AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı tarafından Ahilik Haftası anısına organize edilen “Ustalara Saygı” programında, mesleklerinde başarılı olan, esnaf ve sanatkâr yetişmesine katkı sağlayan eski ustalar plaketle ödüllendirildi.

Ahde vefa örneği sergilendi. Elbistan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Tesisinde gerçekleşen plaket töreninde büyük ustalar alkışlarla ve takdirlerle bir kez daha yüceltildiler.

Elbistan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisinde gerçekleşen “Ahilik Haftası Anısına Ustalara Saygı” programına; AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Başkan Yardımcısı Av. Ali Murat Duran, Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ertuğrul Sönmez ve Akbayır Belediye Başkanı Tahsin Öztunç katıldı.

Tornacı Ali Çolak (80), Tüfekçi A. Duran Çanak (84), Tamirci Teyfik Özdursun, Şöför Yusuf Kenan Göztaşı (79), Gazeteci Mehmet Göçer (82) Terzi Turaç Yüksel (74) Şöför Garip Çoban (80) ve Diş Teknisyeni Hulusi Ünsal (73) yarım asrı aşkın ustalıklarının yanı sıra esnaf ve sanatkar yetiştirerek Elbistan’a bıraktıkları mirasın karşılığını takdir ve plaketle aldılar.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, ödül ve plaket töreni hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Elbistan’da çok uzun yıllar esnaflık ve ustalık yaparak mesleklerinde örnek insan olan değerlerimizi ahde vefa düşüncesiyle onurlandırmak istedik. İlçe Başkanlığı olarak Elbistan’ın değerli zenaatkarları ile bir araya gelerek güzel, anlamlı ve güzel bir birliktelik yaşadık. Ustalarımızın önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Sanata ve sanatçı yetişmesine katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Plaketle ödüllendirlen usta sanatçılar içinde Tornacı Ali Çolak ise duygularını şöyle ifade etti:

“Bizler adına çok anlamlı ve güzel bir gün. Düşüncelerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mesleğimde 65 yılı geride bıraktım. Oto tamirciliğiyle başladığım mesleğimde her alanda kendimi yetiştirdim. Şu anda torna ve tesviye işiyle uğraşıyorum. Güzel olan ve çok sevdiğim mesleğimde 150 usta yetiştirdim. Şu anda hepsi sanayide iş güç sahibi oldu. Çalışmaya devam ettiğim iş yerimde ise yine bir çok çalışanıma ustalık yaparak sanatı öğretmeye çalışıyorum.”