Maraşta Haber
Maraşta Haber

Galatasaray 0 – 1 Gençlerbirliği Maçı Geniş Özeti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında evinde Gençlerbirliği’ni ağırladı. Gelecek hafta Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Schalke maçı öncesi moral arayan Galatasaray, umduğunu bulamadı.     Gençlerbirliği ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın 60. dakikasında Vleminckx’le öne geçti.  85. dakikada Drogba’yla penaltı vuruşundan yararlanamayan sarı-kırmızılılar, bu skora razı oldu. Karşılaşmanın 86. dakikasında Gökhan Zan, rakibine […]

Galatasaray 0 – 1 Gençlerbirliği Maçı Geniş Özeti

08 Mart 2013 - 23:18A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında evinde Gençlerbirliği’ni ağırladı.

Gelecek hafta Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Schalke maçı öncesi moral arayan Galatasaray, umduğunu bulamadı.

 

gol

 

Gençlerbirliği ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın 60. dakikasında Vleminckx’le öne geçti. 

85. dakikada Drogba’yla penaltı vuruşundan yararlanamayan sarı-kırmızılılar, bu skora razı oldu.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Gökhan Zan, rakibine yaptığı müdahale sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla Galatasaray 47 puanda kalırken, Gençlerbirliği puanını 34’e yükseltti.

Spor Toto Süper Lig’de gelecek hafta lider Galatasaray, Kayserispor deplasmanına konuk olacak. Gençlerbirliği ise Karabükspor’u ağırlayacak.

DROGBA YEDEK

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Gençlerbirliği’ni konuk eden Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, hafif sakatlığı bulunan Drogba’yı yedek soyundurdu.

Hafta içinde sakatlığı nedeniyle antrenmanların çoğuna katılamayan ve takımla ilk antrenmanını dün yapabilen Drogba, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Schalke 04 maçı öncesinde riske edilmeyerek yedekler arasında bırakıldı.

Drogba’nın yokluğunda forvette Burak Yılmaz tek başına görev aldı ve hemen arkasında Sneijder forma giydi.

3 OYUNCUYA KESİK

Sarı-kırmızılı ekipte son yapılan Eskişehirspor maçının ilk 11’inde yer alan isimlerden 3 oyuncu kesik yedi.

Sarı kart cezalısı durumuna düşmesi nedeniyle Gençlerbirliği’ne karşı şans bulamayan Felipe Melo’nun yanı sıra, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu ve Amrabat maça yedekler arasında başladı.

EMRE ÇOLAK FORMASINA KAVUŞTU

Galatasaray’ın genç oyuncusu Emre Çolak, uzun bir aranın ardından yeniden Gençlerbirliği maçıyla formasına kavuştu.

Ligde en son 20. haftadaki Bursaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan, 21. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında ise 80. dakikada oyuna dahil olan Emre Çolak, ardından ligde Akhisar Belediyespor, Orduspor ve Eskişehirspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise Schalke 04 maçında süre alamamıştı.

DANY KADRODA YOK

Sarı kart cezalısı olması nedeniyle Eskişehirspor maçında oynayamayan Dany, Gençlerbirliği maçında ise sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamadı.

Öte yandan, sakatlığı süren Elmander de yine kadroya giremedi.

GENÇLERBİRLİĞİ’NDE 3 EKSİK

Gençlerbirliği takımı, Galatasaray karşılaşmasına 3 eksikle çıktı.

Ankara temsilcisinde kırmızı kart cezalısı Ermin Zec, sarı kart cezalısı Cem Can ve sakatlığı bulunan Hurşut Meriç, Galatasaray deplasmanında kadroda yer alamadı.

GALATASARAY HIZLI BAŞLADI

Maça mutlak 3 puan parolası ile başlayan Galatasaray, seyirci desteği ile karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. Burak Yılmaz’ın tek forvet olarak oynadığı dizilişte orta sahayı kalabalık tutan Galatasaray, golcü oyuncuya atılan uzun toplarla etkili olmak istedi. Bu bölümde Gençlerbirliği savunmasının özellikle sol bölgesinde çok ciddi açıklar oluştu.

HAMİT DİREĞE TAKILDI

Sezon başında La Liga ekiplerinden Real Madrid’den Galatasaray’a transfer olan Hamit Altıntop, sezon başında gol anlamında yaşadığı sıkıntıyı bu maçta da yaşadı.

Karşılaşmanın 12. dakikasında sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Hamit kaleye baktı ve uzaktan sert bir şut gönderdi ama top direkten oyun alanına döndü.

BASKI ARTTI

Hamit Altıntop’un direkten dönen şutunun ardından baskısını daha da arttıran ev sahibi ekip Galatasaray, özellikle bu bölümde sağ kanattan çok etkili oldu. Wesley Sneijder’in de Burak Yılmaz’ın boşalttığı alanlara girmesiyle rakip kaledeki etkinliğini arttırdı.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Galatasaray’da kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekipte Eboue sağ kanattan rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından şutunu çekti ama Gençlerbirliği kalecisi Ramazan topu kornere gönderdi.

GENÇLERBİRLİĞİ KAPANDI

Konuk ekip Gençlerbirliği ise ilk 45 dakikada özellikle oyunun üçüncü bölgesinde pek bir varlık gösteremedi. Başkent ekibi ilk 45 dakikada Galatasaray’ın kalesinde pek bir varlık gösteremedi.

BURAK İNANILMAZ KAÇIRDI

Mücadelenin 35. dakikasından sonra temposunu kaybeden Galatasaray, golcüsü Burak Yılmaz ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Karşılaşmanın 44. dakikasında tehlikeli gelişen Galatasaray atağında Riera sol kanattan ceza sahasına girdi ve pasını kale sahası içinde müsait durumdaki Burak’a gönderdi ama Burak gol çizgisinin hemen gerisinde olmasına rağmen ağlarla buluşturamadı.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.

TEMPOSUZ BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarının son 10 dakikasının kopyasıydı. Hakemin düdüğünden itibaren oyunu kendi alanında kabul eden Gençlerbirliği karşısında Galatasaray, daha sakin ve top yapan bir görüntü sergilese de; ilk 10 dakikalık bölümde oyunun temposunu yükseltemedi.

GENÇLER ETKİLİ GELDİ

Maç boyunca hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışan Gençlerbirliği, maçtaki ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Karşılaşmanın 54. dakikasında Gençlerbirliği atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Doğrudan ceza alanına gönderilen topa kale sahası çizgisi üstünde Özgür kafayla vurdu ama son anda Muslera topu kurtardı ve savunma topu uzaklaştırdı.

YİNE HAMİT YİNE DİREK!

Karşılaşmanın 55. dakikasında etkili paslarla rakip yarı alana geçen sarı kırmızılı ekipte Riera sol kanattan topu ileriye taşıdı ve pasını Hamit’e verdi. Hamit ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top üst direğe vurdu. Hamit Altıntop böylece bu maçta ikinci kez direğe takılmış oldu.

VLEMINCKX SAHNEDE

İkinci yarının başındaki temposuz futbolundan kurtularak rakip ceza sahasında etkinliğini daha da arttırmaya çalışan Galatasaray, kalesinde şok bir gördü. Karşılaşmanın 60. dakikasında gelişen Gençlerbirliği atağında sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Björn Vleminckx topu ağlara gönderdi. Gençlerbirliği bu golle karşılaşmada 1-0 öne geçti.

DROGBA OYUNDA

Golden sonra oyun hakimiyetini eline alan Galatasaray’da karşılaşmaya kulübede başlayan Fildişili golcü Didier Drogba, karşılaşmanın 65. dakikasında sahanın şanssız ismi Hamit Altıntop yerine oyuna girdi.

DROGBA HAREKETLİLİK GETİRDİ

Fildişili golcünün oyuna girmesinin ardından Galatasaray, rakibini kendi sahasına hapsetti. Karşılaşmanın 72. dakikasında hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak sağ kanattan topu ceza alanına kadar sürdü ve pasını Drogba’ya verdi. Drogba sağ çaprazdan şutunu çekti ama top yan ağlarda kaldı.

GENÇLER KAPANDI

Maçın son 15 dakikasında oyunu tamamen yarı alanında kabul eden Gençlerbirliği, rakibi karşısında ultra defansif bir görüntü sergiledi. Bu bölümde top sürekli Galatasaray’ın ayağında kalırken, sol kanattan Ambrabat etkili olmak istedi. Ceza sahasına atılan toplara Burak Yılmaz ilk hamleyi yapsa da, Gençlerbirliği savunması rakibine rahat vuruş izni tanımadı.

PENALTI KAÇTI

Karşılaşmanın 84. dakikasında sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Riera pasını ceza sahası içindeki Drogba’ya gönderdi. Drogba yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Drogba ise kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı ve topu üstten dışarıya gönderdi.

KIRMIZI KART!

Karşılaşmanın 87. dakikasında köşe vuruşu pozisyonunda Gökhan Zan rakibine vurduğu gerekçesiyle kırmızı kart gördü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Gençlerbirliği sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Çaykur Rizespor 0 – Kasımpaşa 0 Çaykur Rizespor 0 – Kasımpaşa 0

Spor Toto Süper Lig’in 16. hafta açılış maçında Çaykur Rizespor – Kasımpaşa içinde oynanan mücadele 0-0 berabere tamamlandı. Mücadeleni...

Galatasaray 2 – Elazığspor 0 geniş maç özeti ve maçın golleri Galatasaray 2 – Elazığspor 0 geniş...

Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray evinde Sanica Boru Elazığspor’u konuk ediyor. GALATASARAY-ELAZIĞSPOR: 2-0 STAT: TT ...

Akhisar Belediyespor 2 – Galatasaray 1 Maçın özeti ve golleri Akhisar Belediyespor 2 – Galatasar...

Devler Ligi’nde Juventus’tan alınan 1 puanla moral bulan Galatasaray, Mancini ile ilk lig maçında Akhisar’a konuk olu...

MP Antalyaspor 2 – Beşiktaş 0 Geniş maö özeti ve golleri MP Antalyaspor 2 – Beşiktaş 0 Geni...

Antalyaspor, Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda ağırladığı dev rakibi Beşiktaş karşısında Lamine Diarra’nın attığı gollerle lig...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ