Pazarcık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından süne zararlısı hakkında çiftçilere eğitim verildi.

Pazarcık ilçesi Narlı Sulama Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Narlı Belediyesi ve çevre köyleri çiftçileri katıldı. Eğitim toplantısında, sünenin tanımı, zarar şekli, hangi ilaç ve aletlerin kullanılması gerektiği ve süne ile biyolojik mücadele ile ilgili bilgi verildi.

Konu hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Cemal Karasakal ‘2013 yılında da Bakanlığımız süne ile mücadele programına başlamış bulunmaktadır. Bu konuda ilçemizde bir adet süne ekibi oluşturuldu. Bu ekiple şuan hububat ekili köylerimizde süne zararlısı ve biyolojik mücadele konularında bilgilendirme toplantıları yapmaktayız. Daha sonra bu süne ekibimiz ilçemizde 207.663 dekar hububat ekili alanda süne ile mücadele saha çalışmalarına başlayacaktır. Süne ile mücadelede başarı ancak çiftçilerimizin ürünlerine sahip çıktıkları oranda ve tarım teşkilatı ile işbirliği yapmaları halinde artacaktır. İlçe Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda tavsiye edilen ilaç ve ilaç kullanım dozuna gerekli hassasiyetin çiftçilerimizce gösterilmesini ve zamanında ilaçlamanın yapılarak mücadelenin toplu şekilde yürütülmesini amaçlıyoruz’ dedi.