Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü personeli  üç günlük NRP eğitimine katılarak sertifika sahibi oldular.

 

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk  ,Ergen , Kadın ve Üreme Birimi ile Bakanlık NRP Sorumlusu Mehtap İBİŞ tarafından yeni doğan ölümlerinin azaltılması, yeni doğana optimal yaklaşım ve etkin resusitasyonun sağlanması amacıyla 6-7-8 Şubat 2013 tarihlerinde 1.Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) eğitimi gerçekleştirildi.

 

Programda konuşma yapan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. M.Abid BAŞARARICI, yeni doğan canlandırma eğitiminin Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak önemsediklerini , bilgi ve beceriyi artıran bir eğitim olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığınca özellikle anne ve çocuk sağlığı ile ilgili bu projelerinin devamlılığının önemine dikkat çekti.

 

Eğitime  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 5, Çocuk Hastalıkları Uzmanı 4, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı 1,Pratisyen Hekim 13, Sağlık Memuru 1, Paramedik 2,  Ebe-hemşire 22 olmak üzere 48 kişi katılmış olup  katılımcılara program kapsamında katılım sertifikası verildi.

 

Ramada Otel toplantı salonunda yapılan  NRP eğitimi sertifika törenine  Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve eğitim alan 48 sağlık personeli katıldı.