Kahramanmaraş’ta 12 branşta profesyonel mücadele veren tek spor kulübü olan Kahramanmaraş Belediyespor, yeni sezonda futbol alt yapısına eğilerek başarısını temelden şekillendirmek istiyor.
Kahramanmaraş Belediyespor’un Teknik Direktörlük görevine getirilen Recep Aydemir, alt yapıya ayrı bir önem vereceğini ve Kahramanmaraşlı çocukları futbola kazandıracağını anlattı.

2013-2014 sezonunun hazırlıklarına teknik direktörlük değişikliği ile başlayan Kahramanmaraş Belediyespor, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısı ile Kahramanmaraş spor camiasının yakından tanıdığı Recep Aydemir ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.
İmza Töreninde bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, yeni sezondaki hedefleri doğrultusunda Recep hocayı takıma uygun gördüklerini söyledi. Yeni sezonda alt yapıya daha fazla önem vereceklerini belirten Semerci, geçen sezon izledikleri 80 sporcu içerisinden Belediyespor’a faydalı olacak isimleri de kadrolarına katacaklarını anlattı.
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise Recep Aydemir ile ilgili çok güzel raporlar aldıklarını söyledi. Başkan Poyraz, Kahramanmaraş’ın sporda daha da gelişmesi ve Belediyespor’un hedefine ulaşması için Recep Aydemir ile anlaştıklarını belirtti.
Başkanı Poyraz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Spor özellikle de futbol tüm halkımızın ve tüm dünyada bütün spor dalları arasında bir numara olduğunu söylemeye gerek yok, zaten bu konuda herkes de hem fikirdir. Bizlerde Kahramanmaraş Belediyesi olarak sporun muhtelif alanlarında Kahramanmaraş’ımıza hizmet vermeye çalıştık. Yani bugüne kadar kurumsal anlamda ve lig bazında Belediyespor’un hiçbir başarısı olmadı. Biz iki yıl önce Kahramanmaraş Belediyespor’u Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e çıkardık. Biz bu takımı bir üst lige çıkaracağız dedik ve bunu da en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Yanlışlarımız oluyor, bu yolda giderken mutlaka ki aksaklıklar olabilir. Mesele kırıp dökmeden hedefe doğru gitmektir.”
Kahramanmaraş Belediyespor’un geçen yıl play-off’a kaldığını ve talihsiz bir şekilde buradan elendiğini hatırlatan Poyraz, şunları dedi: “Ancak tüm eksikliklere rağmen bile takımımız play-off’a kaldı. Bu Belediyespor üçüncü ligde kaldı burada da kalacak düşüncesini akıllara getirmesin. Hepimiz biliyoruz ki şehirlerin tanıtımında sporun özellikle de futbolun çok büyük etkisi var. Kahramanmaraşspor’umuz PTT 1. Lig’e çıktı. O takımımızın da yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.”
Recep Aydemir’i Kahramanmaraş’ın yakından tanıdığını ifade eden Poyraz, “Yeni hocamızı sizler benden daha iyi tanıyorsunuz. Hocamızla ilgili herkesin ortak kararı bu işi yüz akı ile götürecek en iyi kişi olduğu yönünde. Buradaki arkadaşlarımız bu kulüp için nasıl ki öz veri ile çalışıyorlarsa, bu kardeşimiz de özverili bir şekil de çalışacaktır.”dedi.
Tesis konusunda da yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Poyraz, son olarak Recep Aydemir’e başarılar diledi ve yeni tesislerin de yapımının müjdesini vererek şunları söyledi: “Geçen sezon mekan ile ilgili biraz sıkıntı çektik. Ama artık öyle bir problem yok. Kalacak yer sorunumuz yok. İnşallah imkanlarımızı daha da genişleteceğiz ve takımımızın başarılısı olmasını sağlayacağız.”
Kahramanmaraşspor’da top koşturan ve daha sonra hocalığını da yapan Recep Aydemir ise kendisini bir Kahramanmaraşlı olarak gördüğünü söyledi. Aslen Elazığlı olmasına rağmen Kahramanmaraş’ı çok benimsediğini ifade eden Aydemir, Kahramanmaraş Belediyespor’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Aydemir, imza töreninde şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta ve memleketimde olmaktan son derece mutluyum. Şehrimin takımında olmaktan daha da mutluyum. Kahramanmaraş Belediyespor’un menfaatleri doğrultusunda elimizden gelen çabanın en iyisini sergileyeceğiz. Memleketimizin çocuklarına sahip çıkacağız. Gençlerimize sahip çıkacağız. A takım ile ilgili elimizden geleni yapacağız ama alt yapı ile ilgili de çok ciddi çalışmalar yapacağız. Bunu da zamanla göreceğiz. Çünkü memleketimizin çocuklarında çok büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli biz yukarılara taşıyacağız. Geçmişte Kahramanmaraşspor’da yapamadığımız şeyleri inşallah burada yapacağız. Şuan burada her türlü imkanımız var. Bize bu imkanları sağlayan başta belediye başkanımız olmak üzere kulüp başkanımıza ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Bu imkanları çok olumlu şekilde kullanacağız. İnşallah bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle gücümüzün yettiği kadar çalışacağız.” Haber: Cebrail SARI