Mesleki hayatının son dönemini Ankara İlinde tamamlayan, Kahramanmaraş halkı tarafından çok sevilen, mesleki teknik eğitime büyük katkılar sunan saygın eğitimci, Mustafa Daşçı memleketi Kahramanmaraş’a  kesin dönüş yaparak  akraba ve dostlarına Sıla-i rahim yapmaya başladı.

1958 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen İlk, orta ve liseyi de burada tamamlayan Mustafa Daşçı, 1979 yılında Ankara Yüksek Teknik Öğretmen okulunu bitirdi. Aynı yıl Hatay  Antakya) Endüstri Meslek Lisesine Metal İşleri Öğretmeni olarak atandı. Daha sonra aynı okulda Müdür Yardımcısı ve Müdür Baş Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haziran 1983 yılında Isparta Yalvaç Endüstri Meslek Lisesine kurucu müdür olarak atandı. Kasım 1987 yılında itibaren İçel Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Müdürü olarak görev yaptı. Bu arada Bakanlık Müfettişliğine atandı. Ailevi nedenlerden dolayı göreve başlamadan kendi isteği ile ayrılarak Ankara Yeni Mahalle Gazi Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesine Müdür olarak atandı.

Mesleğinin büyük bölümünü idareci olarak geçiren Daşcı, yurt içinde ve dışında mesleki ve teknik eğitim planlaması gelişimi ve yeniden yapılanması ile ilgili kurs ve semire katıldı. Bu amaçla Danimarka, Almanya, Japonya İsveç, Avusturya, ABD ve İtalya’da mesleği ile ilgili fuarlara katıldı. Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsünün hazırlamış olduğu program çerçevesinde üst ve orta kademe yöneticilerini geliştirme seminerine katıldı.

Çok sayıda proje sahibi olan Mustafa Daşçı, Halk arasında Sanat Okulu diye bilinen Kahramanmaraş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde uzun yıllar müdürlük yaptı,1999 ve 2009 yılındaki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanı adayı oldu, seçim sonrasında Ankara’da bulunan Yenimahalle Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Müdürlük görevine devam eden, emeklilik sonrasında özel bir Anadolu Teknik Meslek Lisesi okulunda yeniden müdür oldu ve okulunun tüm son sınıf öğrencilerini üniversiteye yerleştiren değerli eğitimci, Türkiye’de dikkatleri üzerine çekti, dostumuz Mustafa Daşcı ziyaretiyle bizi onurlandırdı. Memleketi Kahramanmaraş’a kalıcı olarak döndü ve bizi mutlu etti.