Maraşta Haber
Maraşta Haber

Sezen Aksu Gözyaşlarını Tutamadı

Sezen Aksu, Ermeni Ara Dinkjiyan’ın ud’u eşliğinde, Ahmet Kaya’nın ‘Ağladıkça’ isimli şarkısını seslendirirken, gözyaşlarını tutamadı. Aksu, şarkıyı bölen hıçkırıklarının sebebini, “Hala bu kadar ilkel olduğumuza ağlıyorum. İnsanı insandan bu kadar ayırabildiğimiz için, kanı kandan üstün tuttuğumuz için, günahlarımıza ağlıyorum. Allah affetsin hepimizi” şeklinde açıkladı. Sezen Aksu, 4. Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında, dün Ankara’da müzik […]

Sezen Aksu Gözyaşlarını Tutamadı

20 Mart 2013 - 23:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sezen Aksu, Ermeni Ara Dinkjiyan’ın ud’u eşliğinde, Ahmet Kaya’nın ‘Ağladıkça’ isimli şarkısını seslendirirken, gözyaşlarını tutamadı. Aksu, şarkıyı bölen hıçkırıklarının sebebini, “Hala bu kadar ilkel olduğumuza ağlıyorum. İnsanı insandan bu kadar ayırabildiğimiz için, kanı kandan üstün tuttuğumuz için, günahlarımıza ağlıyorum. Allah affetsin hepimizi” şeklinde açıkladı.

Sezen Aksu, 4. Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında, dün Ankara’da müzik hayatının farklı dönemlerde ortak çalışmalar yaptığı piyanist/besteci Fahir Atakoğlu ve Ermeni Ara Dinkjian ile aynı sahneyi paylaştı.

Aksu sahneye çıkmadan önce, birlikte ortak eserleri bulunan Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian Ankaralı sanatseverlere bol alkış alan mini bir konser verdi.

“KOCAMAN BİR AİLEYİZ DİYE ŞÜKREDİYORUM”
Alkışlar altında sahneye çıkan Sezen Aksu ise, seyircilere teşekkür ederek, “Biz, Fahir, Ara bu şarkıları zaten hep bir araya geldiğimizde seslendiriyoruz. Ama sizlerin karşısında bu şarkıları söylemek bana, bize çok iyi geliyor. Hatta öyle iyi geliyor ki, Allah’a her gün, iyi ki varsınız diye şükrediyorum. Bu ilişki benim hayatımı, yani herkes için zor olan bu hayatı, başkalarına nazaran daha kolay atlatmamı sağladı. Her şeye rağmen ayakta durmamı sağladı. O yüzden sizlere büyük bir şükran besliyorum. Büyük bir şefkat de besliyorum. Birbirimize el veriyoruz, birbirimizin sırtını sıvazlıyoruz. Sizlerle, hiç kimsenin dayatması olmadan, kan bağı olmadan oluşmuş kocaman bir aileyiz. Ben daha ne yapayım, her gün şükredeceğim, başka yapacak bir şey yok” dedi.

“UMARIM, CİĞERİNİZİ SÖKEN AŞKLAR YAŞARSINIZ”
Şarkılarının arasında seyircilerle sohbet eden Sezen Aksu, hayatına en anlam katan duygunun ‘Aşk’ olduğunu söyledi. Aşıkken, evlat sevgisi kadar yüce duygular yaşadığını, bazen de aşk yüzünden çok acı çektiğini anlatan Aksu, “Özellikle Allah, sevdiklerimi aldığında öyle büyük acılar yaşadım ki… Tabi biz o küçücük aklımızla öyle sorguluyoruz neden diye, arkasındaki büyük sebebi göremiyoruz. Ama onca acıya rağmen, ben bu büyük aşkları yaşadığım için hep şükrettim Allah’a. Umarım sizler de, böyle uğruna canınızı verebileceğiniz, aşktan ciğerinizin söküldüğünü hissettiğiniz, sizi adeta süründüren büyük aşklar yaşarsınız” sözleri, seyircilerin hem kahkahasına hem de alkışına sebep oldu.

ESPRİ ÜZERİNE ESPRİ
Aksu’nun, annesi ile babasının bu sene evliliklerinin 60’ıncı yıl dönümünü kutlayacağını belirterek, “Bense, tamam, belki bir yastıkta aynı kocayla 60 yılı dolduramadım. Ama toplamda 60 yıla varabilirim” demesi de salonu kahkahalara boğdu.

Annesinin fizikçi olduğunu anımsatan Aksu, “Dünyayı var eden moleküler yapı 16 milyar yıl önce var edildi. Fizikte yoktan hiçbir şey var olmaz, var olan şey de yok olmaz prensibine göre, yeni doğan bir bebekle aynı şartlara sahibim. İkimizin de hücreleri 16 milyar yıllık’ dediğini hatırlatarak, ‘Bunu yazın bir yere, hepinize iyi gelecek” diye konuştu.

“VİCDAN, İLAHİ BİR TAKİPTİR”
Konserini sürdüren Aksu, “Tanrı’nın Gözyaşları” isimli şarkısının, “Her insan meyillidir ihanete, cinayete. Her insan merhametli ve zalimdir. Bir yandan gücün suç ortaklığında. Bir yandan sızlar vicdan, ilahi bir takiptir” şeklindeki sözlerini de şiir olarak okudu.

AĞLADIKÇA’YI AĞLAYARAK SESLENDİRDİ
Programında, kendi eserlerinin yanı sıra, farklı sanatçıların şarkılarını da seslendiren Aksu, Ahmet Kaya’nın, “Ağladıkça” isimli eserini, Fahir Atakoğlu ve Ermeni Ara Dinkjiyan ile seslendirirken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ahmet Kaya’nın “Ağladıkça” isimli eserini seslendiren Sezen Aksu, gözyaşları nedeniyle şarkının sözleri arasında, sık sık Fahir Atakoğlu’nun piyano solosunun doldurduğu aralar vermek zorunda kaldı. Şarkının sonunda, sahnede hiç bu denli kontrolünü kaybetmediğini belirten Aksu, “Ama neden ağladığımı açıklamak istiyorum. Ay’a gittik, Mars’a, oraya buraya… hala bu kadar ilkel olduğumuza, bu kadar zaaflarımıza yenik düştüğümüze ağlıyorum. İnsanı insandan bu kadar ayırabildiğimiz için, kanı kandan üstün tuttuğumuz için. Allah yaratmış işte yahu. Sen istesen de istemesen de herkes var. Herkes var ve herkes olmalı. Günahlarımıza ağlıyorum valla, Allah affetsin hepimizi” dedi.

SEYİRCİLER BAĞIRDI: ”AĞLAMA SEZEN”
Aksu’nun bu sözleri üzerine, seyircilerin birçoğu ayakta alkışa kalkarken, salonda Sezen Aksu ile birlikte gözyaşı döküldü. Uzun bir süre devam eden alkışların arasından, bazı seyirciler, “Sen Ağlama Sezen” diye bağırdı. Gözyaşlarını silen Aksu, “Anlamıyorum ben de. İnsanın yüzde 70’i su derler, ama benim yüzde yüzüm 100 herhalde, boşalttım, boşalttım bitmiyor. Böyle, sudan müteşekkil bir insanım ben” diye yanıt verdi.

”GELİP DE DIŞARIDA ANLATIRSANIZ..”
Gözyaşlarını silen Sezen Aksu, halen kendini alkışlayan seyircilere, “Gelip de bunu dışarıda anlatırsanız, sizinle selamı sabahı keserim valla. Hepinizi keşfederim. Benim adım Sezen, kapı kapı gezer, hepinizi hissederim. Kim dışarıda konuşursa, onu bulurum evinde” deyince, salonu bu kez kahkahalar doldurdu.

ERMENİCE SARI GELİN
Sezen Aksu, programının sonuna doğru, Sarı Gelin türküsünün bir nakaratını da, Ermenice, “Sari Gyalin” şeklinde seslendirdi. Aksu’ya Ermeni udi sanatçı Ara Dinkjiyan da eşlik etti. Türkçe ve Ermenice seslendirilen halk türküsü, seyircilerden bol alkış aldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ünlü istihbaratçı Esra Erol’un ekibine transfer oldu! Ünlü istihbaratçı Esra Erol’un ekibine t...

Gazetecilik hayatında birçok özel habere imza atan başarılı gazeteci ve istihbarat şefi Özkan Yıldırım, usta haberciliği ile ATV’de yay...

Nur Cennet, By Pipo Cafe Sahnesinde Kahramanmaraşlıları Coşturdu Nur Cennet, By Pipo Cafe Sahnesinde Kahr...

12 Şubat 1990 yılında Kayseri’de doğan, 16 yaşından beri sahne alan, 2012 yılında ve 2013 yılında 2 kez ‘O Ses Türkiye’ yar...

Doğan Bora ile yapılan röportaj Doğan Bora ile yapılan röportaj

En Çok Sevilen Yerel Radyo Programı “Doğan’la Müzik Kutusu” Yapım ve Sunucusu Doğan Bora ile Yapmış Olduğumuz Keyifli Sohbeti Sizlerle ...

Doğan Bora’dan Güzel Haber! Doğan Bora’dan Güzel Haber!

Türkiye gençlik ödüllerinde Kahramanmaraş’ın genç ve dinamik Radyo programcısı Doğan Bora en iyi radyo programcısı kategorisinde ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ