Maraşta Haber
Maraşta Haber

Çarşı Esnafı 1. lig’i İstiyor

Faturavizyon Kahramanmaraşspor’un 1. Lig’e yükselmesini isteyen kapalı çarşı esnafı, bu yolda birlik ve beraberlik olunması gerektiğini ifade etti. Çarşı esnafı, Kahramanmaraşspor’un başarısı ile Kahramanmaraş’ın her anlamda kazanç sağlayacağını da vurguladı. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Faturavizyon Kahramanmaraşspor’u Kahramanmaraş esnafına sorduk. Geçtiğimiz hafta Hatayspor’u deplasmanda mağlup ederek zirveye yerleşen ve […]

Çarşı Esnafı 1. lig’i İstiyor

28 Mart 2013 - 7:06A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Faturavizyon Kahramanmaraşspor’un 1. Lig’e yükselmesini isteyen kapalı çarşı esnafı, bu yolda birlik ve beraberlik olunması gerektiğini ifade etti. Çarşı esnafı, Kahramanmaraşspor’un başarısı ile Kahramanmaraş’ın her anlamda kazanç sağlayacağını da vurguladı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Faturavizyon Kahramanmaraşspor’u Kahramanmaraş esnafına sorduk. Geçtiğimiz hafta Hatayspor’u deplasmanda mağlup ederek zirveye yerleşen ve 26 yıllık rüyayı sonlandıracağını bir kez daha ispatlayan Kahramanmaraşsporlu futbolcular ve teknik ekip, bu başarısıyla Kahramanmaraş halkının da dikkatini çekti.

1987-1988 sezonunda 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Kahramanmaraşspor, ayrı başarıyı 26 yıl sonra yeniden yakalamak istiyor. Bu yolda emin adımlarla ilerleyen Kahramanmaraşspor’u Manşet Gazetesi Spor Servisi olarak çarşı esnafına sorduk. Takımı yakından takip eden Kahramanmaraş esnafı, Kahramanmaraşspor’un başarısının kendilerinin başarısı olduğunu dile getirdi.

Yıllık 500 Milyar dolarlık getirisi olan bir sektör haline gelen futbol, her yıl daha da gelişerek büyümeye devam ediyor. Bu büyük bütçeden payını almak isteyen Kahramanmaraş’ta futbol takımlarını zirveye taşımak için büyük bir çaba içerisine girdi.

Bundan tam 26 yıl önce o günün süper ligi olan 1. Lig’e yükselen Kahramanmaraşspor, bu başarısının ardından ligde bir yıl kalmış ve yeniden 2. Lig’e düşmüştü. 26 yılın ardından yeniden 1. Lig’e yükselmek isteyen Kahramanmaraşspor, ligde gösterdiği üstün performans ile bu yolda ilerlediğini defalarca kanıtladı.

PTT 1. Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Kahramanmaraşspor’u Kahramanmaraş halkına ve esnafına sorduk. Birbirinden güzel temennilerin ve destek tezahüratlarının yükseldiği röportajda ortak fikir Kahramanmaraşspor’un önce PTT 1. Lig’e ardından da Süper Lig’e çıkması oldu.

Kahramanmaraşspor’un şehre yapacağı katkıyı çok iyi bilen çarşı esnafı, yıllardır başarıya aç kalan ve kendi içine kapanık bir görüntü çizen Kahramanmaraş’ın futbol ile bu kabuğunu kıracağına inanıyor. Bunun için takıma sahip çıkılması gerektiğin dile getiren çarşı esnafı, özellikle iş adamlarının ve şehrin bürokratlarının Kahramanmaraşspor’a destek olmasını istedi.

Yıllardır verilen emeklerin boşa gittiğini ancak bu yönetim ve kadronun şampiyonluğa çok yakın olduğunu yenileyen esnaf,  Kahramanmaraş’ın da bir Trabzon gibi futboldan kazanç sağlaya bileceğini ifade etti.

İşte Kahramanmaraş esnafının Kahramanmaraşspor ve futbol hakkındaki düşünceleri:

“KAHRAMANMARAŞSPOR’UN BAŞARISI ŞEHRİN BAŞARISIDIR”

Bestamin Taşçı: “Kahramanmaraşspor’u takip ediyorum. Takımımızı PTT 1. Lig’de görmek bizi onurlandırır ve gururlandırır. İnşallah Kahramanmaraşspor’u Süper Lig’de de görürüz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarla karşılaşması, o takımların buraya gelmesi bizleri daha da mutlu eder. Takımın PTT 1. Lig’de olması esnaf olarak bize de hareketlilik kazandırır. Şuanda turistlik bir çarşıda iş yapıyoruz. Kahramanmaraşspor’un 1. Lig’de olması buraya gelen insan sayısında da bir artışa neden olacak. Bu da bizim işlerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Şuanda takımın iyi bir yönetimin olduğunu biliyorum, bir önceki sezon takımı 2. Lig’e çıkarttılar, şimdi ise 1 Lig’e çıkarmak için uğraşıyorlar.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR ARTIK BAŞARILI”

Hayrullah Gemci: “Kahramanmaraşspor’u uzun zamandır takip etmiyorum. Çünkü hep başarısız yönetildiği için başarı elde edemedi. Ancak bu sezon takımı takip ediyorum. Kahramanmaraşspor şuanda PTT 1. Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu şehrin tanıtımı için çok önemli. Dışarıdan gelen insanların ve takımların Kahramanmaraş’ın tanıtımına çok büyük etkisi olur. 1. Lig maçlarının da TV ekranlarından naklen yayınlanması da şehrimizin ayrı bir tanıtımı olur. Kahramanmaraşspor her halükarda Kahramanmaraş’ın gelişmesini sağlar. Kulübün A.Ş. olmasının bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle olaya duygusal yaklaşılmaması gerekiyor. Türkiye liglerine baktığımız zaman bir çok takımın A.Ş. olduğunu görürüz. Kulübün A.Ş. olması takımın üzerindeki yükün azalması anlamına geliyor. Ben bu yönetimi başarılarından dolayı kutluyorum ve yönetim sisteminin bu şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“YENİDEN BİRİNCİ LİGE YÜKSELELİM”

Arif Atıcı: “Kahramanmaraşspor 1987-1988 sezonunda 1. Lig’e yükselmişti. O dönem Kahramanmaraş’ın çok iyi tanıtımı yapılmıştı. PTT 1. Lig’e yeniden yükselmek demek şehrin reklamının yapılması anlamına geliyor. Birçok ilde Kahramanmaraşspor’u konuşacaklar. Bu bizim için çok büyük reklam demektir. Özellikle esnaf için bu durum çok iyi olur. Esnafımızın kazancı artar, şehre futbolcular, taraftarlar ve futla ilgilenen insanlar gelecek. Bu kesinlikle çok iyi bir şeydir. Bu nedenle Kahramanmaraşspor’un başarısını destekliyoruz. Ben bu hafta sonu oynanacak olan Nazilli maçına gideceğim. Tüm Kahramanmaraş halkını da maça davet ediyorum. Bu kulübün başarısın bizim başarımız olduğunu bilmek gerekiyor.”

“FETHİ HOCA GERÇEĞİ BAŞARIYI GETİRDİ”

Mutlu Bolat: “Kahramanmaraşspor sezon başından bu yana kötü bir süreç geçirdi. Biz futbolcuların az çok durumunu biliyoruz. Futbolculara destek olunması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Şuanda futbolcu kardeşlerimiz kendi kabiliyetlerini ortaya koyarak çok iyi bir hava yakaladılar. Kahramanmaraşspor konumu itibariyle şuanda kendi sahasında yenilmeyen tek takımız. Ayrıca Kahramanmaraşspor ligde en çok gol atan ve en az gol yiyen takımlar arasında. Bunlar taktir edilmeli ve destek verilmeli. Tabi bu başarıların arkasında da Fethi hoca gerçeği var. Fethi hocanın futbolculara vermiş olduğu o ruh takdire şayandır. Futbolcu kardeşlerimiz para alamasalar bile başarılı oluyorlar. Fethi hoca BAL Lig’indeki takımı 3. Lig’e çıkardıktan sonra bu başarısını Kahramanmaraşspor’da sürdürdü. Her iki kulübünde bu başarısını kesinlikle kimse beklemiyordu. İşte burada Fethi hoca gerçeği ortaya çıktı ve bu başarılar elde edildi.”

“ŞEHİRDE ŞAMPİYONLUK KIVILCIMI OLUŞMALI”

Bolat: “Kahramanmaraş’ta bu şehrin takımı için bir kıvılcım oluşturulmalı. Ben inanıyorum ki bir kıvılcım oluşturulduğu zaman Kahramanmaraşspor o eski şaşalı günlerine geri dönecektir. Tabi bunun için de bir kıvılcımın mutlaka ateşlenmesi gerekir. Bu kıvılcım sadece taraftarla olmaz. Esnaf olarak bizler de Kahramanmaraşspor için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çünkü bir şehrin en güzel reklam yüzü spordur, sporun içerisinde de futboldur. Bütün insanların ortak olarak takip ettiği ve keyifle izlediği tek alan futboldur. Kahramanmaraşspor PTT 1. Lig’e çıktığında şehrin ismi televizyonlarda telaffuz edilecek ve büyük bir reklam yapılacak.”

“TARAFTARIMIZ TAKIMINA HER TÜRLÜ DESTEK OLMALI”

Bolat: “Ben Kahramanmaraşspor’un hiçbir maçını kaçırmıyorum ve mutlaka ki maçları seyrediyorum. Taraftar arkadaşlarımızın içerisinde ben nasıl maça bedavaya girerim düşüncesi var. Ben takımımın biraz kazanç elde etmesi için özellikle kapalı tribününe giriyorum. Geçen haftadan bu yana da şeref tribününe girmeye karar verdim. Ben bundan sonra şeref tribüne gireceğim. Ufakta olsa şehrimin takımına bir fayda sağlamak istiyorum. Ben kaçak gireyim diye düşünen taraftarlar olduğu sürece burada başarı elde edilemez.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR’A SAHİP ÇIKALIM”

Mehmet Asım Bayır: “Kahramanmaraşspor’un başarılı olması ve 1. Lig’e çıkması için tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Kahramanmaraşspor’un başarısı bu şehrin başarısıdır. Kahramanmaraş halkı olarak Kahramanmaraşspor’a sahip çıkmalıyız. Bu takım başarılı olduğu zaman şehrin kazanacağının farkında olmalıyız. Biz esnaflar Kahramanmaraşspor’un 1. Lig’e yükselmesiyle daha çok iş yapacağız. Bu durumu asla unutmamamız ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Ben Kahramanmaraşspor’un bu hafta sonu oynayacağı Nazilli maçına herkesi davet ediyorum. Takımımızın daha da başarılı olması için buna ihtiyacımız var.” Haber: Cebrail SAR

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları   Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ