Dr. Oğuz Alp Paköz İçin Anma Programı Düzenlendi

Dr. Oğuz Alp Paköz İçin Anma Programı Düzenlendi
Kahramanmaraş depreminde vefat eden kültür insanı, araştırmacı, şair ve yazar Dr. Oğuz Alp Paköz, Kahramanmaraş Edebiyat-Sanat Derneği (MESDER) tarafından düzenlenen bir programla anıldı.Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi...

Kahramanmaraş depreminde vefat eden kültür insanı, araştırmacı, şair ve yazar Dr. Oğuz Alp Paköz, Kahramanmaraş Edebiyat-Sanat Derneği (MESDER) tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa çok sayıda şair, yazar, Paköz’ün ailesi ve dostları katıldı.

Sunuculuğunu Zekeriya Çakabey’in yaptığı program, MESDER Başkanı Lütfi Bilir’in açış konuşmasıyla başladı. Bilir, Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği ve etkinlikleri hakkında kısa bilgilendirme yaptığı konuşmasında başta Oğuz Paköz olmak üzere bütün deprem şehitlerine rahmet diledi.

Açış konuşmasının ardından Şair ve yazar Hanifi Yılmaz tarafından Oğuz Paköz’ün bir şiiri seslendirildi.

Daha sonra eğitimci-araştırmacı yazar Ramazan Avcı tarafından hazırlanıp seslendirilen “Kahramanmaraş’ın Bilgesi Oğuz Paköz” konulu video izlendi.

Program, Oğuz Paköz’ün çeşitli yönlerden anlatıldığı panele geçildi. Moderatörlüğünü eğitimci-araştırmacı yazar Ramazan Avcı’nın yaptığı panele konuşmacı olarak Oğuz Paköz’ün dostları araştırmacı yazar Serdar Yakar, araştırmacı yazar Abdulhakim Eren ve Ramazan Avcı katıldı.

Panelislerden Ramazan Avcı “Oğuz Paköz’ün Edebî Kişiliği, Sanatı ve Eserleri”, Serdar Yakar “Oğuz Paköz ve Alkış Dergisi”, Abdulhakim Eren, “Oğuz Paköz’ün Kişiliği” konularını içeren konuşmalarını yaptılar.

Programın sonunda Oğuz Alp Paköz’ün kızları kısa birer konuşma yaparak programı düzenleyenlere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.