Kendi dilinden Mustafa Buluntu :

01.07.1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nü kazandım. 1992 yılında mezun oldum.

  • 1993 Yılında mühendislik faaliyetlerine Kahramanmaraş’ta kendi büromda başladım. Birçok projede görev aldım. İmar planları yapımı, imar uygulamaları, köy kadastrosu çalışmaları ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundum. Kahramanmaraş Kandil HES projesinde hâlihazır harita çalışmaları yaptım. 20 yıldır Kahramanmaraş’ta harita mühendisi olarak firmamla hizmet vermekteyim.
  • AK Parti’nin kuruluş aşamasından bu yana, partinin çeşitli kademelerinde görev aldım. Partimizin Kahramanmaraş Merkez İlçe kurucu yönetim kurulunda, başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 13.05.2006 tarihine kadar Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevine devam ettim. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde ve 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Merkez İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde başkan olarak görev aldım.
  • 13.05.2006 tarihinde yapılan Kahramanmaraş İl kongresinde il yönetimine seçildim. İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığıgörevlerinde bulundum. 17.06.2007 Genel Seçimlerinde ve 29.03.2009 Yerel Seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığıyaptım.
  • Okan Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yapmaktayım.
  • Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Halen KASİAD (Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile İlim Yayma Cemiyeti’nde aktif olarak faaliyetlerime devam etmekteyim.

Evli ve 2 çocuk babasıyım.