Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş İYİ Partiden Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI Saygıdeğer vatandaşlar, değerli basın mensupları, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Divan Kurulu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kadınlardan sorumlu İYİ Partili hanım kardeşlerimiz, İYİ Parti Gençlik Kolları Mensubu arkadaşlarımız, tüm gençliğini karın tokluğuna çalışabileceği bir iş bulma umuduyla kaybeden gençlerimiz ve Kahramanmaraş’ın iyiliği için çalışan tüm partidaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. “Her 100 gencimizden en az […]

Kahramanmaraş İYİ Partiden Basın Açıklaması

05 Aralık 2018 - 15:20A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer vatandaşlar, değerli basın mensupları, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Divan Kurulu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kadınlardan sorumlu İYİ Partili hanım kardeşlerimiz, İYİ Parti Gençlik Kolları Mensubu arkadaşlarımız, tüm gençliğini karın tokluğuna çalışabileceği bir iş bulma umuduyla kaybeden gençlerimiz ve Kahramanmaraş’ın iyiliği için çalışan tüm partidaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

“Her 100 gencimizden en az 20’si işsizlik sorunuyla boğuşuyor.”

Sevgili arkadaşlar, TÜİK’in son yayınlanan verilerine göre ülkemizde genç nüfusumuzda işsizlik oranı %20.8. Buna göre 100 gencimizden en az 20 tanesi işsizlik sorunuyla mücadele ediyor. Üstelik bu oranlar iş bulamayıp açık öğretim ve yüksek lisansa devam eden öğrenciler dahil edilmediğinden gerçeğin çok altındadır. Mevcut iktidar ekonomide çığır açtığımızı, cari açığımızın kapandığını, bir refah ülkesi olduğumuzu, işsizliğin nedeninin ise iş beğenmemek olduğunu iddia ederken ve saraya her geçen gün yeni danışman kadroları ilave edip “hanımefendi danışmanlığı” gibi kendi çevresi için yeni meslek alanları icat ederken her 100 gencimizden en az 20 tanesi günlerini ve hatta yıllarını üç kuruş maaş için iş arayarak ya da sözlü mülakatlarda referans bulamadıkları için eleneceklerini bile bile hazırlandıkları sınavlarla geçiriyor. Bunun yanında her vatandaşımıza en az 3 çocuk tavsiyesi vermeye devam eden iktidar, geleceğimizin sahibi olan bu gençlerimiz için herhangi bir yapıcı adım atmamakta direniyor.

“İşsizliğin yanında maddi sorunlarla da boğuşan gençlerimiz intihara dahi sürükleniyor.”

Sevgili gençler, şunu biliniz ki, içi boşaltılmış fakülteler ve apartmandan bozma üniversitelerle yıllarınızı çalan eğitim politikalarını istikrarsız ekonomik koşullar içerisinde yıllar süren iş bulma arayışları izliyor. Siz kapı kapı dolaşıp iş bulmaya çalışırken de iktidara ait her kadro kan ve arkadaşlık bağı referansları gözetilerek yeni danışmanlarla dolduruluyor. Sizin her girdiğiniz kapı ekonomik sıkıntılar ve doldurulamamış özgeçmişleriniz bahane edilerek yüzünüze çarpılırken iktidara ait kadrolar referansı yine iktidar olanlar tarafından dolduruluyor. Yıllarınızı vererek girip yıllarınızı vererek mezun olduğunuz fakülteler artık ne yazık ki hiçbir şey ifade etmiyor. İş bulma sürecinde gençleri ele geçiren psikolojik yıkım ve bir şey başaramama duygusu onları intihara dahi sürüklüyor. Türkiye, en büyük gücü olan gençlerini bir bir kaybediyor. Çağdaş devletler genç nüfus arayışı içinde iken elinde bolca genç nüfus bulunan mevcut iktidar, bu gençlerini sokaklarda kapı kapı dolaşmaya mecbur bırakıyor. Yaşadıkları buhrandan çıkamayıp intihar eden gencecik vatandaşlarımız için ise somut adımlar atılmıyor.

“Okurken geçinebilmek için öğrenim kredisi kullanan gençler, mezun olunca hayata 10 bin TL borçla başlıyorlar.”

Tüm bu sıkıntıların yanında gençlerimize “Bedavacılığa alışmayın, öğrenim kredisi kullanın,” tavsiyesinde bulunan mevcut iktidar; öğrenim kredisi kullanan gençlerimizi mezuniyetlerinden sonra bir borç batağı içinde bırakıyor. Ülkesine yararlı bir vatandaş olmak ve iyi bir hayat yaşamak için okuyan gençlerimiz, okudukları dönemde aldıkları üç kuruş krediyi iş bulamamış olsalar dahi geri ödemeye zorlanıyorlar. Dünya ülkelerinde sizin akranlarınız her türlü ekonomik yardımla okuyabilirken sizler hayata en az 10 bin TL borçla başlıyorsunuz. Hangi şartlarda kimlere burs verdiği belli olmayan yetersiz burs ve kredi sistemi, gençlerin ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

“Umudumuz olan gençlerimizi günden güne kaybediyoruz.”

Bizler Türkiye Cumhuriyeti gençlerini umudumuz olarak görüyoruz. Gençlerimizin umudu, ülkemizin umududur. Gençlerimiz, yarınlarımızdır. Yarınlarımıza sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Ekonominin çakıldığı, işsizliğin her geçen gün daha da arttığı, iş yerlerinin iflas bayrağını çektiği ve mülteci krizinin kayıt dışı ekonomiye yansımasıyla boğuştuğumuz şu günlerimizde kendi vatandaşlarımızı, kendi gençlerimizi, kendi umudumuzu günden güne kaybediyoruz. Biz, umudumuz olan gençlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Mevcut iktidara ve onun yancılarına rağmen gençlerimiz için çalışıyoruz.

“İYİ Parti’nin meclise sunduğu genç işsizliğin nedenlerinin araştırılması ve gençlere vatandaşlık maaşı bağlanması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir.”

Meclise girdiği andan itibaren sizlerin ve bu vatanın iyiliği için çalışan İYİ Parti, gençlerin sorunlarına da ayrı bir önem vermeye devam ediyor. İYİ Parti olarak gençlerin yaşadığı işsizlik sorununun nedenlerinin tespit edilerek bir çözüm yolu bulunmasına ve bu gençlerimize iş bulma sürecine kadar bir vatandaşlık maaşı bağlanmasına ilişkin meclis araştırması yapılmasına dair önerimiz AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmiştir. Bu önergemizin öncelikli amacı gençlerimize sosyal ve ekonomik alanda yardımcı olmak idi; ancak mevcut iktidar ve onun ekürisi olan MHP, memleketin her sorununa olduğu gibi bu soruna da sessiz kalmıştır ve önergemiz reddedilmiştir. Böylelikle gençlerimizin yaşadığı işsizlik probleminin çözümü için bir adım atılması ve gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlanması için bir girişimde bulunulması AKP ve MHP yüzünden mümkün olmamıştır.

“Gelişmiş ülkelerin gençleri dünyayı gezebilirken; Türkiye’de gençler iş aramak için otobüs parasını denkleştiremiyor.”

Sevgili gençlerimiz, mevcut iktidar, Türkiye’nin dünya devletleri arasında lider olma yolunda ilerlediğini her fırsatta dile getirmektedir; ancak somut durum ne yazık ki bunu doğrular nitelikte değildir. Liderliğe oynayan dünya devletlerinde gençlerini iş peşinde koşturup sokaklarda kaybeden bir ülke bulamazsınız. Lider ülkelerin sizin yaşınızdaki vatandaşları aldıkları üniversite diplomalarıyla iş dünyasına rahatça girebilirken sizler kapı kapı iş dilenecek hale getirildiniz. Lider ülkelerin sizin yaşınızdaki vatandaşları çalışmayı tercih etmeyip devletlerinden aldıkları yardımlarla dünyayı gezebilme ve ufuklarını genişletebilme fırsatını yakalayıp birer dünya vatanşı olurken sizler iş arama sürecinde kendi memleketinizde otobüse binecek parayı bile denkleştiremez hale getirildiniz. Dünyanın lider ülkelerinde sizin yaşıtlarınız kendi ülkelerinin desteği sayesinde ekonomik özgürlüklerine kavuşurken sizler ilerlemiş yaşınızla ailenize el açar hale getirildiniz. Bu durumun sizi ne kadar utandırdığının ve nasıl bir buhrana sürüklediğinin farkındayız ve bu durumu düzeltip Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük gücü olan gençlerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştirebilmek için gayret ediyoruz. Biz, mecliste sizler için de çalışıyoruz. Bu ülkenin hepimizin ortak paydası olduğunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni paylaşılması ve kaymağı yenilmesi gereken bir pasta olarak görenlerden değiliz.

“2017’de saray için yılda 600 milyon TL harcayan iktidar, ülkemizin gençleri için ayda 500 TL ayırmıyor.”

Sevgili vatandaşlarımız, her alanda tasarruf tedbirini ağzından düşürmeyen mevcut iktidar, bu tasarrufu da yine sizlerden bekliyor ve gençlere verilecek vatandaşlık maaşını ekonomide bir yıkım olarak görüyor. Bununla birlikte Sayıştay’ın 2017 yılı raporuna göre saraya sadece bir günde 1.8 milyon TL harcanmıştır. Bu miktar, Sayıştay tarafından tespit edilen miktardır. Ayrıca sarayın personel masrafı 2017 yılında 106 milyon TL’yi aşmıştır. Bununla birlikte gizli ödenekten ne kadar harcandığı 2015’te alınan gizlilik kararından ötürü bilinmemektedir. Yılda yüz milyonlarca lira harcayan saray iktidarına gençlere ödenecek aylık 500 TL bile fazla gelmektedir. Filosuna yeni uçaklar ve araçlar ekleyen saray iktidarı, elinde diplomasıyla sokaklarda iş dilenecek hale gelen gençlerimizi görmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kemer sıkmaktan iki büklüm olurken, mevcut iktidar sizlerin cebinizden çıkan paraları har vurup harman savurmaktadır. Biz, vatandaşımıza kemer sıktırmayacağız. Biz, hakkınız olan iyi yaşam standardına kavuşmanız için çalışıyoruz ve çalışacağız. Bizim sunduğumuz vatandaşlık maaşı önergesi, sizin hakkınızdır. Her ne kadar AKP ve MHP el ele verip sizlerin vatandaşlık hakkınızı görmezden gelse de biz yılmadan sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir dünya devleti olacaksa, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti gençleri sokaklarda kapı kapı dolaşıp iş dilenecek hale düşmeyecektir.

“Gençlerimiz en güzel çağlarında kendilerini ailelerinin sırtında birer yük gibi hissediyorlar.”

Sevgili gençlerimiz, yaşadığınız sıkıntıların biz farkındayız ve biz sizin yanınızdayız. Siz bir yandan en güzel çağlarınızda kendinizi ailenize yük olmuş hissederken bir yandan da sizin sorunlarınıza kulaklarını tıkamış bir iktidara sesinizi duyurmaya çalışıyorsunuz. Çaresizliğinizi anlıyoruz. Sizler için mücadele ediyoruz. Meclis çatısı altında sizlerin de sesi oluyoruz. Sizin yaştaşınız olan dünya vatandaşları gibi rahat bir hayat sürmeniz için elimizden gelenden fazlasını yapıyoruz. Umudunuzu kaybetmeyin, bizler sizin için umut olmaya çalışıyoruz. İYİ Parti olarak gençlerimizin üretime katılımını sağlamaya ve bu sürece gelene kadar insanca yaşamasına yönelik her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz.

“Gençlerimizin ücretsiz ulaşımdan ve diğer sosyal imkanlardan yararlanmaları için çalışıyoruz.”

İYİ Parti anlayan, anlamlandıran ve topluma doğruları anlatan bir gençlik için çalışıyor. Gençlerimize hayal kurma yetisini kaybettirdiler. Geleceğe daha sağlam adımlarla ve daha güvenle yürüyecek, hayal kuran ve bunu hayatına nakşettiren bir gençlik hayal ediyoruz. Gençlerimiz bilmelidir ki, şirket kurmak isteyen gençlere yardımcı olacağız ve ayrıca vergi gibi maddi yükümlülükler ile genç girişimcilerin belini büken bu iktidara karşın biz İYİ Parti olarak gençlerimizin yanında olacağız. Bununla birlikte 25 yaşına kadar tüm gençlerimizin sosyal imkanlarını sağlayacak ve geleceğe daha güvenli nesiller taşıyacağız. İYİ Parti olarak ücretsiz internetten tutun da sınav ücretinin alınmamasına kadar bütün konularda gençlerimizin destekçisi olacağız.

“Gençlerimizin ve milletimizin sesi olmaya devam ediyoruz.”

Saygıdeğer vatandaşlar ve özellikle gençlerimiz, değerli vaktinizi ayırıp bizi dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. İYİ Parti, milletin yetkisiyle milletin sesi olmaya devam edecektir. Hepinize iyi günler diliyorum.

Saygılarımla.

Av. Ahmet ÇABUKEL

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mes...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu “EN İYİSİ İŞ BAŞA DÜŞTÜ” diyerek mesaj verip ,11 a...

AKP Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu AKP Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan A...

AK Parti‘nin Kahramanmaraş‘ta ilçeler için belirlediği adaylar şu şekilde: Afşin: Koray KIRAÇ Andırın: Ahmet Sinan Gökşen D...

KARAKOÇ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNE GİRDİ KARAKOÇ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNE GİRDİ...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde işçi statüsünde, çalışan, Faruk Karakoç, Büyükşehir belediyesinin Elbistan’daki şubesinde hemşe...

BEKLENEN İSTİFA GERÇEKLEŞTİ BEKLENEN İSTİFA GERÇEKLEŞTİ

Göksun’da hem pandemi döneminde hem de yaşamış olduğumuz 06 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde sahada aktif bir şekilde çalışan, ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ