Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun 35. Karakucak Güreş Festivali sona erdi

Kahramanmaraş-Göksun Belediyesi tarafından düzenlenen “Göksun 35. Karakucak Güreş Festivali ve Kültürel Etkinlikleri” 25 Ağustos Cumartesi günü Alparslan Türkeş Mesire alanındaki çim sahada gerçekleştirildi. 35.si düzenlenen “Göksun Karakucak Güreş Festivali ve Kültürel Etkinlikleri” çeşitli illerden gelen 497 güreşçinin 17 sıklette kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Akşam geç saatlere kadar süren müsabakalar sonunda Sait Bingöl Başpehlivan olurken, Kenan […]

Göksun 35. Karakucak Güreş Festivali sona erdi

28 Ağustos 2012 - 12:37A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş-Göksun Belediyesi tarafından düzenlenen “Göksun 35. Karakucak Güreş Festivali ve Kültürel Etkinlikleri” 25 Ağustos Cumartesi günü Alparslan Türkeş Mesire alanındaki çim sahada gerçekleştirildi.

35.si düzenlenen “Göksun Karakucak Güreş Festivali ve Kültürel Etkinlikleri” çeşitli illerden gelen 497 güreşçinin 17 sıklette kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Akşam geç saatlere kadar süren müsabakalar sonunda Sait Bingöl Başpehlivan olurken, Kenan Gör’ün ikinci, Halil İbrahim Erdine ise üçüncülüğü elde etti.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, festivalde yaptığı konuşmada, son zamanlarda, Kahramanmaraş merkezinde ve Göksun’da, güreş eğitim merkezleri ile güreş alanında ciddi anlamda bir gelişme olduğunu söyledi.

Güreşin, geçmişten günümüze Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyatlarda madalya kazandığımız ata sporumuz olduğunu vurgulayan Pakdil, şöyle konuştu:

“Marifet iltifata tabidir derler. Ne kadar ehemmiyet verilirse, ne kadar önemsenire ve teşvik edilirse başarıda o kadar yüksektir. Son zamanlarda, Kahramanmaraş merkezinde ve Göksun’da açılan güreş eğitim merkezleri ile birlikte, orada görev yapan geçmişte şampiyonluklar yaşamış olan arkadaşlarımızın nezaretinde ciddi anlamda bir gelişme var. Milli takıma sporcular yetiştiriliyor. İnşallah önümüzdeki yıllar içerisinde çok başarılı bir takım kuracağımıza ve ferdi olarak da başarılara imza atacağımızı ben şahsen ümit ediyorum.”

Ferdi ve amatör sporun gelişmesi gerektiğini dile getiren Pakdil, bölgesel olarak hangi şartlar müsaitse o alanlarda spora destek verilerek geleceğe daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Er meydanında güreşecek olan tüm gençlerin ciddi manada spor ahlakıyla bezendiklerine inandığını ifade eden Pakdil, 21. Yy. içerisinde bütün spor dallarında olduğu gibi güreş alanında da Türk Milletinin güreşçileri, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda bayrağımızı göklere çektirecekler ve yüzümüzü ak edeceklerdir. Bu hususta emek veren tüm insanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Göksun, taşıdığı değerlerle topluma yön vermiş önemli bir kültür şehridir”-

Andırın Kaymakamı ve Göksun Kaymakam Vekili Alper Çiftçi, yaptığı konuşmada, Göksun’un tarih boyunca farklı yönetimlerin etkisi altında kaldığını, taşıdığı değerlerle topluma yön vermiş önemli bir kültür şehri olduğunu söyledi.

 

 

Çiftçi şöyle konuştu: “Bu özelliği Göksun’a çeşitli etkinlikleri bünyesinde barındırma imkanı sağlamıştır. Ananelerimizde, toplumsal değerlerimizde kaybettiğimiz çoğu olguları yaşatmayı benimseyerek, kültürümüze sahip çıkmayı sahiplenmiştir. Bu gün 35. si düzenlenen güreş festivali ile Göksun, değeri son zamanlarda daha iyi anlaşılan ata sporumuz olan güreşe verdiği destekle bu yaşam alanına büyük destek sağlamaktadır.”

Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç ise, yaptığı konuşmada karakucak dediğimiz zaman ilk akla gelen önemli yerleşim yerlerinden biri olan Göksun, kuruluşundan beri güreşe katkı sağlayan, yiğitlerin harman olduğu er meydanları olduğunu söyledi.

Müsabakalar sonda dereceye giren 51 güreşçiye toplam 22 bin 550 TL para ödülü ile çeşitli hediyeler ve madalyaları verildi.

Güreşleri, Pakdil’in yanı sıra diğer ilgiller ve çok sayıda güreş sever izledi.

Fotoğraflar: Halil Yağmur

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda geçit vermiyor Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda g...

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Göksun-Kayseri karayolunda ulaşımı güçlükle sağlanıyor. İlçede iki gündür devam eden ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Proje Faaliyetlerini Başlattı Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, “Memleket Meselesine Çözüm Üretiyoruz” adlı projeyi, tanıtım toplantısı düzenleyerek başlattı....

Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle Göksun...

Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın ...

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yayınladığı bir mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yılını ku...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ