Dile kolay, 53 Yıl önce eşini 3 ay sonra da 13 yaşındaki oğlunu kaybeden anne, vefatından önce oğlunun oyuncakları ve gömleği ile gömülmesini vasiyet etti. 85 yaşına kadar oğlunun oyuncağını ve gömleğini saklayan annenin bu sırrı ölümünden sonra ortaya çıktı.

                Kahramanmaraş’ın Ekinözü  (Celâ)ilçesinde 85 yaşında hayatını kaybeden kadının göz yaşartan sırrı ortaya çıktı. Yaşamını sürdürdüğü Ekinözü’nde 53 yıl önce eşi Osman Köker’i genç yaşta kaybeden Gülizar Köker, bu acıyı atlatamadan 3 ay sonra da 13 yaşındaki oğlu Mehmet Köker’i toprağa verdi.

                Kocasını kaybetmesinin ardından bir daha evlenmeyen ve ilçede kaderine razı olarak sadakat ve sevgisini kalbine gömen, bir vefa örneği sergileyen kadın, bazı imkansızlık ve hastalıktan mustarip bir hayatı sinesine çekti. İki acıyı üst üste yaşayan Gülizar Köker, eşinin ve oğlunun acısını yüreğinden hiç atamadı ve kocasına ait atkı ve tarak ile oğluna ait sapan ve gömleği yarım asır acı hatıra olarak sakladı. Bu sırrını kimselerle paylaşmadı.

                3 kız 1 erkek çocuğu sahibi olan Gülizar Köker, yokluk ve dram dolu hayatın ardından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Ölümüm yaklaştığını hisseden acılı anne, son nefesini vermeden sırrını bir yakınına anlatarak evlat hasretine dayalı vasiyetini açıkladı. Gülizar Köker, kocasının ardından 3 ay sonra kaybettiği 13 yaşındaki biricik oğlunun sakladığı sapan oyuncağı ve gömleğini kendisi ile birlikte mezarına bırakılmasını vasiyet etti.

                Acı, yokluk ve yoksulluk bir hayatı uzun yıllar sürdüren Gülizar Köker, evladına duyduğu bu sevgi ve hasret sağanağı anlattığı yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Talihsiz kadının vasiyetini ise inanç gereği aynı mezara değil ama mezarın hemen yanında toprağa gömerek, doyamadığı evladının kokusunu beraberinde götürmesi dileğinde bulunarak Cennet’te buluşmaları için dua ettiler.