Maraşta Haber
Maraşta Haber

“SU HASRETİ BİTSİN”

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Elbistan Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette ana konu Elbistan çiftçisinin sorunları oldu. EZO Başkanı Bulut, yaptığı değerlendirmede çiftçinin sorunlarının başında baraj projelerinin tamamlanmasının geldiğine dikkat çekti. Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, çiftçinin su ihtiyacını insanı hayatta tutan kana benzeterek, yaptığı konuşmada […]

“SU HASRETİ BİTSİN”

14 Aralık 2020 - 18:32A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Elbistan Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette ana konu Elbistan çiftçisinin sorunları oldu. EZO Başkanı Bulut, yaptığı değerlendirmede çiftçinin sorunlarının başında baraj projelerinin tamamlanmasının geldiğine dikkat çekti.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, çiftçinin su ihtiyacını insanı hayatta tutan kana benzeterek, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ÇİFTÇİLER OLARAK BİZİM SORUNUMUZ ÇOK”

“Sayın Tıraş, Elbistan’ın tarım yapısını ve halkın yapısını çok iyi bilen birisidir. Bundan sonra da inşallah bu doğrultuda başta çiftçilerimiz olmak üzere Elbistan’ın sorunlarını dile getireceğine ve elinden geldiğince de çözeceğine inanıyoruz. Bu görevi de alnın akıyla yerine getireceğine inanıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çiftçiler olarak bizim sorunumuz çok. Beklentimiz de bu doğrultuda çok fazla.

“SU HASRETİNİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ”

Adatepe, Karakuz ve Kavaktepe barajlarımızla ilgili adımlar sevindirici. Biran önce barajlardan gelecek su hasretimizin bitmesini bekliyoruz. Bir insanın vücudunun olmazsa olmazı kan ise çiftçimiz için de olmazsa olmazı sudur.

“SANTRAL DOLGU ALANLARI TARIMA AÇILMALI”

Çiftçilerimiz, tarlalarını sulamak için mecburen elektrik enerjisi kullanıyor. Bu da çiftçimizin belini büküyor. Tabi elektrikle ilgili de faturaların aylık olarak ödenmesi de ayrı bir sorun. Termik santralin kömür alındıktan sonra tekrar doldurulan yaklaşık 25 bin dönüm arazi var. Burasının tarıma açılması gerekiyor.”

Biz sulu tarımı arttırırsak ülkemizin ithal ettiği buğdayı büyük oranda karşılarız. Bu da hem memleketimizin hem de ülkemizin kazanması demektir. Sadece buğday değil Türkiye’ye yetecek kadar ayçiçeği ve cin mısırı üretiriz. Çiftçiler olarak biz üretmeye hazırız; yeter ki çiftçiye destek olunsun. Memleketimizin hizmete ihtiyacı var. Burada bir taş üstüne taş koyan herkesi de alkışlarız. Sayın Tıraş’a ve yönetimine görevinde başarılar diliyorum.”

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş da, tarım sektörünün, kent ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyledi. Sektörün içinden gelen birisi olarak çiftçilerin sorunlarının bilincinde olduğunu belirten Başkan Tıraş, şöyle devam etti:

“ELBİSTAN’IN EKONOMİDE LOKOMOTİF SEKTÖRÜ TARIMDIR”

“Elbistan’ın lokomotifi sivil toplum kuruluşlarıdır. Elbistan’ın ekonomi anlamındaki lokomotif sektörü de tarım. Bu açıdan ziraat odamızın ayrı bir önemi var. Ben de çiftçilikten geldiğim için tarım sektörünün sorunlarını daha iyi görebiliyorum. Güçlü bir iktidarımız var. Biz, hizmet için buradayız. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal, en büyük destekçimiz. Önümüzdeki sene bu yönde hummalı bir çalışma var. Bizim burası tarım memleketi.

“ADATEPE BARAJININ SULAMASI İÇİN 100 MİLYON TL AYRILDI”

Bölgenin en büyük sıkıntısı su. Adatepe Barajı’nın sulaması için 100 milyon TL ayrıldı şuanda. Önümüzdeki dönem için de 200 milyon TL daha aktarılacak. Bu büyük bütçe ile Ekinözü yol ayrımına kadar olan bölgeyi suya kavuşturacağız. İnşallah seneye kadar bu proje tamamlanır. Büyük Yapalak Mahallesi’nde de gölet ve 8 bin dönüm arazinin borulu sistem sulaması için gerekli adımlar atıldı. Kalealtı Sulama Birliği’nde de 2.etap pompalar devreye alınacak. İnşallah ova mahallelerimiz su sıkıntısı çekmeyecek. Elbistan’ın evlatları olarak elimizi taşın altına sokacağız.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ