Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Uçuk Kaçık Değil Yere Basan Projeler”

Millet İttifakı İYİ Parti Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy, “Bereket ve Samimiyet” parolasıyla hazırladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Paksoy, “Uçuk kaçık değil yere sağlam basan gerçekçi projeler” dediği açıklamalarını Millet İttifakı İYİ Parti Elbistan Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte sundu. Millet İttifakı İYİ Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy, Elbistan ve bölge halkı […]

“Uçuk Kaçık Değil Yere Basan Projeler”

11 Mart 2019 - 11:17A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Millet İttifakı İYİ Parti Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy, “Bereket ve Samimiyet” parolasıyla hazırladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Paksoy, “Uçuk kaçık değil yere sağlam basan gerçekçi projeler” dediği açıklamalarını Millet İttifakı İYİ Parti Elbistan Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte sundu.

Millet İttifakı İYİ Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy, Elbistan ve bölge halkı için hazırladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Küçükler Ocakbaşı VIP Salonunda, İYİ Parti Elbistan Kurucu İlçe Başkanı Av. Kürşat Ali Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Elbistan Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte gerçekleşen proje tanıtım programına, yerel gazete sahipleri, yetkilileri, çalışanları, radyo temsilcileri ile sosyal medya sorumluları yoğun ilgi gösterdi.

Paksoy, “Uçuk kaçık değil, sağlam ve yere basan projeler” olarak değerlendirdiğini çalışmalarının tamamını Elbistan halkı, esnaf, işçi, emekli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar ile yapılan görüşmeler ve bilgi alışverişi sonucu hazırlandığını ifade etti. Hayata geçirecekleri projeler için Elbistan Belediyesinin tek başına imkanlara sahip olduğunu, geçmiş dönemlerde Elbistan’da var olan eserlerin tamamını muhalefette olmalarına rağmen başardıklarını dile getiren Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy, görüntü eşliğinde sunduğu programında şunları söyledi:

“İLK İŞİMİZ ELBİSTAN’IN İMAR PLANI SORUNUNU ÇÖZMEK”

“Memleketimiz için nefsimize yenik düşmeyeceğiz; bazı konularda nefsimizi yerler altına alacağız. Geçmişteki yanlış uygulamalardan dolayı imar problemi karşımıza çıkıyor. İlk işimiz, Elbistan’ın imar planını çözmek. Tekrar revize etmeyi ilk başta programımıza koyduk. Bunu kentsel dönüşümle birleştirdik. Elbistan’da yarım kalan kentsel dönüşümler var. Bilhassa Saraykent’te 300’e yakın ailemiz perişan durumda. İmar planından sonraki ikinci işimiz de kentsel dönüşüm olacak. Kaynarca bölgesinin çevre düzenlemesini yapacağız. Her türlü donatıya sahip bir çalışmamız olacak. Elbistanlı hemşerilerimize dinlenme ve spor yapacakları bir kompleks olarak yapacağız.

“ATIL CANDARGAZİ İŞHANINI 200 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK VE MODERN BİR MERKEZ YAPACAĞIZ”

Bir diğer projemiz de Candargazi İşhanı’yla ilgili. Büyük kısmı atıl bir şekilde duran işhanı için modern bir yeni bina ve altında da 200 araçlık bir otopark yapacağız. Elbistan, vilayet olacak bir şehir ama otopark konusunda problem var. Açık alan otopark için Elbistan Belediyesi’nin yeri kalmadığı için bu şekilde güzel bir iş merkezi ve kapalı otopark dizayn ettik. Çatısından da güneş enerjisinden elektrik üretilecek. 2 bin metrekarelik bir Elbistan Park projemiz hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Bir diğer güzel projemiz de belediyemizin bünyesinde acil sağlık ofisi. Acil sağlık ofisi, sosyal güvencesi olan ve olmayan vatandaşlarımıza acil müdahale hizmeti verecek. Elbistan Belediyesi’ne gelecekte gelir getirecek bir proje olarak görüyoruz.  Emeklilerimiz için sosyal tesis ve park yapacağız. İstişareler sonucunda refakatçi evi projesi hazırladık. Elbistan Devlet Hastanesi’nin olduğu bölgede hasta refakatçilerine evlerinin konforuna bir sosyal tesis yapacağız. Bayanlar ve engelliler için destek noktaları oluşturacağız.

“KADIN YAŞAM MERKEZLERİ HALK SÜT PINARBAŞI NİKAH SARAYI VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJELERİ HAYATA GEÇECEK”

Toplu konutlarda güneş paneli uygulaması yapıldığında Elbistan Belediyesi olarak ruhsat harçlarında yüzde 25 indirim yapacağız. Ev hanımlarımız için El Emeğim Göz Nurum Satış Noktası oluşturup hanımlarımızın kendi ürettikleri süt ve hayvansal ürünlerini daha modern ve rahat bir ortamda satmalarını sağlayacağız. Bu dönem özellikle bayanlara hitap edecek projeleri dahil ettik. Kadın Yaşam Merkezimiz olacak. İçinde yüzme havuzunun da yer aldığı merkezde tüm sosyal faaliyetler yapılacak. Beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarındaki atıl binaları yerinde hizmet için Sosyal Tesis ve Yerinde Çözüm Merkezi haline getireceğiz. Elbistan Belediyesi olarak şehrimize yakışacak Kültür Merkezi yapacağız. Öncelikli projelerimizden biri de bu olacak. Halk Süt satış noktaları kurarak üreticiden tüketiciye direk satış yapılmasını sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra sosyal belediye olduk. Sosyal hizmetler konusunda projelerimiz çoğunlukta. Fabrika açma, işyeri kurma lüksümüz çok fazla yok ama yatırımcıya kooperatifi teşvik için yatırım teşvik merkezi kuracağız. Pınarbaşı’na evlenecek gençlerimiz için bir nikâh sarayı projemiz olacak.

“MEKANA YAYLA EVLERİ TAŞBURUN MEVKİNE SAKLIBAHÇE EVLERİ YAPILACAK”

Karaelbistan Mahallemizde Mekân olarak adlandırılan bölgeye, belediye imkanları ya da yap işlet devret modeli ile yayla evleri projesi hazırladık. Pınarbaşı için 2.etap projesi hazırladık. Taşburun’dan gelen eski deyimiyle Derebahçesi olan bölgede ‘Saklıbahçe’ adıyla bir çevre düzenlemesi hazırladık. Bunun da yapılması gerekiyor. Elbistanlılar her şeyi hak ediyor ama 10 senelik geçmiş döneme bakarsanız çamuru, çöpü, çukuru konuşuyoruz. Elbistan’ın ufkunu açmak lazım. Elbistan’ın ufuklunu açmadıktan sonra Elbistan daima geriye gider. Saklıbahçe, tabii güzellikleri taşlaşmadan yapılacak. Çevre konusunda çok hassasiyet gösteriyoruz. Biz kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Hobi bahçeleri oluşturacağız. İnsanımızın stres atmasını ve güzel vakit geçirmesini sağlayacağız. Mahallelerimize semt pazarları inşa edeceğiz. Yunus Emre ve bazı mahalle noktalarında semt pazarları kurulması gerektiğini düşünüyoruz.

“ELBİSTAN ŞARDAĞI’NA KURULALACAK SEYİR TEPESİ İLE SEYREDİLECEK”

Şardağı’na bir seyir tepesi oluşturacağız. Gençlerimiz için birçok spor dalını yapacakları, sosyal etkinlikleri yapacakları ve zamanlarını dolu dolu geçirebilecekleri Gençlik ve Yaşam Merkezi yapacağız. Meslek edindirme kursları açarak geçici iş değil kalıcı meslek öğreteceğiz. Belediyemiz bünyesinde insanlarımız rencide edilmeden yardım kartı uygulamasına geçeceğiz. Bu kart, sadece bayanlar adına açılabilecek. Başarılı öğrencilerimize genç kartla burs vereceğiz. Beldeden dönüşen mahallelerimizde sosyal tesis projelerini de gündemimize aldık. Tüm mahallelerimize oyun parkları da projelerimiz dahilinde. Pınarbaşı’mızın daha güzelliğe kavuşması için seyir terası projesi hazırladık. Engelli vatandaşlarımız için bir park yapacağız. Bakıma muhtaç yaşlılarımız için bir fizik tedavi uygulama merkezi projemiz var. Kuvayi Milliye Evi projemiz var. Her mahallemize konuk evi yapımı için proje hazırladık. Pınarbaşı’nda büyük bir akvaryum yapacağız.

“PROJELERİMİZ UÇUK KAÇIK DEĞİL GERÇEKÇİ PROJELERDİR”

Uçuk uçuk projeler kullanamıyoruz. Biz, Elbistan’ı çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Biz, rahatlıkla Elbistan’ın sorunlarını çözeceğiz. Bu konuda da iddialıyız. Geçmişte de bunu yaptık. Tasarruf tedbirlerini uyguladıktan sonra şu şartlarda bile Elbistan Belediyesi’nin gelirleri her şeye yeter.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE HER ZAMAN UYUM İÇİNDE OLACAĞIZ KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYACAĞIZ”

Büyükşehirle birleşemezseniz Elbistan hizmet alamaz deniliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek kişi Elbistan’dan oy almayacak mı? Ben seçilirsem Elbistan’a hizmet vermeyecek mi? Elbistan halkından oy alıyorsan yatırım yapmak zorundasın. Buranın belediye başkanının kim olduğu önemli değil. Böyle çağdışı bir zihniyetin olmaması gerekiyor. Biz, muhalefetteyken de bu şehre hizmet yaptık.

“HUZUR İÇİN GELİYORUZ MEMLEKETİMİZ İÇİN NEFSİMİZE YENİK DÜŞMEYECEĞİZ”

Biz, göreve geldiğimizde belediyede çalışan işçilerle bir problemimiz olmayacak. Evine ekmek götürenin ekmeği ile oynamayacağız. İşe gelmeden maaş alanlar olduğunu duyuyoruz. Hayrettin Bey de kazansa, Ali Bey de kazansa uyum içerisinde çalışırız. Memleketimiz için nefsimize yenik düşmeyeceğiz; bazı konularda nefsimizi yerler altına alacağız. Biz, huzur için geliyoruz. Kimseyle sorunumuz, kavgamız ve sıkıntımız yok. Milletvekilleri de olsun büyükşehir belediye başkanları da olsun kimseyle problemimizin olmaması gerekiyor. Vatandaşın geleceği bizim için daha önemli.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mes...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu “EN İYİSİ İŞ BAŞA DÜŞTÜ” diyerek mesaj verip ,11 a...

AKP Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu AKP Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan A...

AK Parti‘nin Kahramanmaraş‘ta ilçeler için belirlediği adaylar şu şekilde: Afşin: Koray KIRAÇ Andırın: Ahmet Sinan Gökşen D...

KARAKOÇ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNE GİRDİ KARAKOÇ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNE GİRDİ...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde işçi statüsünde, çalışan, Faruk Karakoç, Büyükşehir belediyesinin Elbistan’daki şubesinde hemşe...

BEKLENEN İSTİFA GERÇEKLEŞTİ BEKLENEN İSTİFA GERÇEKLEŞTİ

Göksun’da hem pandemi döneminde hem de yaşamış olduğumuz 06 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde sahada aktif bir şekilde çalışan, ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ