AK Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımıyla ‘Parlamenter Danışmaları Akademisi Sertifika Töreni‘ gerçekleştirildi. AK Parti milletvekillerinin TBMM’deki danışmanlarını eğitmeye yönelik olarak gerçekleştirilen programda, akademiye katılan milletvekili danışmanları sertifikalarını aldı.

 

AK Parti çatısı altında danışmanlara eğitim verilmesinin AK Parti’nin ve milletvekillerinin bilgiye verdiği önemin bir tezahürü olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, milletvekili danışmanlarının vatandaş ile milletvekilleri arasında çok önemli bir görevi ifa ettiklerini anlattı. Bu eğitim programlarının devam edeceğini söyleyen Soylu, “AK Parti’nin siyasete getirdiği fark sadece yaptığı hizmetler, halktan aldığı takdirden ziyade geleceğe ait çok donanımlı ve güçlü kadrolar, bilgili, bilgi donanımlı, bilinçli ve kendisine güvenen, emin ve özgüveni yüksek kadrolar oluşturmaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Törende Milletvekillerimizden Mahir Ünal’ın Danışmanı Osman Gümüş’e  Milletvekilimiz Yıldırım Ramazanoğlu’nun Danışmanı Ali Osman Ağca ya, Milletvekilimiz Sıtkı Güvenç’in Danışmanı Mehmet Dobooğluna ve Güvenç’in Eski Danışmanı olan ve halen Türkiye halk Sağlığı Kurumu Başkanlığında çalışan Rüstem Eskalen’e sertifika verildi.