Aklını Seveyim Senin

                Elbistan Günden Haber Gazetesi olarak rutin ve alışılagelmiş haberlerin sunmanın dışında, kamuoyuna objektiflerimize takılan “Vatandaş Aklı” görüntüleri yansıtmaya devam ediyoruz. Tıpkı fotoğrafta görülen ve yazısı silinmiş trafik levhasının üzerine reklam yazan vatandaş gibi. Geçim dünyasına reklam katkısı olacağını düşünen bir vatandaş, “Okul Var-Öğrenci Çıkabilir” ve “Azami Hız 30 Km.” uyarılarının yer aldığı 3 trafik levhasının yazısı silinmiş olanına, “Et-Domates-Biber Çekilir” yazısı yazarak, müşteri çekmeye çalışıyor.

                “Boş Kalan Yerleri Doldurun” gibi biraz eğlencelik, biraz ilginç düşünce ve birazda akıllı işi gibi algılanabilen bu davranışla, müşterilerine yaptığı hizmetleri reklamla sıralayan küçük esnaf, pratik akıl ile yazısı silinen ve boş kalan trafik uyarı tabelasını boya ile doldurarak ekmek mücadelesinde sınırsız hizmetlerini yoldan geçen yayalara ve araç sürücülerine duyuruyor.

                Trafik Levhasının reklam tabelası olduğu Elbistan’da bu ilginç görüntü, yoldan geçen vatandaşların şaşkın bakışları arasında ilginç olarak değerlendirilirken, bazı vatandaşlarda, “Bulmuş beleş ve boş levhayı, doldurmuş içini yazıyla, yapıyor ekmek reklamını” diye düşüncelere sahip oluyor. Hani derler ya “İş Bilenin Kılıç Kuşananın.” İşte öyle bir şey olsa gerek. Yol kenarında ekmeğini taştan olmasa da trafik levhasından çıkarmaya çalışan küçük esnafımıza hayırlı, bereketli ve bol kazançlar dileriz.