökhan’ın kullandığı frikikte top az farkla üstten auta çıktı.

Dk 25: Karşılaşmanın hakemi su molası verdi.

Dk 29: Kahramanmaraş Belediyespor’da uzaktan sert şut denemeleri bu dakikalarda da devam etti. Sağ kanattan yaklaşan Fatih ceza sahasının dışından sert bir şut attı. Ancak top üstten auta çıktı.

Dk 32: Kahramanmaraş Belediyespor’un ikinci gole çok yaklaştığı bu dakikalarda Aydın İnanç’ın kaleye giden sert şutuna Emresporlu oyuncu Osman engel oldu. Sağ  kanattan Fatih’in ara pasında rakip oyuncuyu geçip önünde büyük bir boşluk bulan Aydın, sert bir şutla kaleciyi avladı ancak araya giren savunma gole izin vermedi.

Dk 38: Bu dakikalarda oyuna ağırlığını koyan Emrespor sağlı sollu ataklarla beraberlik golü aradı. Sağ kanattan kullandığı korner pozisyonunda Gökhan ile gole çok yaklaşan Emrespor, Kahramanmaraş Belediyespor savunmasının araya girmesiyle ataktan sonuç alamadı.

Dk 45: Karşılaşmanın ilk yarısında Kahramanmaraş Belediyespor’un golü dışında gol olmadı ve ilk yarı 1-0 ile sonuçlandı.

İkinci Yarı:

Dk 47: Emrespor savunması kendi sahasından çıkmak isterken topu kaptırdı. Kahramanmaraş Belediyesporlu Uğur Osman’dan topu çaldı ve boş pozisyondaki Bünyamin’e pasını aktarmak yerine kaleye şut atmayı tercih edince pozisyondan yararlanamadı. Uğur’un sert şutunu kaleci kornere çelmeyi başarırken kullanılan korner vuruşunda arka direkte Bünyamin kafa ile topu auta attı.

Dk 48: Kahramanmaraş Belediyespor Aydın ile orta alanda kazandığı topla hızla rakip ceza sahasının önüne geldi. Aydın’ın ara pasında Uğur topla buluştu, Uğur bu şut şansını da kalecinin üzerine kullanınca net bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı.

Dk 57: Bu dakikalarda Kahramanmaraş Belediyespor değim yerindeyse Emrespor kalesine akın akın geldi. Aydın’ın sağ kanattan yaptığı ortaya Bünyamin şık bir vuruş yaptı ve kaleci topu kornere çıkardı. Kullanılan korner vuruşunda yine Bünyamin sert bir şutla golü bulmak istedi ancak kalece bu pozisyonda da başarılıydı. Rakip alanda baskı kuran Kahramanmaraş Belediyespor aynı dakika topu yine kazandı ve Uğur ile net bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı.

Dk 62: Isparta Emrespor ‘da oyuncu değişikliği Şükrü Can oyundan çıktı, yerine Devrim oyuna girdi.

Dk 63: Aydın İnanç’ın sağ kanattan ortasına Bünyamin şık bir vole ile karşılık verdi. Ancak top üstten auta çıktı. Bünyamin’in bu şık hareketi tribünlerden alkış topladı.

Dk 67: Emrespor orta sahadan hızlı çıktı. Sağ kantta topla buluşan Emrah tek pasla topu Alihan ile buluşturdu. Alihan kaleci ile karşı karşıya kaldı ve bekletmeden vuruşunu yaptı ve maça dengeyi getiren golü kaydetti: 1-1

Dk 71: Beraberlik golünün ardından Emresporlu oyuncular moral ve motivasyon olarak maçtaki eşitliği de yakalamış oldu. Ancak Kahramanmaraş Belediyespor Bünyamin ile bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Orta sahadan atılan yüksek topa kafayı vuran Bünyamin’in vuruşunda kaleci topa hakim oldu.

Dk 73: Kahramanmaraş Belediyespor’da oyuncu değişikliği. Fatih oyundan çıktı, yerine Gökhan oyuna girdi.

Dk 74: Kahramanmaraş Belediyespor’da Tahir’in pasında Aydın topla buluştu. Kalecinin önde olduğunu gören Aydın 35 metreden mükemmel bir şutla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı: 2-1. Tecrübeli ismin bu golü ayakta alkışlandı.

Dk 78: Bu dakikalarda taraftarının da desteğini arkasına alan Kahramanmaraş Belediyespor, rakip sahada daha da baskı kurmaya başladı.

Dk 81: Emrespor’un bu dakikada kullandığı frikikte top savunmadan kornere çıktı. Kullanılan korner vuruşunu da savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

Dk 84: Kahramanmaraş Belediyespor’da oyuncu değişikliği, Bünyamin oyundan çıktı yerine Mehmet Akif girdi.

Dk 89: Aydın’ın pasıyla buluşan Halil ceza sahasına ortayı yaptı ancak topa kimse dokunmadı ve auta çıktı.

Dk 90: Aydın’ın sert vuruşunda savunmada Gökhan’a çarpan top kalecide kaldı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalardın başka gol olmadı ve Kahramanmaraş Belediyespor sahasında Isparta Emrespor’u 2-1 yendi.

Kahramanmaraş Belediyespor: 1- Burak*** 2- Oğuz*** 3- Halil İbrahim** 4- Nuri** 5- Tarık*** 6- Ersin** 7- Fatih*** 8- Aydın*** 9- Bünyamin**(Mehmet Akif**) 10- Uğur** (Ali Can**)11- Tahir**

Isparta Emrespor: 34- Onur Okan Topaloğlu*** 5- Şevki Kapılı** 35- Emir Bağcı** 7- Hüseyin Daş** 8- Gökhan Altıntaş*** 23- Alihan Ünal*** 32- Emrah Sansar** 72- Osman Oğuz** 2- Sefa Durmuş      ** 20- Alkan Kandemir ** (Ediz Kalyon**) 28- Şükrü Can Yılmaz**(Devrim Kılıç**)
Stadyum: 12 fiubat

Hakem: Özgür Bay›r***  Gürcan Çal›flkan*** Arma€an Çekilmez***
Sarıkart: Dk 14 Gökhan (Emrespor) Dk 57 Şükrü (Emrespor) Dk 60 Nuri (K.Maraş Belediyespor) Dk 89 Mehmet Akif (K.Maraş Belediyespor)

Haber&Fotoğraf: Halil ÖKSÜZCE / Cebrail SARI

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları   Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ