Şampiyonluk parolası ile yola çıkıldığını belirten Bünyamin Gezer, bu parolanın sezon içerisinde kaybolduğunu ve hedeften uzaklaşıldığını söyledi. Kendisinin de hedefi olmayan bir takımda olmayacağını anlatan Gezer, takımdan ayrılmasına rağmen Kahramanmaraş Belediyespor’un bundan sonraki süreçte de yanında olacağını belirtti. 

Kahramanmaraş Belediyespor’un eski sportif direktörü Bünyamin Gezer ile yaptığımız röportajın ikinci bölümünde Gezer, oyuncu transferleri ve şampiyonluk hedefi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş Belediyespor ile sezon başında bir hedefle yola çıktıklarını hatırlatan gezer, sezon içerisinde bu hedefin kaybolduğunu ifade etti. Bunun sebebinin ise takımın istediği bütçeye kavuşamaması ve futbolculara yapılan ödemelerin düzensiz olmasını söyleyen Gezer, profesyonelce bir çalışma yapamadıklarını ifade etti.
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Altınorduspor’u değerlendiren Gezer, Altınordu’nun sezon içerisinde yetenekli oyuncuları belirlediğini ve bu oyuncuları bünyesine kattığını söyledi. Kahramanmaraş Belediyespor’un da aynı yöntemi izlediğini ancak maddi sıkıntılar nedeni ile bu konuda başarı sağlayamadıklarını dile getiren Gezer, futbolcuların primlerin ve maç başlarını da ödemekte büyük zorluklar yaşadıklarını anlattı.
Kahramanmaraş Belediyespor’un transfer politikası hakkında da konuşan Gezer, özellikle devre arasında yapılan transferleri kendilerinin bilerek ve isteyerek yapmadığını söyledi. Oyuncuların tavsiye üzerine alındığını belirten Gezer, bu oyuncuları tanımadıkları için sözleşmelerini ise sezon sonuna kadar yaptıklarını anlattı.
İşte Manşet Gazetesi Spor Servisinden Cebrail Sarı’nın Bünyamin Gezer ile yaptığı röportajın ikinci ve son bölümünden yansıyanlar:

Cebrail Sarı: “Devre arasında yapılan takviyeler çok tartışıldı. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?”

Bünyamin Gezer: “Şampiyonluk potasından uzaklaştıktan sonra Çorum Belediyespor gibi, Elazığ Belediyespor gibi takımlara yenildik. Bunların sebebi ise devre arası bonservis parası vermeden çok ucuz maliyetle, isteğimiz dışında bazı transferler gerçekleştirdik. Yani bizim tespit ettiğimiz değil, hocamızın geçmişte çalıştığı futbolcuları transfer ettik. Biz bu futbolcuları da kazanmak maksadıyla bazı maçları riske attık. Mesela Çorum maçında kaleci Süleyman’ı oynattık. Çünkü futbolcuyu görmemiz gerekiyordu. Mahmut’u oynatalım ve görelim gibi bir düşüncemiz oldu. Zaman zaman da bu oyuncuları oynattık. Çünkü biz en iyi kadroyu bulmak istedik. Şampiyonluktan koptuk play-off’tan kopmayalım diye bazı maçları riske ettik. Elazığ maçına tamamen yedek kadro ile gittik. A takımdan bir oyuncumuz sakatlanırsa yerine koyacak bir arkadaşı bulamayız diye bu maça yedek kadroyla çıktık. Bunları insanlar takip etmeli ve ona göre yorum yapmalı. 65 puan ile biz rahat bir şekilde play-off’a kalırken, biz bu puanın üzerinde de puan alırdık.”

Cebrail Sarı: “Hocam çok güçlü bir grupta mücadele verdiniz. Köklü ve ligi iyi tanıyan takımlara karşı oynadınız. Grup hakkındaki düşüncelerinizi de aktarır mısınız?”

Bünyamin Gezer: “Evet biz bu anlamda çok şanssızdık. Çok zorlu bir gruba düştük. Bunun yanı sıra fikstür şanssızlığı da yaşadık. Cumartesi günü Altınordu ile oynuyorsunuz, Çarşamba günü Darıca Gençler Birliği ile oynuyorsunuz. Aynı zamanda biz Altınordu ile oynarken rakibimiz Darıca Mardinspor ile oynadı. Darıca orada yedek kadro ile sahaya çıktı, bize geldiği zaman tam kadro geldi. Takımını dinlendirdi ve bizim karşımıza çıktı. Biz ise takımı hiç dinlendirmeden bu rakiplerle mücadele ettik. Hatta Darıca maçından sonrada Erzurum maçına gittik. 7 günde grubun en iyi 3 maçını oynadık. Bunlar bir fikstür şanssızlığı. Biz bunlara rağmen bu grubun içerisinde play-off’a kalmayı başardık. Sancaktepe Belediyespor çok iyi bir takım yaptı. İkinci yarı Altınordu takımı Sancaktepe Belediyespor’un en iyi oyuncusu Doğan’ı kadrosuna dâhil etti. Şampiyon böyle olur. Altınordu Balıkesir’den Coşkun’u aldı, yine 2. ve 3. Lig’den çok iyi futbolcuları kadrosuna kattı. Kocaelispor’da oynayan bir santrforu yeni sezonda Altınordu kadrosuna katmış. Biz bu çocukla çok önce görüştük. Eğer lige çıkmış olsaydık bu çocuk bizi tercih edecekti. Biz sezon boyu önümüzdeki yılların da kadrosunu şekillendirmek için çalışma yaptık.”

Cebrail Sarı: “Maddi anlamda takımın çok sıkıntı yaşadığını belirttiniz. Anacak futbolcular tarafından bu durum dışarıya hiç yansıtılmadı. Bu konuda neler yaptınız, bu dengeyi korumayı nasıl başardınız?”

Bünyamin Gezer: “Bizim 20 yılda oluşmuş bir ismimiz var. Buraya getirdiğimiz her insan bu isme geldi. Bu isim de takımı ayakta tutmaya çalıştı ancak bir yere kadar. İçeride bizde çok sıkıntılar çektik. Herkes Belediyespor paralı, Kahramanmaraşspor parasız dedi. Ancak biz de maddi sıkıntılar yaşamamıza rağmen Kahramanmaraş Belediyespor’u borçsuz bir biçimde tekrar emaneti yerine verdik. Bununla da büyük bir onur ve gurur duyuyorum.”

Cebrail Sarı: “Hocam kulübü borçsuz bir şekilde devrettim dediniz. Bu konuyu biraz açar mısınız?”

Bünyamin Gezer: “Kulüpler borçlardan dolayı batar. Buna bir sürü örnek vere biliriz. Diyarbakırspor gibi, Sakaryaspor gibi, Mardinspor gibi birçok kulüp var. Benim ilk hedefim başarı olmadı. Ben 20 yılda kazandığım ismi yalan söyleyerek, futbolcuya ben senin paranı vereceğim diyerek futbolcuya para vermeyerek ben bir başarı elde etmek istemem. Elimdeki olanakla çıkacak çorba buydu ve biz de bunu iştik.”

Cebrail Sarı: “Futbolcuların transfer süreleri konuşuluyor. Bu transfer sürelerinin çok kısa olduğu ve bu kısa sürede futbolculara hak etmediği paraların verildiği iddia edildi. Bu konuyu da aydınlatır mısınız?”

Bünyamin Gezer: “Neden futbolculara 3 aylık sözleşme yapıldı diye soruyorlar. Devre arası biz Antalya’dan Emre’yi getirdik. Bu oyuncuyu Pendikspor, Tavşanlı Linyitspor ve Samsunspor’un istediği bu oyuncuyu A2 maçından gördük ve tespit ettik. Eski bir Kahramanmaraşsporlu olan Türkiye’nin göz bebeği teknik adamlarımızdan Mehmet Özdilek ile görüşerek bu oyuncuyu takımına bir kuruş vermeden transfer ettik. Bu çocuğun toplam aldığı para sadece 25 Bin TL. Bugün Bölgesel Amatör Lig’de bu rakamın çok çok fazlası ödeniyor. Orhan Gazi ile anlaşma bedelimiz burada belgeli. 25-30 Bin TL’yi geçmeyen rakamlarla devre arasında transfer yaptık. Orhan Gazi ve Mahmut’da dahil olmak üzere futbolculara bonservis bedeli ödemedik.”

Cebrail Sarı: “Bu transfer politikasının nedeni neydi hocam, devre arası gelen oyuncuya neden sezon sonuna kadar imza attırıldı?”

Bünyamin Gezer: “ Üçüncü ligde bir takım yaptık. Takımların çoğu yanlış transfer politikaları nedeni ile batıyor. Kullanamayacağız bir oyuncuya 1,5 yada 2 yıllık anlaşmalar imzalatırsanız, daha sonra bu oyuncuyu oynatmadığınız halde paralar ödersiniz. Ben Ahmet Ertem hocama 1,5 yıllık da sözleşme imzalatırdım. Ancak bugün kulübün eli çok rahat, istediği hoca ile çalışa bilir. Eğer daha fazla sözleşme günü eklesek, çalıştırmak istemediğimiz zaman tazminat ödemek zorunda kalırdınız. Kulüpler bu yüzden batıyor. Bakın Samet Aybaba’ya 4 yıllık sözleşme imzalatıldı ve bugün hocanın gözüne bakıyorlar. Ben bir daha ki sezonda kullanmayacağım oyuncuya para ödemem. Bizim Orhan Gazi, Mahmut’u ve Süleyman transfer listemizde yoktu. Bizim paramız olmadığı için devre arasında mecburiyetten yapılan transferlerdir. Hoca ya da başkalarının tavsiyesiyle aldığımız oyuncular. Ben bir oyuncuyu izler ve onda bir ışık görürsem o zaman uzun bir süre imza attırırım. Ki bunun en bariz örneği de Emre’dir. Emre şuanda 4,5 yıllık Kahramanmaraş Belediyespor’un malıdır. Kulüpler ödediği tazminatlar bu duruma düşmüş durumda. Kahramanmaraş Belediyespor Kulübünün futbolcularına çok cüzi bir borcu kalmıştır. Bu borçta ödenmeyecek bir borç değil.”

Cebrail Sarı: “Hocam tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdiniz. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş Belediyespor’a yapmış olduğunuz katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bünyamin Gezer’in bundan sonraki hedefi nedir ve şuanda çalışmayı düşündüğü başka bir kulüp var m?”

Bünyamin Gezer: “Bende bu güne kadar bizleri gerçek anlamda takip eden Manşet Gazetesine ve sana çok teşekkür ediyorum. Benim as olan işim televizyon yorumculuğudur. Yeni sezonda önce televizyonumu belirleyip ondan sonra da gelen teklifleri değerlendiririm. Bu konuda birkaç spor kulübünün teklifi oldu. Şuan ki düşüncemde herhangi bir takım yok. Tabi teveccüh gösterip bizi arayan kulüplerimiz ve kulüp başkanlarımız var.”

Cebrail Sarı: “Hocam son olarak Kahramanmaraş Belediyespor ile ilgili ne söyleyeceksiniz?”

Bünyamin Gezer: “Ben sadece Belediyespor için değil de, Kahramanmaraş’ın geneli için bir şey söylemek istiyorum. Bilgi sahibi olmadan hiç bir şeyi konuşmayın diyorum. Kahramanmaraş Belediyespor elbette bizim her zaman gönlümüzde ve kalbimizde yer alacak bir takım. Bu anlamda bizden destek istedikleri sürece her zaman onların yanında olmaya hazırız. Son olarak hedefin olmadığı yerde Bünyamin gezer olmaz. Biz hedefi Belediye Başkanına sorduk, şampiyonluk olarak belirlediğimiz hedeften sezon içerisinde fireler vermeye başladık. Biz hedefin olmadığı yerde olmayız. Ayrıca kulüp Başkanı Mustafa Semerci’ye de canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten işini çok iyi ve ciddi bir şekilde yapıyor, takımın daha iyi olması için çok önemli mücadeleler verdi. Ben ona da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”