Emektar Eğitimci Salman Kapaoğlu’nun yazıp, yönettiği “DELİBAHAR” oyununu izlemek için  vatandaşlar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezini tıklım tıklım doldurdu.

Oyunu izleyenler arasında Kahramanmaraş valisi Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkolu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı,  KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Özkarcı, Şair İnci Okumuş, Tayyib Atmaca ve bine yakın vatandaş izledi.

 

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=hftX1Klz99k

 

İlimizi tanıyalım adını taşıyan program Kahramanmaraş’ı Delibahar’ın Maraş şivesi ile ŞEHRİMİZİN problemleri, çözüm bekleyen meselelerini Mizahi bir dille anlatılıyor. Kahramanmaraş’ın tarihi,tabiatı güzelliklerini, zenginliklerini, turizmini ve 22 gün ve 22 gece süren Kurtuluş mücadelesini anlatılıyor.

Ayrıca Mahalli Şairlerin Şiirleri, Müzisyen Ali Kulyu‘nın çaldığı enstrümantal müzik eşliğin de Salman Kapanoğlu tarafından okundu. 

 

TİYATRODA ROL ALANLAR

TRT Sunucusu rolünde yazar ve yönetmen  Salman Kapanoğlu,
Delibahar rolünü canlandıran,Elif Kader Tatar, yarışmacı rolünü oynayan oyuncu Ayşe Kıraç ,İzmirli kız rolünde Eda Kalaycı ve teknik masada Furkan Yılmaz vardı.

Sponsorlar:
Başkonuş Yaylası,İskur,Gemciler Metal,Temsan ve Akdeniz Emlak ve Danışmanlık.

Sponsorlara pilaketlerini Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Özkarcı verdiler.