Dücged Genel Başkan Yardımcısı A.Sadullah Kavak  “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma-yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, toplumsal bilinci güçlendiren, kamu adına gerçekleri araştırarak tarafsız, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basınımızın hızla gelişen teknolojik gelişmeleri en iyi şekilde takip edip kullanması insanlığın ortak geleceğine daha büyük katkılar sağlamasına imkân vermektedir. Haberleşme özgürlüğünün son derece önemli olduğu günümüzde, dünyanın dört bir yanındaki olayları ve gelişmeleri anında bizlere ulaştıran yazılı, işitsel ve görsel basının, geçmişten günümüze olduğu gibi gelecekte de etkisi büyük olacaktır. Basın kamu yararına hizmet üreten, toplumların aydınlanmasında ve gelişmesinde öncülük yapan önemli bir güçtür.

Bu duygularla günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlar, ebediyete intikal etmiş basın çalışanlarını rahmetle anar, sevgi ve saygılar sunarım.

 

A.Sadullah KAVAK

Dücged Genel Başkan Yrd.