Maraşta Haber
Maraşta Haber

MHP’ de Kıran Kırana Geçen Seçimi Öner Kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş olağan İl Başkanlığı kongresi yapıldı. Mevcut başkan Ali Uyan’ın yeniden aday olmadığı 5 adaylı kongreye 633 delegeden 565’i katıldı. Yeni İl Başkanı ise 210 oy ile Süleyman Öner oldu.  Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Eski Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut […]

MHP’ de Kıran Kırana Geçen Seçimi Öner Kazandı

27 Ocak 2015 - 19:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş olağan İl Başkanlığı kongresi yapıldı. Mevcut başkan Ali Uyan’ın yeniden aday olmadığı 5 adaylı kongreye 633 delegeden 565’i katıldı. Yeni İl Başkanı ise 210 oy ile Süleyman Öner oldu.

 Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Eski Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, İl ve İlçelerin MHP Başkan ve yöneticileri katıldı.

Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ün yaptığı kongrede faaliyet ve mali raporların okunması ve ibrasının ardından, Öztürk, “Bu kongreler kapışmaya sahne olmasın, yarışmaya sahne olsun. Bir bayram havasıyla edasıyla bu kongre salonlarından çıkalım” dedi.

Öztürk, yaptığı konuşmada, birlik beraberlik vurgusu yaparak, Ülkücülüğün “ceket” olmadığını bir hayat nizamı olduğunu dile getirdi.  Öztürk, bütün güzelliklerin ve doğrulukların bu tabir içerisinde olduğunun düşünüldüğü vakit onun gereklerinin de yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

GEÇMİŞİ UNUTMAYIN

 İnsanların birbirini sevmesinin Allah’ın emri olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

” MHP delegelerinin sağduyusu yüksektir. Adaylarımız yarışacak. Burada samimiyete, milletin birlik ve beraberliğini korumaya, ülkücü hareketi temsil yeteneğine sahip misiniz? Kardeşlik hukukunu koruyabilecek misiniz? Nefsinizi ayaklar altına almış mısınız? ona bakacaklar. Bunların hiçbirinin ülkücülük kitabında yeri yoktur.”

Ülkücü hareketin bugünlere nasıl geldiğini anlamak için geçmişin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, davaya gönül verenlerin bu yöntemle çalışması gerektiğini kaydetti.

Ülkücülük tarihinden örnekler veren Öztürk, “Bir gün komünizm diye bir bela başımıza tebelleş olmuştu. Siz ve sizin büyükleriniz el ele verdiler, gönül gönle oldular. Hiçbir şahsi ve iktidar peşinde koşmadan, bu grubun karşına dikildiler. O ismi bir daha çıkmamak üzere Asya bozkırına yolladılar” ifadelerini kullandı.

 

NEFSİNİZE ESİR OLMAYIN

 Öztürk, ülkücülerin şehit vermiş bir geçmişin temsilcileri olduğunu belirterek, “Siz isterseniz Allah’ın izniyle her şeye muktedirsiniz, yeter ki nefsinize esir olmayın. Yeter ki büyüklüğü kendinize yakıştırın. Bu kongreler kaybedeni olmayan kongreler olsun. Bu kongreler kapışmaya sahne olmasın, yarışmaya sahne olsun. Bir bayram havasıyla, edasıyla bu kongre salonlarından çıkalım” diye konuştu.

Öztürk,  “Bu coğrafyanın kıymetini bilirseniz bu coğrafyanın üzerinde yaşama hakkınız olur. Dolayısıyla bu topraklarda yaşamanın sorumluluğunu bilenler, 22 milyon metrekarelik bir alana hüküm sürmüş bir neslin evlatlarıyız. İşte bizi yönetenler şimdi yıllar önce yapılan ihtiyatsızlıkları yaptıkları için 1915-1920 yılları arasında yaşanan Mondros ve Sevr Antlaşmaları dayattılar bizlere ve bugün bu iktidar o günlerde yaşanan kendini beğenmişlik kibir içinde yaşadıkları için yine bu dayatmalara maruz kalabiliriz. Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece bu ülke kimseye kalmayacak” dedi.

 

“BİR MUHALEFET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ NE YAPAR”

 Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ün ardından kürsüye gelen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Bir Muhalefet Partisi Milletvekili ne yapar? Sorusuna huzurunuzda cevap vermek istiyorum” diyerek, “Bir Muhalefet Partisi Milletvekili kendi İlinde ve tüm Türkiye’de görmüş olduğu eksikliklerin tamamını yazılı ve sözlü olarak dillendirir” dedi.

Dedeoğlu, “Meclis kürsüsünde konuşma kaydıyla dile getirir. 3 buçuk yıldan beri sizleri orada temsilen, sizlerin bir kardeşi olarak ve sizlerin Ankara’ya gönderdiği bir dava arkadaşınız olarak 2 bin 500  küsur yazılı ve sözlü önergem oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde önerge konusunda Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu olarak birinci oldum. Her konuşmam parlamento ve Türkiye’nin sorunları ile ilgiliydi. Milletvekili olduğumda Genel Başkanımız benden Kahramanmaraş’a ilçeler de dâhil olmak üzere çok sık gidip gelmemi rica etti.  Genel Başkanımızın benden bir diğer ricası ise parlamentoda çalışmamdı. Çünkü parlamentodan çok şey beklediğini söyledi. Eğer Genel Merkez beni yurtdışında görevlendirmediyse ben her hafta Kahramanmaraş’taydım. Zaten parlamentodaki görevimi elimden geldiğince yapıyorum” ifadelerini kullandı.                                                                                                         

 

HERKESİN UMUT IŞIĞIYIZ

 Eski İl Başkanı Ali Uyan ise, “Kim ne derse desin ne söylerse söylesin milliyetçi hareket partisi iktidar yolunda iktidar amacındadır” dedi.

Uyan sözlerini şu şeklide sürdürdü:  “Milliyetçi hareket partisi zafer yolunda kutlu bir başarı peşindedir. Uyanan milli ruhun, silkinen, millet varlığının ,yeter artık diyen 77 milyonun milliyetçi hareket partisinde toplandığını görüyor bundan da bahtiyarlık duyuyoruz. Biz milletin yanındayız milletin tercümanıyız biz herkesin umut ışığı herkesin ortak refleks ve paydaşıyız. Milliyetçi Hareket Partisi ilke, ülkü ve ahlak meşalesidir. Milletimizi etnik bölmelere ayıranlara en güçlü tokat 7 Haziranda vuracaktır. Bizim hiçbir etnik toplulukla sorunumuz yoktur. Kürdü, Türkü, Laz’ı,  Çerkez’i  36 Etnik gruplarla barış ve huzur içerisinde bir arada yaşamak en büyük arzumuzdur. Ama bizim askerimize, polisimize, öğretmenimize ve beşikteki çocuğumuza acımasızca kurşun yağdıran teröristlerle canilerle sorunumuz vardır. İşte bundan dolayıdır ki Milliyetçi Hareket Partisinin donanımlı, liyakatli ve vizyon sahibi kadrolarına büyük ihtiyaç vardır” dedi.

 

SÜLEYMAN ÖNER

 “Ülkücülük kolaya değil zora talip olmaktır. Ülkücülük rahata değil çileye talip olmaktır. Çocukluk yaşımdan beri bu davanın her kademesinde görev yaptım. Bu davanın bir adım daha ileri gitmesi için bugün karşınızdayım. Bu göreve talip olduk. Genç ve dinamik bir kadroyla karşınıza çıkıyoruz. Vereceğiniz destekle hem yerelde hem genelde iktidar olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Gelin hep beraber çalışalım. Birlikte karar verip birlikte yönetelim. Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Bir olmak diri olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ülkücüler kardeştir, kardeşliğimizi pekiştirici adımlar atacağız. Hiçbir ülkücüyü vatanseveri ötekileştirmeyeceğiz. Ülkücü hareketin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ülkücü kadroların görevden alınmasına, sürgün edilmesine müsaade etmeyeceğiz.”

 

 

ÖMER ÖZKAN

 İl Başkanlığına aday olmanın gururunu yaşayan Ömer Özkan, “Bizi ülkücü olarak bilirler. Kul kusursuz değil hatamız, yanlışımız, günahımız olmuştur. Ancak bizim geçmişimiz ülkücüdür, yaşamımız ülkücüdür, rabbim izin verirse ölümümüzde ülküyle olacaktır. Benim için afişlerinin astığım, bildirisini dağıttığım, bunu yaparken de onur ve şeref duyduğum partimin il başkanlığına aday olmak yeterli bir gururdur. Bu şerefli göreve ben yerine biz sloganıyla: sorunları çözmek, Kahramanmaraş’ın sesi olmak, küskünleri barıştırmak, dostlukları pekiştirmek için yola çıktık.

Alnı öpülesi şehitlerimizi ve baş tacı gazilerimizi unutulmuşluğa terk etmeyeceğiz. Davamızın büyüklerini asla ihmal etmeyeceğiz. Bir tek dava arkadaşımızı bile kaybetmeye tahammülümüz yok, hepsini kucaklayacağız. Sorunları çözmek ve Kahramanmaraş’ın sesi olmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

RAFET KÜSMÜŞ

  “Bu aziz davanın bir neferi olarak sizin karşınıza ekibimle çıkıyorum. Teşkilatın her kademesinden verilen her görevi kutsal bir emanet olarak görüp, bu uğurda çalışan bir kardeşiniz olarak, sizlerden bir emanet, bir kutsal görev daha istiyorum. Ben değil biz diyerek, ekip ruhuyla, teşkilatçılık anlayışıyla ve görev aşkıyla yanan yüreğimizle, bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Kongre sürecinin başladığı ilk günden itibaren hiçbir şahsi hesap yapmadan ilçe kongrelerine müdahale etmeden, fitneye fesada mahal vermeden, hiçbir kirli pazarlığın ve hesabın içinde olmadan bu göreve Allah’ın izniyle talip olduk. Bizim yönetim anlayışımızda küstürmek bölmek ayrıştırmak yok, Allah’ın izniyle bir elin parmakları olup, yumruk gibi sımsıkı bütünleşeceğiz. Şunu yürekten söylüyorum, bu teşkilatı ona buna yem ettirmeyeceğiz” dedi.

 

ADEM GÜRZ

 “Bizler 12-13 yaşlarında ülkü ocaklarına ilk gittiğimiz zamanlardan 20’li yaşlara kadar, büyüklerimiz bizleri başlarına toplar ve derlerdi ki; gençler burası bir okul, burada milli ve manevi değerleri öğrenirsiniz, Allah’ınızı ve dininizi öğrenirsiniz, kültürünüzü ve sanatınızı öğrenirsiniz, sonra partimize gidersiniz milletimize hizmet etmeyi, devletimizi yönetmeyi öğrenirsiniz, hizmet eder mücadele eder iktidar olur devleti yönetirsiniz. Sonra büyüdükçe gördük ki bu hiç de böyle değil. Yetiştirilen değerlerin bir şekilde önü kesiliyor. Çeşitli bahaneler öne sürülerek temsil noktasına gelmeleri engelleniyor. Yetiştirilen bu değerler ya başka partiye gidiyor yada köşesine çekilip sakin bir hayat sürüyor. İşte biz bunu kırmak için bu kürsüdeyiz.”

MUHARREM ARIKAN

 “Ben partinin kuruluşundan bu güne kadar her alanda hizmet etmiş biri olarak bu davaya kendisini adamış binlerce şehitlerin acılarını içinde yaşamış birisiyim. Bugün küslüklerden bahsediliyor, ben diyorum ki ülkücü dava adamı küsmez davasına her zaman sahip çıkar. Bizler partimize ve davamıza sahip çıkmalıyız. Arkadaşlar ben 1970 Genç ülkücüler teşkilatının ilk üyelerindenim, 1969 Milliyetçi hareket partisi kuruldu Muharrem Arıkan partiye adımını attı 46 yıldır bu davaya hizmet ediyor. Ben eğer bu göreve gelirsem genç arkadaşlarla çalışacağım ve partimizin ak saçlılarını da unutmayacağım. Üç yılın sonunda partiye kazandıracağım bu yönetimden il başkanı ilçe başkanı çıkacağının sözünü veriyorum.” (manşet gazetesi: mücahit dalkara)

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mes...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu “EN İYİSİ İŞ BAŞA DÜŞTÜ” diyerek mesaj verip ,11 a...

AKP Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu AKP Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan A...

AK Parti‘nin Kahramanmaraş‘ta ilçeler için belirlediği adaylar şu şekilde: Afşin: Koray KIRAÇ Andırın: Ahmet Sinan Gökşen D...

KARAKOÇ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNE GİRDİ KARAKOÇ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNE GİRDİ...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde işçi statüsünde, çalışan, Faruk Karakoç, Büyükşehir belediyesinin Elbistan’daki şubesinde hemşe...

BEKLENEN İSTİFA GERÇEKLEŞTİ BEKLENEN İSTİFA GERÇEKLEŞTİ

Göksun’da hem pandemi döneminde hem de yaşamış olduğumuz 06 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde sahada aktif bir şekilde çalışan, ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ