Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bayrağı en iyi yerde teslim ettim

Kahramanmaraş’ın profesyonel takımlarında görev alan ve bu görev süresini bayrak yarışına benzeten Teknik Direktör Fethi Çokkeser, görevi başarı ile tamamladığını ve kendinden sonrakilere bayrağı teslim ettiğini anlattı. Kahramanmaraş Belediyespor’u profesyonel lige taşıyan, Kahramanmaraşspor’u ise 26 yıl sonra 1. Lig’e çıkaran Teknik Direktör Fethi Çokkeser Dondurmam Gaymak Kafe’de düzenlediği basın toplantısı ile suskunluğunu bozdu. Başarılı bir […]

Bayrağı en iyi yerde teslim ettim

02 Ağustos 2013 - 12:35A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın profesyonel takımlarında görev alan ve bu görev süresini bayrak yarışına benzeten Teknik Direktör Fethi Çokkeser, görevi başarı ile tamamladığını ve kendinden sonrakilere bayrağı teslim ettiğini anlattı.

Kahramanmaraş Belediyespor’u profesyonel lige taşıyan, Kahramanmaraşspor’u ise 26 yıl sonra 1. Lig’e çıkaran Teknik Direktör Fethi Çokkeser Dondurmam Gaymak Kafe’de düzenlediği basın toplantısı ile suskunluğunu bozdu.
Başarılı bir grafik çizmesine rağmen her iki takımda da elde ettiği büyük başarıların ardından görevi bırakan Çokkeser, bunun nedenlerini ilk kez açıkladı. Kahramanmaraş Belediyespor’da o dönem oluşan Sportif Direktör yönetiminin kendisi ile çalışmak istemediğini belirten Çokkeser, yine o dönem kuruma ve yöneticilere zarar gelmemesi için bunu çıkıp açıklamadığını söyledi. Kahramanmaraşspor ile de maddi konularda anlaşamadıklarını ifade eden Çokkeser, masaya oturduklarını ve maddi konularda yönetim ile fikir ayrılığına düştüklerini söyledi. Bu durumu bir bayrak yarışına benzeten Çokkeser, “Ben her iki takımda da başarılı oldum. Bu beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Kahramanmaraşspor yönetimi ile maddi konularda anlaşamadık ve yeni sezon için sözleşme imzalamadık. Ben yeni gelen hocamıza başarılar diliyorum. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır. Hocamıza yardım etmeye de her zaman hazırım. Sonuçta bu benim memleketimin takımı. Karakterleriyle ve terbiyeleriyle benim gönlümün baş köşesinde olan futbolcu kardeşlerime ve yönetime teşekkür ediyorum. Biz bir başarıyı elde ettik ancak bu insanlarla başarıya ulaştık.”dedi.
Çokkeser, konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü:
KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM”
“Bu basın toplantısını yapmamın nedeni son zamanlarda basında çıkan haberler ve Cebrail Sarı’nın yazdığı köşe yazısıdır. Geçen sene Kahramanmaraş Belediyespor’dan ayrıldığımızdaki konuşmamamız, Kahramanmaraşspor’dan ayrıldığımızdaki konuşmamamız,  kurumları rahatsız etmememiz ve zarar vermememiz adına yaptığımız eylemdi. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kahramanmaraşlıyım ve Kahramanmaraşlı olmaktan da gurur duyuyorum. Kahramanmaraş Belediyespor olayını 2 cümleyle tanımlamak istiyorum. Biz ağızdan çıkanı söz olarak bilen insanız. Şampiyon olduktan sonra yetkililerin bize verdiği söylemde ‘ Hocam, sen devam et. Biz senin arkandayız’ şeklindeydi. Biz oyuncu kadrosunu oluştururken kafamızda planladığımız Avrupa’da da, Almanya’da da, Hollanda’da Türk oyuncuları maliyet olarak da hedef ve amaç olarak da getirmeyi düşünen insanlardık. Çünkü Türkiye’deki futbolcuların ağzını açtığında 3. Ligde ve BAL Liginde bile çok fazla ücretler istiyorlardı. Biliyorsunuz Alman iş disiplini çok farklıdır. Temel eğitim, altyapı çok farklıdır. Disiplin edilmiş şekilde oyuncular yetişiyordu. Bu hem oyuncuları araştırmak, hem de bir gezi ve dinlenme faaliyetiyle Almanya’da Bünyamin Hoca’ya görev verildi. Bünyamin Hoca’da, bizle çalışmayı uygun görmediğini belirttiği için Kahramanmaraş Belediyespor’dan ayrılmak zorunda kaldım. Bunları süreç bittiği için konuşabiliyorum. Bu dönemde hem Kahramanmaraş Belediyespor’a hem yönetimine, hem de Bünyamin Hoca’ya zarar vermemek için konuşmamıştım.”
“KAHRAMANMARAŞSPOR’A KİMSENİN ZARAR VERMESİNE MÜSAADE ETMEM”

“Kahramanmaraşspor’a öncelikle geçen sezon bizlere kapılarını açtığı için teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraşspor 10 yaşında benim kapısından girip, 30’lu yaşlarımda ayrıldığım bir yer. Bu sürecin 15 yılı futbolculukla geçti. 10 yılı antrenörlükle geçti. 1992 yılında dâhil edildiğimiz Kahramanmaraşspor’u, Konya’daki play-off grubundan lider çıkarak, bir üst tura taşımıştık. Onun dışında 7 yıl yardımcı hocalık ve antrenörlük yaptım. 1999’da Hanefi Bey geldikten sonra görevi bıraktık. O süreçte bir ara verdik. Kahramanmaraşspor bizim sevdamızdır. Kahramanmaraşspor’a kimsenin ben dâhil olmak üzere zarar vermesine asla müsaade etmem. Müsaade etmeyeceğimi hepiniz çok iyi bilirsiniz.”
“KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESPOR’DAN ŞAMPİYON YAPIP KOVULMAK BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK ONURDUR”
“Bu süreçte de zarar vermemek adına konuşmamayı tercih ettim. Toplumdan, taraftarımızdan, Kahramanmaraş’ta yaşayan ve Avrupa’da yaşayan insanların yoğunlukla telefon açmasından dolayı merakları gidermek adına konuşmayı tercih ettim. Burada basın toplantısının amacı insanları aydınlatmaktır. Kahramanmaraşspor’dan ve Kahramanmaraş Belediyespor’dan şampiyon yapıp kovulmak benim için çok büyük onurdur. ‘ Fethi Hoca buradan başarısız oldu da ayrıldı’ diyemezler. ‘ Fethi Hoca oyunculardan komisyon aldı da ayrıldı’ diyemezler. ‘Fethi Hoca burada krizleri yönetemedi, ayrıldı’ diyemezler. Neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı herkes biliyor. Art niyetlilik ve kıskançlık toplum da mutlaka bulunacak. Ama biz mesleğimizin verdiği özveriyi, ciddiyeti hele bir de Kahramanmaraşlıysan bunu daha çok yapmamız gerektiğini biliyoruz.”
“KAHRAMANMARAŞSPOR’UN OLUMSUZLUKLARINI TÜRKİYE’DE VE KAHRAMANMARAŞ’TA BİLMEYEN YOK”
“Kahramanmaraşspor Türkiye’deki en büyük markalardan biridir. Bana göre çok büyük ulu çınardır. Kahramanmaraş Belediyespor bizim kendi yetiştirdiğimiz çocuktur. O çocuğa da kendi çocuğumuza nasıl bakıyorsak aynı o gözle bakıyorduk. Ulu çınarımız Kahramanmaraşspor’un yıkılmaması için çok büyük mücadeleler verdim. Feridun Bey v Ufuk Bey, hiçbir para konuşmadan takdiri size bırakıyorum, dediğim kişilerdir. Burada hem Kahramanmaraşlı olmamın hem de Kahramanmaraşspor’u sevmemin orada başarıya götürmemin amacı olduğu için bu kadar olumsuzluklara göz yumdum. Olumsuzluklar ondan sonra daha farklı bir şekilde çıkmaya başladı. Artık Kahramanmaraşspor’un olumsuzluklarını Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta bilmeyen yok diye düşünüyorum. Kahramanmaraşspor’da maddi problemlerin olduğunu herkes biliyor.”
“BİZ KAHRAMANMARAŞLIYIZ, KAHRAMANMARAŞ SEVDASIYLA BÜYÜDÜK. BUNDAN SONRA DA HEP ÖYLE OLACAK”
“Yönetim kurulundaki insanlar elinde geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu nereye kadar başarılı olur, nereye kadar başarısız olur onu ben bilemem. Ama şunu herkesin bilmesini istiyorum, Kahramanmaraş’a, Kahramanmaraşspor’a, Kahramanmaraş Belediyespor’a zarar vermek istemeyen insanların başında geliyorum. Çünkü bu kulüpler yaşadıkça bizlerin iş bulma, burada çalışma, burada yetişen çocuk burada çalıma imkânı bulabileceğinin inancındayım. Çünkü bu süreçten ben geçtim. Biz Kahramanmaraşlıyız, Kahramanmaraş sevdasıyla büyüdük. Bundan sonra da hep öyle olacak. Ama bir yerde tıkanıyorsunuz artık. Karşına hak ettiğin şeyleri kazanamadığın zaman verdiklerinle o orantıyı vurduğunda psikolojik olarak çok rahat hissetmiyorsun.”
“2. LİGLERDE EN AZ PARAYLA ÇALIŞAN EN BAŞARILI HOCA OLDUM”
“Geçmiş yıl da Kahramanmaraşspor’dan aldığım para Türkiye 2. Liglerindeki 2 grubun en az parayla çalışan en başarılı hocasıyım. Bunlar aile meseleleri olduğu için bunları konuşmayı aklıma getirmedim. Çünkü Kahramanmaraşspor benim ailem. Ama bir yer geliyor ki tıkanıyorsun. Gönderilmenin sebebi eğer şampiyon olup gönderiyorsan, o zaman benim anlımdan herkesin öpmesi lazım. Küme mi düşürdük? Yıllarca büyük paralarla küme düşürülüp 150-200 bin Lira senetlerle gezen hocalardan mı olduk. Kahramanmaraşspor’u mahkemelerde mi süründürdük? Ben de bir insanım. Bir yere kadar dayanıyorum. Türkiye liglerinde Kahramanmaraşlı olup da 3 tane şampiyonlu olan hoca var mı? Kahramanmaraş’a çok büyük isim diyip getirdikleri hangi hocanın başarısı var? Ben bu konuyu anlamıyorum. Sen başarılı olacaksın. Karşına yönetici gelip sen Kahramanmaraşlısın idare et, diyecek. Ben bunu futbolculuğumdan bu yana çekiyorum. Biz saha çıkarız. Kahramanmaraşlı çocuk 5 Lira alır, oynamayan 100 lira alır. Böyle bir mantık Dünya’nın neresinde var? Yönetim kurulunun yapmış olduğu açıklamayı da gördüm. Buna bir süre cevap vermemeye karar verdim. Tabi bu insanlar büyük mücadele veriyor.”
“KİŞİLERİN HAKKI NEYSE VERİLMELİ”
“Kahramanmaraşspor yönetimi şu anda maddi problemlerin içinde boğuşuyor. Ama kişinin hak ettiği bir konu vardır. Burada futbolcu transfer parasını ister. Futbolcuya şunu diyemezsin.’ Senin hakkın 500 bin’de sana 50 bin verelim’ diyemezsin. Hakkı neyse verilecektir. Benle devam etmek istediklerini söylediler. Bende ‘tamam’ dedim. Ben geçen seneki alacaklarımla aylığımı belirtmelerini istedim. Şampiyonluk primimi belirleyin’ Ben daha bunları bilmiyorum. Kampın bitmesine 2-3 kala kulüp müdürü geldi. ‘ Hocam aylığın şu, şampiyonluk primin de bu’ dedi. Kendilerinin yazdığı, çizdiği ile geldik. Peki, bu seneki ne olacak? ‘Hocam siz Feridun Bey’le konuş muşsunuz?’ Cevabım şu oldu, ‘Ayın 2’sinde kampa gitmeden önce faks çektik.’ 25 gün İstanbul’da durduk ama bunu belirleyemedik. 25 gün İstanbul’da en az 4 defa toplantı yaptık. Geçen sene ki aylığımız ve bu sene ki çalışma şartlarımız belirlenemedi. Kamp başlamadan önce kulüp müdürü Numan Bey’le bit toplantı yaptık. Çektiğim faks hala Feridun Bey’in sumeninin altında duruyor. O faksıma cevap verilmedi. Ufuk Bey aradı ve ‘hocam senin şarları düzelteceğim. Sen çalışmana devam et’ dedi. Ben o gün tesislerden ayrıldım. Bu şartlarda biz denemeler yaptık. Tam kampın bitimine 3 gün kala Şanlıurfaspor maçını oynadık. Maçın ertesi günü kulüp müdürü bana şartları getirdi. ‘ Hocam bu şartlarda çalışacakmışsın’ ‘Çalışacakmışsın’ sözü dikkatimi çekti. Bu şartlar değişmeyecekse yolları ayıralım, dedik. Ufuk Bey’le konuşayım, dedi. Tamam, konuşalım, dedim. Biz bir huzursuzluk yaratmadan sabah idmanı yaptık. Kampta izni verdik. Çalışmaların devamıyla ilgili bildiriyi astık. Daha sonra İstanbul’a gittim. Ufuk Bey’i aradım. 1 saat sonra buluştuk. Feridun Bey’de oradaydı. Şartlar bu hocam, dedi. Şartlar buysa çalışmayalım, dedik. Teşekkür ettik ayrıldık. Olan olay bundan ibaret. Yöneticilerle tartışmamız falan olmadı.”
“TARAFTARLARIMIZ HİZMETLERİMİZİ TAKDİR EDECEKTİR”
“Bu bir nöbet değişimidir. Bana göre futbolda profesyonellikte olan şeylerdir. Bizim istediğimiz para Türkiye liglerinin 4’te biridir. Biz överiyle çalıştık. Kahramanmaraşspor’a verdiğim hizmetleri, taraftarlarımızın takdir edeceğine inanıyorum. Biz mücadelemizi yaptık, takdiri onlara bıraktık. Geldiğimiz nokta belli. Kulübün geldiği noktadan hepinizin haberi var. Kariyerimize, kariyer eklendi. Allaha çok şükür. Çünkü çok çaba sarf ediyoruz.”
“SEZON BİTİNCE 5-6 TANE TRANSFER TEKLİFİ ALDIM”
“Takımda kalmasını istediğimiz oyuncuların takımda kalmasını sağladık. Şunu da belirtmek istiyorum. Sezon başında 5-6 tane garanti paralı transfer teklifleri vardı. Garanti paralar da çok büyüktü. Buradan alacağımın 1,5-2 katıydı. Kahramanmaraşspor’dan peşin alma şansımız da yoktu. Zaten alamadık da. İnşallah öderler. Ben onların ödeyeceklerine inanıyorum. Biz o transferlerin hepsini o söylediğiniz şartların, Kahramanmaraşspor’a zarar vermemek için oyuncuları elde tutmak için burada kalmayı tercih ettim. Bunu da görüştüğüm kulüp başkanlarına bildirerek Kahramanmaraşspor’la yüzde 80 prensipte anlaştığımızı belirttim. Transfere gelince istediğimiz bir iki oyuncu dışında transferleri tam yaptık. İç transferin uzun sürmesinin sebebi futbolcuların paralarının verilmemesiydi.”
“ŞANLIURFASPOR MAÇI BENİ UMUTLANDIRMIŞTI
“Benim istediğim Ofspor’dan Gökhan vardı, onu aldık. Onun arksına Azeri bir santrafor vardı, onu da aldık. Hatayspor’dan Hasan’la ilgili bir çalışmamız vardı, maalesef olmadı. Şartlar oluşmadığı için transferlerin çoğunu yapamadık. 14 gün Kartepe’ de kaldık. 8’inci gün Şanlıurfaspor ısrarla maç istedi. Oynadığımızda bana çok ümit vermişti. Çünkü hep geriden gelen bir Şanlıurfaspor, hem büyük transferlere imza atan Şanlıurfaspor’la 3-3 berabere kaldık. Oynanan futbol bana çok ümit vermişti.”
“MADU’NUN BİZE ÇOK FAYDASI OLACAK”
“Nijeryalı oyuncularla ilgili dedikodu çok. Benim beğenip, aldığımı söylüyorlar. Mutlaka doğruluk payı da var. Madu’nun maçını izledim. Razaq’ı izleyemedim. Razaq liglerde 2 kulübün anlaşmasından dolayı oynayamıyordu. Kuzey Afrika’nın şampiyonlar liginde oynuyordu. Sadece videosunu seyrettim. Madu inanılmaz kuvvetli, mutlaka yapısal olarak da kuvvetli. Kuvvete dayana futbolu bizim hoşumuza gitti. Razaq’ta onunla birlikte geldi. Razaq’ın izlediğim videosunda koşan, pres yapan bir oyuncu olduğunu gördük. Maliyetler düşükse anlaşabilirsiniz, dediler. Oseni’yi zaten hiç görmedim. Sadece videolarını seyrettik. Başkan oradaki yetkiliyle anlaşmış. Razaq’ı burada çıplak gözle gördüğümde çok emek vermemiz gerektiğini gördük. Ama Madu’nun Fenerbahçeli eski oyuncu Uche yapısında olduğunu gördük. Zamanla bize çok faydası olabilir.”
 “BESİM HOCA NE ZAMAN YARDIM İSTESE YARDIM ETMEYE HAZIRIM”
“Taylan’ın gitmemesi için çok çabaladık. Taylan’la telefonda görüştüğümde olmayacağını söyledi. Teşekkür ettik, kapattık. Tolga’yı bir menajer arkadaşımızın aracılığıyla getirdik. Yine Şahin Ali Terzi onun aracılığıyla geldi. Tolga maalesef daha sonra anlaşamayıp, takımda ayrılmış. Şahin Ali’de ikna edilmiş. Ona memnun oldu. Şahin Ali çok iyi oyuncu. Şamil’i Zafer olduğu için bekletmiştik. Bana göre Kahramanmaraşspor’da başarılı olamama gibi bir ihtimal görmüyorum. Biz koşan mücadele eden bir takımız. Aynı formatta devam ettiğimiz sürece, başarılı olacağına inanıyorum. Besim Hoca ne zaman yardım istese yardım etmeye hazırım. Besim Hoca’ya da buradan başarılar diliyorum.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları   Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ