Maraşta Haber
Maraşta Haber

Eğitimci Zekeriya Çakabey’in İlk Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

Kahramanmaraş eğitim camiasının yakından tanıdığı, yıllarca eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapan Hartlap Çok Programlı Lisede( ÇPL) müdür iken emekli olan, Zekeriya Çakabey’in “Vişne Reçelini Hiç Sevmem” isimli hikâye kitabı okuyucu ile buluştu. “Vişne Reçelini Hiç Sevmem” isimli hikâye kitabı Kırmızı Leylek yayınları arasında bulunuyor, baskısı Millî Basım ve Yayın tarafından yapılmış. 143 sayfadan oluşan kitapta […]

Eğitimci Zekeriya Çakabey’in İlk Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

28 Kasım 2020 - 19:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş eğitim camiasının yakından tanıdığı, yıllarca eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapan Hartlap Çok Programlı Lisede( ÇPL) müdür iken emekli olan, Zekeriya Çakabey’in “Vişne Reçelini Hiç Sevmem” isimli hikâye kitabı okuyucu ile buluştu.

“Vişne Reçelini Hiç Sevmem” isimli hikâye kitabı Kırmızı Leylek yayınları arasında bulunuyor, baskısı Millî Basım ve Yayın tarafından yapılmış. 143 sayfadan oluşan kitapta bizzat yazarın yaşadığı, tanık olduğu olaylar mizah türünde akıcı bir şekilde işlenmiş ve kitapta 20 ayrı hikaye yer alıyor.



ZEKERİYA CAKABEY KİMDİR?

01.01.1955 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Çocukluk yıllarını  Kahramanmaraş  merkezde  geçiren  Zekeriya  Çaka,  daha sonra ailesinin köye göçmesinden dolayı önce Kısık İlkokulunda daha sonra Tekir ilkokulunda öğrenimine devam etti. İlkokuldan sonra köylerde ortaokul olmadığından dolayı Kahramanmaraş merkez ortaokulunda ortaokulu bitirdi.

Kahramanmaraş Lisesinde iki yıl okuduktan sonra lise son sınıfını Gaziantep Lisesi sayısal bölümünde okuyarak mezun oldu. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü kazandı. Öğrencilik süresince  Diyarbakır’da  Otel  Saraç’ta resepsiyon  memurluğu, Pilmen Restoran’da kasiyerlik yaptı. Kitap okurken arkadaşlarıyla birlikte edebi çalışmalar da yapıyorlardı.

Öğretmenliğe 1977 yılında Andırın Lisesinde başladı. Sosyal ve aktif bir öğretmenlik mücadelesi verirken 1979 yılında siyasi nedenler yüzünden il dışına çıkarıldı. İki ay süren sürgün hayatından sonra tekrar okuluna döndüğünde Kayseri’ye sürgün olarak gönderildi. Kayseri Taşhan Ortaokulunda üç ay çalıştıktan sonra kısa dönem askere gitti. Askerlik dönüşü okulu kapanmış ve Pınarbaşı Lisesine tayini çıkmıştı.

Yorulmuştu, istifa ederek Tekire döndü ve yol boyu lokantacılığına başladı. Tam kendini kabul ettirmişti ki sıkıyönetim yeniden içeri aldı. Bir yıl cezaevinde yattıktan sonra çıkarak yol boyunda tesis çalıştırmaya devam etti. Önce Aygün Tesislerinde ortaklık daha sonra da mülkiyeti özel idareye ait olan Tekir Turistik Tesislerini kiraladı ve dokuz yıl devam etti.

1987 Yılında geçirdiği trafik kazasından sonra eski düzenini bulamadı. Dokuz ay Kuşadası’na gitti. Daha sonra yeniden öğretmenliğe dönerek Tekir Orta Okulunda göreve başladı. Bir gün köylülerle birlikte Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam’ın yolunu çevirerek lise talebinde bulundular. Konuşmayı Zekeriya Çaka yaptı. 1996 yılında yapılan görev değişikliğiyle Tekir Çok Programlı Lisesine kurucu müdür olarak atandı. Lise binasının yeri, araç- gereç ve tiyatro salonu için çok mücadele verdi. “Kel Tepe Yok, Gültepe var” adlı orman ağırlıklı oyunu yazarak  oynattı. 2010 Yılında rotasyonla Hartlap ÇPL. Müdürü olarak atandı. Aynı mücadelesini orada da sürdürdü. Ortak alanda eğitim yapan İlköğretim ve lise için yeniden mücadeleye girdi. İlk ve ortaokul olan ilköğretime yeni bir bina yapılmasının ve yerinin mücadelesini verdi. Onlar yeni binaya taşınırken, lise eski yerinde kaldı. Aynı saha içinde yeni bir atölye binası ve yine iyi bir salon yapılması için söz aldı, uğraştı ve yapılmasına sebep oldu. “Uçurumun Ucundan” adlı ikinci tiyatrosunu yazdı. Yazdığı şiirleri öğrencileriyle paylaştı, görüşlerini aldı, yeniden yapılandırdı. Kahramanmaraş Tekir’de bulunan bahçesindeki çınara “Şairler Çınarı” adını verdiklerinden orada şair ve yazarlarla birlikte şiir dinletisi düzenledi.

2020  Ocak  ayında emekli oldu.  Kahramanmaraş Sanat ve Edebiyat Derneğinin denetleme kurulunda görev aldı. Virüs nedeniyle evde kapalı kaldığı günlerde sevdası olan mizah tarzı hikâyelerini yazma çalışmalarına başladı. Çeşitli edebi türlerde çalışmaları devam etmektedir. Gençliğinden beri çok sevdiği ve mahlas olarak kullandığı “Çakabey” ismini soy ismi olarak değiştirdi.

 

Zekeriya Çakabey

www.cakabeyhoca.com

cakabeyzekeriya@gmail.com

05336115563

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmayın !

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinin oluşturduğu koro  100 yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığın köşe Kurt, kuşta böcekte, vızıltı neşe Sümbüllerin açma zamanı artıkR...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Karac’oğlan. Aşıklara ilham, olur bestesi, Koşmaya bozlağa, pir Karac...

321. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 321. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri...

1 Yaşamak rüyadır, ölüm hakikat, Hayat akışında,sevgini anlat Canlıyı cansızı, tüm sevgine kat, Gerçek öğüdünü,aldın mı dostum… B...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ