Maraşta Haber
Maraşta Haber

Akif Arslan, Yeniden FSKD Yönetiminde

Kahramanmaraşlı deneyimli spor adamlarından Akif Arslan; 2007, 2009 ve 2012 yılında yapılan Futbol Saha Komiserleri Derneği (FSKD) Genel Merkez Yönetim Kurulu seçimlerinin ardından 2015’te de genel merkez yönetimine girdi. FSKD Genel Merkez 5. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da Türk-İş Toplantı Salonunda yapıldı. Hüseyin Doğan’ın yeniden başkan seçildiği kongrede Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan da yeniden yönetim […]

Akif Arslan, Yeniden FSKD Yönetiminde

16 Haziran 2015 - 1:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraşlı deneyimli spor adamlarından Akif Arslan; 2007, 2009 ve 2012 yılında yapılan Futbol Saha Komiserleri Derneği (FSKD) Genel Merkez Yönetim Kurulu seçimlerinin ardından 2015’te de genel merkez yönetimine girdi.

FSKD Genel Merkez 5. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da Türk-İş Toplantı Salonunda yapıldı. Hüseyin Doğan’ın yeniden başkan seçildiği kongrede Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan da yeniden yönetim kurulu listesine girdi. Bu arada Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Fatih Dağ, yeni yönetimde yedek üye olurken; Kahramanmaraş Şube Muhasibi Muzaffer Demir de denetim kurulu asil üyesi oldu. İki liste ile girilen ancak İstanbul Grubu adayı Ali Osman Özgül’ün listesini geri çekmesi ile tek liste halinde gidilen seçimlerde Hüseyin Doğan’ın listesi seçimleri kazandı.

60 ilde şubesi bulunan ve 239 delegesi ile genel kurula giden FSKD’nin genel kuruluna 179 delege katıldı. Ali Osman Özgül’ün listesini çekmesinin ve destekçileri ile birlikte genel kurul salonunu terk etmesinin ardından yapılan seçimlerde oylamaya katılan 127 delegenin tamamının oylarını alan Hüseyin Doğan’ın listesinde şu isimler yer alıyor:

“Ankara’da yapılan genel kurulu, Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan yönetirken; Arslan da yeniden yönetim kuruluna girdi, Muzaffer Demir de denetim kuruluna seçildi..

FSKD’de Hüseyin Doğan güven tazeledi

Genel Merkezi Ankara’da bulunan Futbol Saha Komiserleri Derneği’nin (FSKD) 5. Olağan Genel Kurulu, cumartesi günü yapılırken; seçimlerde rakibi çekilen Hüseyin Doğan’ın listesi yeniden işbaşına geldi.

FSKD Kahramanmaraş Şube Başkanı ve genel merkez yönetim kurulu üyesi Akif Arslan’ın tüzük gereği delege olduğu genel kurula, Kahramanmaraş Şubesi’nden ayrıca Şube Başkan Yardımcısı Fatih Dağ, Sekreter Abdulbaki Kale ve Muhasip Muzaffer Demir de şube delegesi olarak katıldılar. Türk-İş’in Kızılay’daki Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurul, cumartesi günü 60 ilden 48’inin katılımı ile yapıldı. Doğal delegelerin yanısıra, tüzük gereği delegele olan yönetim-denetim-disiplin kurulu asil üyeleri ile birlikte şube delegeleri olarak 239 delegesi bulunan FSKD’nin genel kurulunun ilk toplantısına 179 delege katıldı. FSKD tarihinde bir ilk olan bu katılımda 127 delege oy kullandı.

Hazirun listesinin imzalanarak delegelerin salonu alındığı genel kurulun açılışını FSKD Genel Sekreteri Hasan Ali Çayır (Antalya) yaptı. Eski genel başkanlardan Ali Tartan, İzzet Us, Haluk Okan ve Şükrü Şentürk’ün de katıldığı kongrenin açılışını yapan Çayır, genel kurulun yapılması için gerekli çoğunluğun sağlandığı belirterek, kongrenin camiaya hayırlı olmasını diledi.

AKİF ARSLAN DİVAN BAŞKANI OLDU

Çayır, genel kurulun yönetilmesi için divan önergesi olup olmadığını sordu. Mevcut genel başkan Hüseyin Doğan 12 arkadaşları tarafından verilen bir önerge ile İstanbul Grubu’nun verdiği bir önerge, delegelerin oyuna sunuldu.

Hüseyin Doğan ve arkadaşları tarafından verilen ve Kahramanmaraş’tan Akif Arslan’ın başkanı, Hatay’dan Abdulhaluk Görün’ün ve Şanlıurfa’dan Remzi Ay’ın başkan yardımcısı, Aydın’dan Bayram Kurşunel ve Yılmaz Çelik ile Çanakkale’den Melek Serden’in yazman, Antalya’dan Hasan Ali Çayır ve Trabzon’dan Turgay Kurt’un oy saymanı olarak önerilen divan heyeti ilk olarak oylandı ve oylamaya katılan 169 üyeden 115’inin oyunu aldı. İstanbul Grubu tarafından verilen ve İzzet Us’un divan başkanı olduğu önerge ise divan başkanı olarak önerilen İzzat Us’un çekilmesi ile geri çekildi ve oylama yapılmadı.

Divan’ın yerini almasının ardından genel kurul delegelerine hitaben bir konuşma yapan Divan Başkanı ve FSKD Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan, divan için kendisine ve divandaki üye arkadaşlarına karşı gösterilen teveccüh karşısında mutlu olduğunu ve kendisi ve arkadaşları adına genel kurul üyelerine teşekkür ettiğini bildirdi. Daha önce de 2012 yılındaki olağan ve 2014 yılındaki olağanüstü genel kurullarda da divan başkanlığı için şahsına teveccüh gösterdiğini hatırlatan Arslan, bu göreve layık görülmenin çok önemli olduğunu ve bu nedenle genel kurul delegelerini bir kez daha saygıyla selamladığını bildirdi.

Arslan, “Bugün, burada 5. Olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Son olağan ve olağanüstü kongrelerde de beni bu göreve getirdiniz. Sizlere layık olmak için azami dikkati göstereceğimden şüpheniz olmasın. Ben ve arkadaşlarım, sizlerin güvenini sağladığımız ve yeniden bu göreve önerilmemiz bizleri mutlu ediyor. Ben ve divandaki değerli arkadaşlarım, sizlere çok müteşekkiriz. Bugün burada 60 ildeki şubemizin 40’ının delegeleri bulunuyor. Iğdır’dan Muğla’ya, Edirne’den Hakkari’ye, Mersin’den Sinop’a Türkiyemizin küçük bir fotoğrafı burada çekiliyor. Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri saygı ile selamlıyoruz” diye konuştu.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Divan Başkanı Akif Arslan, konuşmasının ardından gündem maddelerini tek tek okudu ve genel kurulun bilgisine sundu. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündem gereği, yönetim kurulu faaliyet raporunu yönetim kurulu üyesi Kamil Mustafa Öncel (Mersin), denetim kurulu raporu ve gelir-gider hesaplarını da denetim kurulu başkanı Mehmet Altunbunar (Antalya) okudu. Daha sonra raporlar görüşmeye açıldı ve Divan Başkanı Arslan, genel kurul üyelerine söz isteyen olup olmadığını sordu. İstanbul’dan İzzet Us, İzmir’den Bülent Meralbaysal, Şanlıurfa’dan Abdullah Canbeyli, Kayseri’den Şinasi Acar, Aydın’dan Ekrem Göçmez, Trabzon’dan Hadi İsmet Güler, İstanbul’dan Haluk Okan (eski genel başkan) söz aldılar ve raporlar ile yönetim çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirdiler. Yapılan eleştirilere raporu okuyan yönetim kurulu üyesi Öncel, cevap verdi.

Yönetim ve denetim kurulu raporları ile gelir-gider hesaplarının ayrı ayrı görüşülmesinin ardından da yine yönetim ve denetim kurulları ibraya sunuldu. Mevcut yönetim kurulu, faaliyetlerinden dolayı red oyu olmamasına rağmen çekimserler bulunması nedeniyle oy çokluğu ile ibra edilirken; denetim kurulu ve gelir-gider hesapları da oy birliği ile ibra edildi. Daha sonra da gündemde bulunan yeni şube açılması ve bu tarihten sonra şube açma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi oylandı. Yapılan oylamada Batman’da yeni şube açılması ve bu tarihten sonra şube açılması yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

SEÇİM İÇİN ÖNCE İKİ, SONRA BİR LİSTE…

Gündemde bulunan yeni kurulların seçimine geçildiğinde ise ilginç bir gelişme yaşandı. Divan Başkanı Akif Arslan, seçimler yapılacağını belirterek; aday ya da adaylar olup olmadığını ve varsa müracaatların divana yapılmasını istedi. Bunun üzerine mevcut yönetimin genel başkanı olan Antalya’dan Hüseyin Doğan ve bir önceki olağan genel kurulda da Doğan’ın karşısına aday olarak çıkan İstanbul’dan Ali Osman Özgül, birer liste verdiler.

Divan Başkanı Arslan, önce listeleri tek tek genel kurula okudu. Ali Osman Özgül’ün listesinde yer alan 7 isim, rızalarının dışında listeye yazıldıklarını ve listeden isimlerinin çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Divan Başkanı Akif Arslan, liste sahibi Özgül’in listeyi tamamlaması ve yemek arası için 20 dakika ara verildiğini söyleyerek, genel kurul çalışmalarının ilk bölümünü kapattı. Yemek arasından sonra genel kurul üyeleri ile divanın yerini almasının ardından Arslan, genel kurulun ikinci bölümünü başlattı. Özgül’ün listeyi tamamlayıp tamamlamadığını soran ve her iki adaydan da oy pusulalarını divane vermesi isteyen Arslan, iki adaya da söz verileceğini ve birer konuşma yapılacağını duyurdu.

İlk söz alan Ali Osman Özgül, daha önceden kendisine listesinde yer almak için söz verenlerin bugün listeden isimlerinin çıkarılmasını istediğini ve bunun etik olmadığını belirtti. Derneğin bu hali ve bu yönetimle bir yere gidemeyeceğini savunan İstanbul Grubu Adayı Ali Osman Özgül; saha komiserlerinin haklarının alınamadığını ve alınması için de güçlü bir yönetim kurulu oluşturulması gerektiğini, kendisinin Hüseyin Doğan’a işbirliği yapmayı önerdiğini ve bunun Doğan tarafından kabul edilmediğini vurguladı. Konuşmasının sonunda ise Ali Osman Özgül, listesini tamamlamayacağını ve seçimlerden çekildiğini bildirdi. Özgül’ün konuşmasının ardından Özgül ve listesinde yer alan isimlerin çoğunluğu ile birlikte; İzmir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Bolu başta olmak üzere Özgül’e destek veren bazı illerin delegeleri topluca salonu terk ettiler.

Daha sonra söz alan diğer aday ve mevcut başkan Hüseyin Doğan ise, salondan ayrılmaların ardından yaptığı konuşmada yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyledi. FSKD’nin 2000 yılından bu yana var olduğunu ve var olmaya da devam edeceğini ifade eden Hüseyin Doğan, “Ağır aksam ama doğru adımlarla bugünlere geldik. Saha komiserlerinin haklarının alınmasında, akreditasyon alanlarının düzenlenmesinde ve daha bir çok konuda önemli adımlar attı. Derneğimizin başına Türkiye ibaresinin alınması için gerekli şartları oluşturarak müracaatımızı yaptık. Genel merkezimizi, Türkiye’nin başkenti ve futbolun paydaşlarının tamamının olduğu Ankara’ya taşıdık. Kamu yararına çalışan Dernek statüsünün kazanılması için de çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.

Kendisi ve arkadaşlarını 2012’de işbaşına geldiğine işaret eden Doğan, birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük özveri gösterdiklerini kaydederek, “Bugün, stat altlarında yapılan genel kurullardan Türkiye’nin göbeğinde en güzel yerlerde kongre yapılan dernek haline geldik. Bizim gayemiz, Türkiye’yi doğu-batı diye bölmek değil, dışardan icazet alarak seçim kazanmak değil, delegelere baskı yaparak anlamsız ve gerçekleştirilemeyecek vaatlerde bulunarak seçim kazanmak değil. Doğru, samimi bir ortam oluşturduk. Bizimle birlikte yola çıkanlar, sonradan bizimle beraber hareket etmek isteyenler burada. Burası demokrasinin ermeydanıdır. Sandık burdadır, sezim burada kazanılır. Biz doğrusu ile batısı ile kuzeyi ile güneyi ile bir Türkiye’yiz. Bir bütünüz” dedi.

Doğan’ın konuşmasını ayakta alkışlayan genel kurul üyeleri, daha sonra Hüseyin Doğan’ı omuzlara aldılar. Konuşmaların ardından yapılan oylamaya genel kurula katılan 179 üyeden 129’u oy kullandı. Tek liste halinde yapılan oylamada oyların tamamını alan Hüseyin Doğan başkanlığındaki liste 3 yıl süreyle FSKD’yı yönetme hakkı kazandı. Hüseyin Doğan’ın listesinde adeta Türkiye’nin küçük bir resmi yer aldı

KAHRAMANMARAŞ’TAN ÜÇ İSİM YER ALDI

Hüseyin Doğan başkanlığındaki listede, Kahramanmaraş’tan kongreye katılan 4 delegede 3’ü yer aldı. İlk kez 2007 yılında yapılan 2. Olağan Kongrede tek liste halinde yapılan seçimlerde Ankara’dan Şükrü Şentürk başkanlığındaki listede yer alan Akif Arslan, 2009 yılında yapılan ve Ankara’dan Şükrü Şentürk ile Trabzon’dan Sedat Olca’nın aday olarak katıldığı ve Sedat Olca’nın kazandığı listede de yer almıştı. 2012 yılında yapılan ve İstanbul’dan Ali Osman Özgül ve Hüseyin Doğan’ın yarıştığı genel kurulda da, Hüseyin Doğan’ın kazanan listesinde yer alan Arslan, bu kez de yine Hüseyin Doğan’ın listesinde yönetime girdi.

FSKD’nın son üç seçiminde kazanan listelerinde yönetim kurulu üyesi olarak yer alan Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan, bir kez daha yönetim kuruluna seçilirken; Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Muhasibi Muzaffer Demir de ilk kez Genel Merkez Denetim Kurulu’nda yer aldı. Bu arada, Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Fatih Dağ ise, Hüseyin Doğan’ın listesinde yönetim kurulu yedek üyesi olarak bulundu. Bu arada diğer Kahramanmaraş delegesi Abdulbaki Kale de, Ali Osman Özgül’ün listesinde yer alan isminin, rızası dışında yazıldığını belirterek listeden çıkarılmasını istedi. Hüseyin Doğan, başkanlığındaki FSKD Yönetim Kurulu’nda asi üye olarak şu isimler yer alıyor:

Hüseyin Doğan (Antalya), Mehmet Ali Bıyıklı (Trabzon), Abdullah Canbeyli (Şanlıurfa), Ahmet Özen (Konya), Naif Dünek (Adıyaman), Bayram Kurşunel (Aydın), Macit Bozlu (Mersin), İsmail Köse (Eskişehir), Yaşar Davulcu (Trabzon), Hasan Ciro (Gaziantep), Ümit Sefa Girgin (Muğla), Akif Arslan (Kahramanmaraş), Meti Kul (Ordu), Turgay Kurt (Trabzon), Hasan Ali Çayır (Antalya), Duran Burhan (Burdur), Abdulhaluk Görün (Hatay), Selami Mete (Yozgat), Fatih Salmansar (Denizli), Ercan Çelik (Diyarbakır), Nuri Işık (Tekirdağ), Cavit Şenbilgiç (Manisa), Muhammet Delal (Rize), İsmet Erman (Siirt).”

Antalya’dan Muzaffer Pekkaraca, Hatay’dan Zafer Koç, Antalya’dan Yücel Değirmenci, Aydın’dan Mehmet Özlü, Şanlıurfa’dan Remzi Ay, Gaziantep’ten Hayri İlik, Antalya’dan Serdar Asar, Mersin’den Kemal Burak Öncel, Konya’dan Adem Tömer, Van’dan Ahmet Bayram, Şanlıurfa’dan Mustafa Tatar, Adıyaman’dan Eyüp Öztürk, Hatay’dan Şerafettin Okurlar, Giresun’dan Murat Baloğlu, Konya’dan Mustafa Eser, Aksaray’dan Ali Türkçe, Bingöl’den Mücahit Kılıçarslan, Mardin’den Murat Muratoğlu, Elazığ’dan Sami Türkmen, Burdur’dan Uğur Kaya, Adıyaman’dan N. Metin Aksu, Diyarbakır’dan Yılmaz İpek, Manisa’dan Ünal Turan, Kahramanmaraş’tan Fatih Dağ ve Aydın’dan Ekrem Göçmen de yönetim kurulu yedek üyesi seçildiler.

FSKD Genel Merkez Seçimlerinde ayrıca denetim kurulu asil üyeliklerine Antalya’dan Mehmet Altunbunar, Konya’dan Ali Oğuzhan ve Kahramanmaraş’tan Muzaffer Demir ile denetim kurulu yedek üyeliklerine Antalya’dan Ahmet Özmert, Isparta’tan Ali Özgün ve Aydın’dan Yılmaz Çelik seçilirken; disiplin kurulu asil üyeliklerine de Mahmut Tonga (Çanakkale), Hüseyin Zengin (Isparta), İ. Halil Aslan (Şanlıurfa) ile disiplin kurulu yedek üyeliklerine de (Melek Serden (Çanakkale), Turhan Ölmez (Muğla), Orhan Hamurcu (Hatay) getirildiler.

FSKD Genel Kurulu’nda 2012 olağan ve 2014 yılı olağan genel kurul seçimlerinde olduğu gibi Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan yaptı. Divan için yapılan seçimlerde Akif Arslan’ın 115 üyenin oyunu almasının ardından İstanbul Grubu’nun adayı İzzet Us divan başkanlığı adaylığından çekildiği açıkladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları   Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

CHP 47 yıl sonra birinci parti oldu CHP 47 yıl sonra birinci ...

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 37,47 oy oranı ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ