Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğünün kursiyerlerinden oluşan “”, “Türkçem Eyvah” adlı iki perdelik komedi oyununu sahneleyecek.

 

Tacettin Şimşek tarafından yazılan ve Türk Dil Kurumu tarafından ödül alanTürkçem Eyvah” adlı oyunun yönetmenliğini önceki yıllarda “Komşu Köyün Delisi” ve “Çatallı Köy” oyunlarını da başarıyla sahneye koyuna Ramazan Avcı yapıyor.

31 Mart 2013 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda saat 20.30’da sahnelenecek olan oyun halka açık ve ücretsiz olacak.

Oyunun yönetmeni Ramazan Avcı, “Ses bayrağımız Türkçenin yerine bilinçsiz bir şekilde yabancı kelimelerin tercih edilmesi, özellikle de işyeri tabelalarında İngilizce, Fransızca kelimelerin boy göstermesi ülkemizin yabancı kültürlerin istilası altında kaldığını gösteriyor. Bayrağımıza gösterdiğimiz saygıyı ve hassasiyeti ne yazık ki ses bayrağımız olan dilimize göstermiyoruz. Oysa dilini kaybeden milliyetini de kaybeder. Bu oyunla dil sorunumuza dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.

 

 

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürü Selahattin Kılınçkıran da tiyatronun eğlendirerek eğiten en etkili sanat olduğunu vurgulayarak “Bütün tiyatro severleri oyuna davet ediyoruz.” dedi.