Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Artık emanet tüfek kullanmayacak”

Kahramanmaraş’ın milli sporcusu Safiye Sarıtürk, 2011 yılında Sırbistan’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında silahı arızalanmış ve başka bir sporcunun silahı ile yarışmayı ağlaya ağlaya tamamlamıştı. Bu durumu öğrenen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, milli sporcu Safiye Sarıtürk’e 50 bin TL değerinde trap atış tüfeği hediye etti. Kahramanmaraş’ın gururu olan milli sporcu Safiye Sarıtürk’e Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan destek […]

“Artık emanet tüfek kullanmayacak”

29 Ağustos 2012 - 13:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın milli sporcusu Safiye Sarıtürk, 2011 yılında Sırbistan’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında silahı arızalanmış ve başka bir sporcunun silahı ile yarışmayı ağlaya ağlaya tamamlamıştı. Bu durumu öğrenen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, milli sporcu Safiye Sarıtürk’e 50 bin TL değerinde trap atış tüfeği hediye etti.

Kahramanmaraş’ın gururu olan milli sporcu Safiye Sarıtürk’e Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan destek geldi. Kahramanmaraş’a yaptığı ziyaretinde milli atıcı Safiye Sarıtürk’le tanışan Başbakan Erdoğan, 16 yaşındaki sporcunun yeni bir tüfek hayalini gerçekleştirdi. Erdoğan genç sporcuya verdiği sözü yerine getirerek, dünya çapındaki atıcıların kullandığı İtalyan Perazzi MX 2000-8 marka tüfeği alarak Sarıtürk’e gönderdi.
Sarıtürk’ün tüfeği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıyla İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı tarafından sporcuya takdim edildi. Hediyenin manevi açıdan anlamının çok büyük olduğunu belirten Sarıtürk, “Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Tüfeğe alışabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Sarıtürk, şöyle konuştu: “Bu tüfeğe alıştığımda çok başarılı sonuçlar elde edeceğimi düşünüyorum. İlk aldığım madalyayı da başbakanımıza götürüp göstereceğim, teşekkür edeceğim. İnşallah çok güzel dereceler yapacağımızı umut ediyorum. Hedefim 2016 yılındaki olimpiyatlarda başarı göstermek, bu yolda çalışıyorum.”
2012 olimpiyatlarına katılmayı çok istemesine rağmen yaşının tutmadığını dile getiren Sarıtürk, 2016 olimpiyatlarına kendinin katılacağını ve madalyayla döneceğini sözlerine ekledi.
Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise atıcılık branşında en önemli unsurun malzeme ve silah olduğunu söyledi. Silahların çok büyük meblağlar tuttuğunu işaret eden Kabakçı,  “Sayın başbakanımız Kahramanmaraş ziyaretinde Safiye’yle tanıştı ve isteklerini sordu. Safiye’nin silah eksiğinin bulunduğunu söylemesi üzerine İtalya’ya gideceğini ve Dünya çapındaki İtalyan Perazzi marka silahlardan birini Safiye’ye hediye edeceklerini ifade etti.  Sayın başbakanımızın hediyeleri ilimize geldi. Bu güzel hediyeyi milli ve olimpik dünya ikincisi sporcumuz safiye Sarıtürk’e huzurlarınızda takdim ediyoruz.” diye konuştu.
Safiye Sarıtürk’ün antrenörü ve Atıcılık İl Temsilcisi Fahri Gemci ise Avrupa Şampiyonası’nda yaşadıkları bir olayı anlattı. Yerli silah kullanan Sarıtürk’ün tüfeğinin arıza yapması üzerine Sırplı bir sporcunun verdiği tüfekle yarışmayı tamamladıklarını anımsatan Gemci, şöyle konuştu: “sayın başbakanımızdan bizim istediğimiz MX 2000 marka ve modelde bir tüfekti. Ama sağ olsunlar o bize daha kalitelisini MX 2000-8’ini getirdi. Şimdi gerek Safiye Sarıtürk’e, gerek antrenörü olarak bana, gerekse de sayın müdürüme bu hediyeye layık olmak düşüyor. Bunun için de çok çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.”
Düzenlenen teslim törenindeki konuşmalar şu satır başları altında devam etti:
SAFİYE GURURUMUZ OLACAK
Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği güzide sporculardan Safiye Sarıtürk kızımızın başarılarıyla gurur duymaya devam ediyoruz. Kızımızın başarıları bizleri gururlandırıyor. Sporcumuzun teknik imkanlar nedeni ile şampiyon olacağı müsabakalardan 2.’liklerle döndüğünü daha önce söylemiştik. Bu konuda sayın başbakanımız Safiye’ye çok büyük bir hediyede bulundu. Kahramanmaraş’ı ziyaretinde bir toplantıda Safiye’yi tanıyan başbakanımız Safiye’ye isteklerini sormuştu. Bundan sonraki olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek olan Safiye Sarıtürk’ün en önemli sorunları mutlaka araç ve geçtir. Tabi bu malzemelerin içerisinde en önemli ihtiyaç ise silahtır. Safiye’nin kaliteli bir silahla atış yapa bilmesi için biz uzun zamandır çaba harcıyorduk. Bu silah çok büyük bir rakam tuttuğu için bu konuda biz bir çözüme kavuşamadık. Üst diyez sporcuların kullandığı marka silahın çok büyük bir rakam tuttuğunu biliyorduk. Bu konu da sayın başbakanımız Safiye’nin bu ihtiyacını gidereceğini söylemişti. Kahramanmaraş’ı ziyareti sonrasında İtalya’ya gideceğini ve bu silahı oradan alıp getireceğini söyledi. Dünya çapında büyük sporcuların kullandığı ve başarının anahtarı olan İtalyan Perazzi marka tüfeği sayın başbakanımız Safiye’ye hediye etti.”


“TÜFEK SAFİYE’YE TESLİM EDİLDİ”
“Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan sözünü tuttu ve Safiye’nin başarıdan başarıya koşacağı tüfeği kendisine hediye etti. Biz de güzel bir tören düzenleyerek silahı Safiye’ye teslim ettik. Ben buradan tüm spor dallarıyla ayrıntılı şekilde ilgilenen ve spor konusunda detaylı bilgiler edinen sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Olimpiyatlarda derece yapabilecek bir sporcunun moral ve motivasyonunun bu hediyeyle armasından dolayı da ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
“SAFİYE’NİN DERECELERİ OLİMPİYATLARA UYGUN”
“Biz Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Safiye için 2016 olimpiyatlarına hazırlanmaya başladık. Safiye’nin şuan ki dereceleri olimpiyatlara katılmak için yeterli ve hatta fazla bile. Bizim hedefimiz atıcılıkta Safiye gibi bir sporcumuzu 2016’da Brezilya’daki olimpiyatlara göndermektir. Böyle bir sporcunun önünde uzun yılların olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü atıcılıkta ileri yaşlarda da yarışıla biliyor. Bu durum ilimiz adına çok sevindirici bir durumdur. Safiye 2016’da ve 2020’de yapılacak olan olimpiyatlarda Safiye ülkemizi ve şehrimizi temsil edecektir. Kendisine ben şimdiden başarılar diliyorum. Ayrıca kendisine hediye edilen tüfekle ilk uluslararası müsabakada elde edeceği altın madalyayı sayın Başbakanımıza hediye edeceğinden dolayı tebrik ediyorum. Onun bu duygu ve düşüncesi bizleri çok duygulandırdı. İnşallah başarılı olur ve söylediği şeyleri yerine getirir.”
“İLK ŞAMPİYONLUĞUMU BAŞBAKANA HEDİYE EDECEĞİM”
Milli Sporcu Safiye Sarıtürk, “Başbakanımız bana hayatımda alabileceğim en güzel hediyeyi armağan etti. Ben buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Şuanda tüfeğime alışmaya çalışıyorum. Tüfeğime alıştığım zaman çok güzel başarılar elde edeceğimi düşünüyorum. Bu tüfek ile katılacağım ilk uluslararası müsabakadan alacağım madalyayı sayın başbakanımıza götüreceğim ve ona göstereceğim. Bana verdiği değerin boşuna olmadığını madalyalar kazanarak ispat edeceğim. Ben bu silahla çok güzel dereceler yapacağımı düşünüyorum. Özellikle 2016 olimpiyatlarını katılarak altın madalya kazanmayı istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum, inşallah bana inananları ve güvenenleri mahcup etmem. 2012 Londra olimpiyatlarına gitmeyi çok istedim. Ancak yaş sorunu nedeni ile 2012 olimpiyatlarına katılamadım. Aslında olimpiyat kotasını iyi bir dereceyle geçmiştim. İnşallah 2016 olimpiyatlarında Türkiye’yi ben temsil edeceğim. Olimpiyatlardan da madalya döneceğimi düşünüyorum.”
“YETENEĞİ DAHA DA ARTACAK”
Atıcılık Kahramanmaraş il temsilcisi Fahri Gemci, “Bundan önceki yapmış olduğumuz basın toplantısında bu spora başlama ve bu seviyeye gelme hikayesini anlatmıştık. 2011 yılında Safiye ilk defa Avrupa şampiyonasına katıldı. Maalesef Avrupa Şampiyonasında silahı arıza yaptı. Turnuvada bir Sırplı sporcunun verdiği tüfekle yarışmayı bitirmek zorunda kaldı. Hikayesi uzun ancak Safiye’ye acil bir tüfek gerekiyordu. Çünkü bu kızımız bu alanda çok yetenekli bir sporcudur. Biliyorsunuz bizim bir de güreş eğitim merkezimiz var. Oradaki amaç 40 civarındaki sporcudan 1 milli sporcuyu yakalayıp ortaya çıkarmaktır. Atıcılıkta da bu böyledir. Bizim atıcılıktaki felsefemiz aynıdır.  Biz bu alanda antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Aralarından bir yada iki tane yetenekli sporcuyu yakaladığımız zaman onlara özel bir ilgi göstermeye ve başarılı olmaları için onlara eğitim vermeye devam ediyoruz. Biz yetenekli sporcuları bulduğumuz zaman onlar bizim hem başarımız hem de sevinç kaynağımız oluyorlar.”
“BİZİM İSTEDİĞİMİZ SİLAHTAN DAHA KALİTELİSİNİ GETİRDİ”
“Sayın başbakanımızın Kahramanmaraş’ı ziyaretinde 12 Şubat Stadyumumuzda müdürümle beraber Safiye’yi sayın Başbakanımıza takdim etme imkanı yakaladık. Sayın başbakanımız hem bizi tanıdığı için mutlu oldu hem de Safiye’nin başarısından dolayı bir isteğinin olup olmadığını sordu. Safiye’de ben yerli tüfek ile atıyorum ama rakiplerimin elindeki silahlar daha kaliteli dedi. Sayın Başbakanımız da durum hakkında bizden bilgi aldı ve İtalya’ya gideceğini söyledi. Dönüşte Safiye’ye tüfek getireceğini de belirtti. Bizden tüfeğin markasını ve modelini özel kalemine yazdırmamızı istedi. Biz de gerekli bilgileri verdik. Ancak sayın başbakanımız bizim istediğimiz silahın daha kalitelisini Safiye’ye getirdi. Safiye’ye, antrenörü olarak bana ve sayın il müdürümüze bu hediyeye layık olmak düşüyor. Bu hediyeye layık olmak için de çalışıp başarılı olmak gerekiyor. Biz bu düşüncemizin bilincindeyiz. İnşallah 2016 ve 2020 olimpiyatlarında sporcumuzla başarılar elde edeceğiz.”
Daha sonra İl Müdürü Kabakçı tüfeği Sarıtürk’e teslim etti. Öte yandan tüfeğin ruhsatının genç sporcu 18 yaşına gelene dek babası İbrahim Sarıtürk üzerine yapılacağı bildirildi.
Haber: Cebrail SARI

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları   Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ