Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraşlı Ali Yakar Ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Elinden Aldı

14. Dönem Siyaset Akademisi “Lider Ülke: Türkiye” Yerel Yönetimler-II programında dereceye giren Kahramanmaraşlı Ali Yakar ödülünü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Mart 2013 – Mayıs 2013 döneminde 25 Merkezde gerçekleşen Yerel Yönetimler Programı – II (YYP-II programının) Türkiye geneli sınavı 19 Mayıs 2013′te akademi açan il merkezlerinde, İl’lerinde dereceye girenlerin katılımıyla yapılan Türkiye […]

Kahramanmaraşlı Ali Yakar Ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Elinden Aldı

26 Ağustos 2013 - 9:11A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

14. Dönem Siyaset Akademisi “Lider Ülke: Türkiye” Yerel Yönetimler-II programında dereceye giren Kahramanmaraşlı Ali Yakar ödülünü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

2

Mart 2013 – Mayıs 2013 döneminde 25 Merkezde gerçekleşen Yerel Yönetimler Programı – II (YYP-II programının) Türkiye geneli sınavı 19 Mayıs 2013′te akademi açan il merkezlerinde, İl’lerinde dereceye girenlerin katılımıyla yapılan Türkiye Geneli Derecelendirme Sınavı ise 08 Haziran 2013 tarihinde AK PARTi Genel Merkezinde yapılmış ve dereceye giren ve ödüle hak kazanan ilk 5 isim belli olmuştu.

Türkiye Geneli Derecelendirme Sınavında 4 aday da 96 puan almıştı. Bu eşitlik üzerine daha önce ilan edildiği üzere, sıralama doğum tarihlerine göre gençten yaşlıya göre yapılmıştı. Genç katılımcıların teşviki amacıyla yapılmış olan bu düzenleme uyarınca yapılan değerlendirmede sıralama şöyle oluşmuştu;

•             Türkiye Birincisi – 28.01.1990 – İstanbul – Münevver YILDIZ (96 Puan),

•             Türkiye İkincisi – 27.08.1988 – Ankara – Sinem SİNANGİL (96 Puan),

•             Türkiye Üçüncüsü – 13.01.1984 – Osmaniye – Ali YILDIRIM (96 Puan),

•             Türkiye Dördüncüsü – 10.02.1974 – İstanbul – Ali YAKAR (96 Puan),

•             Türkiye Beşincisi – 10.04.1970 – Artvin – İlker ÖZKAN (92 Puan)

Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve akademinin ilk beşte yer alan ve İl’lerinde birinci olan öğrenciler plaketlerini Ak Parti Genel Merkezimizde yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Genel Başkan ve Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldılar.

 

Akademi Türkiye birincisi Sayın Başbakanımızın yurt dışı gezisine, Türkiye ikincisi Sayın Başbakanımızın yurt içi gezisine, Türkiye üçüncüsü, Türkiye dördüncüsü ve Türkiye beşincisi olan  Bakanların gezilerine katılacaklar.

Ali YAKAR Kimdir?

10.02.1974 Tarihinde Kahramanmaraş’ın Döngele Kasabasında doğan Ali YAKAR, I. Dünya Savaşında Osmanlı ordusunda İngilizlere karşı Yemen cephesinde savaşırken şehit düşen ve cenazesi Yemen’de defnedilen Karacanoğlu/Karaca Hasan’ın 2. kuşak torunudur.

Ali YAKAR, İlk ve Orta Okulu Kahramanmaraş Döngele Kasabasında, Liseyi Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesinde okudu.

 

1991 Yılında İstanbul Üniversitesini kazanarak İstanbul’a gitti.

 

İktisat Fakültesi İşletme Bölümü ile Bankacılık Bölümlerini okudu.

 

İşletme Yönetimi alanında Yönetici MBA,  Para, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Bilim Dalında Yüksek Lisans yapan Ali YAKAR, çeşitli Banka ve Aracı Kurumlarda (Vakıfbank, Pamukbank, Yapı ve Kredi Bankası, Şekerbank ve Şeker Yatırım’da) çeşitli görevlerde (Stajyer, Memur, Uzman Yardımcısı, Uzman, Yönetici, Fon Yönetimi Müdür Yardımcısı, Pazarlama Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü görevlerinde) bulundu.

 

Nisan 2007’de askere giden Ali YAKAR, askerliğini Kırklareli 55.Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Pınarhisar Garnizon Komutanlığında kısa dönem olarak yaptı ve 30 Eylül 2007’de terhis oldu.

 

Askerlik dönüşü, Ekim 2007’de Yıldız Holding’de (Ülker’de) Bütçe ve Finans Müdürü olarak göreve başladı ve Ocak 2010’da Yıldız Holding’de (Ülker’de) Mali ve İdari İşler Müdürü oldu.

 

Eylül 2010’de Yıldız Holding’den (Ülker’den) ayrılarak, T.C. Başbakanlık/Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve tarihi Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesini de

bünyesine katan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde kurucu Mali ve İdari İşler Direktörü / Daire Başkanı olarak göreve başladı.

 

Eylül 2012’de Bezmialem Vakıf Üniversitesinden de ayrılarak, Türkiye’nin en büyük Holdinglerinden birine Mali İşler Grup Başkanı (CFO) olarak transfer oldu ve halen görevine devam ediyor.

 

Okul hayatı boyunca okuduğu sınıflarda Başkan, kaldığı yurtlarda; Başkan veya Müdür, birçok Dernek ve Vakıfta ise Üye ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali YAKAR, İstanbul Fatih İlçesinde bulunan Kahramanmaraş Okutma ve Yardım Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter, İstanbul Zeytinburnu İlçesinde bulunan Emine İnanç Vakfında Müdür, İstanbul Fatih İlçesi Çemberlitaş semtinde bulunan Birlik Vakfında Üye ve Birlik Vakfı çatısı altında bulunan Genç Birlik Üyesi ve de Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Üyeliği görevlerinde bulundu.

Halen İstanbul Fatih İlçesinde bulunan Kahramanmaraş Okutma ve Yardım Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Siyasete 1991 yılında Refah Partisine üye olarak başlayan Ali YAKAR, aktif siyasete ise İstanbul Üniversitesinden hocası olan Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’un Saadet Partisi Genel Başkanı olması ile başladı ve Saadet Partisinde İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, Ekonomi Birimi Başkan Yardımcısı ve İstanbul Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ile birlikte Saadet Partisinden ayrılarak, Halkın Sesi Partisinin (Has Partinin) kuruluşunda yer aldı ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerini üslendi.

Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ile birlikte Ak Partiye katılan Ali YAKAR, halen Ak Parti de siyaset yapmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın önümüzdeki yıllarda hemen yanı başında bulunan sınır komşusu Kayseri gibi; bir Başbakan ve bir Cumhurbaşkanı (Devlet Başkanı) çıkarabileceğine gönülden inandığını belirtiyor.

Kahramanmaraş dâhil Türkiye genelinde açılan ve 10.000’e yakın kişinin katıldığı Ak Parti Siyaset Akademisine İstanbul’dan katılarak en yüksek puanı alan Ali YAKAR, tüm illerden dereceye giren ilk üç adayın katıldığı Türkiye derecesi sınavında da en yüksek puanı (96 puan) alarak Türkiye derecesi yaptı. Ali Yakar ödülünü 20 Ağustos 2013 Salı günü Ak Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

3 4 8 10 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 19 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 23 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 34

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili ...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir milletvekillini topu gelse, hepsine verecek ...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Görev...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Belediye Başkanlığı’na seçilen Erkan Gürbüz, Elbistan Adliyesinde İlçe seç...

CHP 47 yıl sonra birinci parti oldu CHP 47 yıl sonra birinci parti oldu

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 37,47 oy oranı ile 1977 seçimlerinde aldığı yüzde 41,38 oy oranıyla 47 yıl sonra sandıktan...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mes...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu “EN İYİSİ İŞ BAŞA DÜŞTÜ” diyerek mesaj verip ,11 a...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ