Maraşta Haber
Maraşta Haber

5 Maç Sonrası Avrupa Şampiyonası

Kahramanmaraş futbolu kulüpler bazında Avrupa’ya açılmak için büyük bir şans yakalarken; futsal ligi il birincisi Andırın Yeşildağspor gözünü Avrupa’ya dikti.   Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Andırın’a ilk il birinciliğini kazandıran futsal ekibine bir yemek verdi ve desteğin her zaman devam edeceğini söyledi.. Kulüp Başkanı İbrahim Yaycıoğlu da, zorlu bir maratonun ardından şampiyonluğa ulaşan futsal […]

5 Maç Sonrası Avrupa Şampiyonası

28 Mart 2013 - 10:27A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş futbolu kulüpler bazında Avrupa’ya açılmak için büyük bir şans yakalarken; futsal ligi il birincisi Andırın Yeşildağspor gözünü Avrupa’ya dikti.

 

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Andırın’a ilk il birinciliğini kazandıran futsal ekibine bir yemek verdi ve desteğin her zaman devam edeceğini söyledi..

Kulüp Başkanı İbrahim Yaycıoğlu da, zorlu bir maratonun ardından şampiyonluğa ulaşan futsal takımını kutladı ve aynı başarıyı Türkiye Şampiyonasında beklediğini dile getirdi.

 

Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde faaliyet gösteren Andırın Yeşildağspor Kulübü, bir çok profesyonel takımın bile rüyalarını süsleyen Avrupa Şampiyonasına katılmak için gün saymaya başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ilk kez bu sezon kulüpler bazında düzenlenen Futsal Ligi’nin Kahramanmaraş Elemeleri’nde il birinciliğini elde eden Andırın Yeşildağspor, 9-11 Nisan tarihlerinde oynanacak olan Süper Bölge Birinciliği için hazırlıklarını sürüyor. Kahramanmaraş’ta elemelerde önce Ilıca Belediyespor, Şekeroba Belediyespor, Fener Gençlikspor, Büyüksırspor, Kahramanmaraş Gençlikspor ve Maraşgücüspor’un bulunduğu A Grubunda bütün maçlarını kazanarak 18 puanla playof gruplarına kalan Andırın temsilcisi, playof grubunda ise Dereboğazıspor, Kümbetspor ve Ilıca Belediyespor’u yenerek 9 puanla il şampiyonu oldu.

Elemelerde ve playofta oynadığı 9 maçı da kazanan Mavi-beyazlı ekip, iyi bir takım görüntüsü ortaya koydu. Futbolda da Büyükler Ligi İkinci Küme’de mücadele edecek olan Andırın Yeşildağspor’un futsal takımı; kulüp başkanı İbrahim Yaycıoğlu, yönetici Oktay Kayıran, takım kaptanı İrfan Bozkurt ve Kahramanmaraşspor’un eski futbolcularından öğretmen Mehmet Kürtül’ün yanı sıra ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ile ilçede gelecek vaat eden genç yeteneklerden oluştu. İlk maçından son maçına kadar inanılmaz bir efor sarfeden Andırın Yeşildağspor, sonuçta bir çok takımın rüyasını süsleyen İl Şampiyonluğuna ulaştı ve ilçe tarihinde takımlar bazında ilk il birinciliğini kazanan ekip olarak tarihe geçti.

Andırın Yeşildağspor, 9-10-11 Nisan 2013 tarihlerinde Erzurum, Eskişehir, Kocaeli ve Malatya illerinde oynanacak olan Süper Bölge Elemeleri’nde Malatya Grubunda oynayacak. Malatya’da illerinde birincisi olan Adana Seyhan Belediyespor, Erzurum Aziziye Belediyespor, Kahramanmaraş Andırın Yeşildağspor’in yanı sıra Kayseri ve Mersin il şampiyonları ile Kayseri, Elazığ ve Adana il ikincileri karşı karşıya gelecekler. Süper Bölge Elemeleri; çeyrek final, yarı final ve final olarak üç aşamalı oynanacak. İlk aşamadaki çeyrek finalde 8 takım karşı karşıya gelecekler ve kazanan takımlar yarı finale çıkacak. Yarı finalde de kazanan takımlar finale çıkacak ve kazanan takım süper bölge eleme birincisi olacak. Türkiye finalleri ise 25-26 Nisan tarihlerinde Erzurum, Eskişehir, Kocaeli ve Malatya süper bölge elemelerini kazanan 4 takımın katılımı ile oynanacak. Türkiye finallerinde de ilk gün kazanan takımlar, ikinci gün şampiyonluk maçına çıkacak. Türkiye Şampiyonu olacak takım ise 2013-2014 Sezonunda Türkiye’yi Avrupa Futsal Şampiyonasında temsil edecekler.

DSC03521

ANDIRIN UMUTLU, BAŞKANDAN DESTEK

Bu sezon ilk kez oynanan ve büyük ilgi gören Büyükler Futsal Liginde il birincisi olan Andırın Yeşildağspor’a şampiyonluk kupası ve lige katılımından dolayı bir plaketi, düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Törene TFF Amatör Kurul Üyesi ve Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, TFF İl Temsilci A. Baki Kale, ASKF Futsal Sorumlusu Akif Arslan, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkan Vekili Muzaffer Demir’in yanı sıra Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Dal, Andırın Yeşildağspor Kulübü Başkanı İbrahim Yaycıoğlu, İlçe Yöneticileri, Kulüp Yöneticileri ve Sporcular katıldılar. Kupaların takdiminden önce bir konuşma yapan ASKF Başkan Yardımcısı ve Futsal Sorumlusu Akif Arslan, şunları söyledi:

“Andırın Yeşildağspor’un bu başarısı önemsenecek bir başarıdır. Çünkü, bu takım 5 maç daha kazanırsa kendisini Avrupa Arenasında bulacak. Bir çok futbol kulübünün, profesyonel takımın hayalini süsleyen Avrupa’da mücadele etme fikri, Andırın Yeşildağspor için sadece 5 maç sonrasıdır. Bu takıma ilçenin seçilmiş ve atanmışlarının, esnaflarının, işadamlarının ve sakinlerinin destek olması gerekiyor. Bu sadece Andırın’ın değil, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın tanıtımı için de oldukça önemlidir. Ben, arkadaşlarım adına Andırın Yeşildağspor’u kutluyorum. İlçenin de gereken desteği sağlayacağına inanıyorum.”

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan da, ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacağını belirterek, bu önemli başarıdan dolayı tüm futbolcuları kutladı. Tezcan, spor yoluyla tanıtımın önemli olduğunu dile getirerek, futsal ekibinden süper bölge elemelerinden de birincilikle dönmeleri dileğinde bulundu. Kulüp Başkanı İbrahim Yaycıoğlu ise, ilçe tarihinde ilk kez böyle bir başarı kazanıldığını belirterek, bu başarıda emeği geçen tüm sporcuları kutladı ve Malatya’daki maçlarda da iddialı olacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Andırın Yeşildağspor’a lige katılımından dolayı verilen plaket, kulüp adına belediye başkanı Tezcan’a ve şampiyonluk kupası da futbolcular adına takım kaptanı İrfan Bozkurt’a ASKF Başkanı Ergün Önal tarafından takdim edildi.

DSC03517 DSC03518

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen’i Ziyaret Etti. Şampiyon Güreş Takımı, İlçe Milli Eğitim...

    2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Adana ve Kırşehir’de düzenlenen GÜREŞ GENÇLER A-B ERKEK GRUP Müsabakalarında ilimize şampiyonluk geti...

Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kategoride İl Şampiyonu oldu Ökkaş Gümüşer Ortaokulu Hentbolda 4 kate...

Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer ortaokulu’nda yıldız erkekler hentbol takımı, küçük erkekler hentbol takımı, yıldız kızlar hentbol ta...

Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023 Voleybol Turnuva Şampiyonları   Onikişubat Belediyesi 100. Yıl EXPO 2023...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği Liselerarası 100. Yıl EXPO 2023 Voley...

Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yarı Finalinde Kahramanmaraşlı Altın Kızlar Türkiye Yar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi 2022 -2023 Hentbol müsabakalarına katılan Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLARI oynamış...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ