Maraşta Haber
Maraşta Haber

“OSB’ye Doğalgaz Verilecek”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Ünal, davetlilere yaptığı konuşmasında, “Türkiye, ya eskiye dönecek; ya da Türkiye geleceğe yürüyecek” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan’da Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile bir araya […]

“OSB’ye Doğalgaz Verilecek”

21 Haziran 2018 - 20:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Ünal, davetlilere yaptığı konuşmasında, “Türkiye, ya eskiye dönecek; ya da Türkiye geleceğe yürüyecek” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan’da Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile bir araya geldi. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Elbistan’da faaliyet gösteren STK temsilcileri ve üyeleri yer aldı.

Ünal, ETSO’da Elbistan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Paksoy ve yönetim kurulu üyeleri ile programa davet edilen sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Türk İslam Karakoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in de katıldığı programda ilk sunumu, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy yaptı. Salonu dolduran sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz verileceğini belirtti.

Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“7 yılda Elbistan’ımıza gelen hizmetleri ben sayamam. Onlarla uğraşmak yerine yenilerini planlıyoruz. Bir taraftan OSB’yi Kapıdere’den demiryolu ile buluşturmak için fizibilite çalışması yaptırıyoruz, bir taraftan OSB yapıyoruz da, oraya ancak doğalgaz ve demiryolu gelirse önem kazanır demiştim. Doğalgazı getirdik, inşallah demiryolu hattını da çektiğimiz zaman, OSB’yi son derece yüksek bir rekabet avantajına kavuşturmak demektir. Hem OSB için doğalgaz, hem OSB için demiryolu, hem Elbistan’ımız için doğalgaz yatırımı yapıyoruz.

Yine geçtiğimiz günlerde ünlü bir peyzaj mimarı sessiz sedasız Elbistan’a geldi. Türkiye’nin en iyi peyzaj mimarlarından bir tanesi geldi ne yaptı? Ceyhan Nehri’nin doğduğu Pınarbaşı’nı inceledi ve oranın peyzajı ile ilgili bir çalışma başlattı. Çünkü içinden nehir geçen şehir çok azdır. Bunlardan bir tanesi Elbistan’dır. Zaten daha önce ÇEKÜL ile bir mastır plan hazırlamıştık. O mastır plan ile birlikte Ceyhan’ın doğal yapısına kavuşmasını sağlayacağız.

Yine atık su çok önemlidir. Hem OSB, hem şeker fabrikası hem de diğer alanlardaki atık sularımızı temizlememiz gerekiyor. Hem suyu, hem toprağı zehirliyor. Kahramanmaraş’ta Türkiye’nin en büyük tesislerinden birini açtık. Şimdi Elbistan’a da büyük bir atık su tesisi yapıyoruz. Ulaşımla ilgili Göksun-Elbistan arası bütün hızıyla devam ediyor. Ama bir taraftan da Kozluca’ya kadar olan alan, yani biz Kahramanmaraş’tan çıktığımızda Malatya’ya kadar sıcak asfalt yoldan gitme imkanı sağlanmış olacak.

Diğer taraftan işadamlarımızın Elbistan’da oluşturacakları yatırım ve istihdam bir taraftan da işsizliğe çözüm olacak. OSB’de yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam oluşturulacak. Termik santrallerle ilgili yeni gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Diş Hastanesinin temeli atıldı. Hastanenin altında yapılıyor. İmam hatibi gezdim, hemen hemen üniversite kampüsü büyüklüğünde. İnşallah orası proje okulu olarak sınavla öğrenci alacak.

Aslında AK Parti’de siyaset yapmak bir yönüyle de kolay. Çünkü eskiden siyasetçiler söz verir ve yapamazdı. Okul, yol sözü verir yapamaz. Yapamamalarının sebebi devletin gücü yoktu. 57. Hükümetin 3 yıllık Meclis tarafından onaylanmış bütçelerine baktım. Bütçenin yüzde 44’ü faize gidiyor. Kalan kısmı ile memur maaşı, emekli maaşı, SSK giderleri az çok ödeniyor, bazen ödenemiyor devlet para basmak zorunda kalıyor. Diğer hizmetlere para ayıramıyor. Peki bugün bu yüzde 44’ü yüzde 9’a düşürdük. Devlet topladığı her 100 liralık verginin 86 lirasını da faize veriyordu. Bugün onu 12 liraya düşürdük. 16 yılda devletin kasasında 1 trilyon 200 milyon dolar para kaldı. Bu para okul oldu, yol oldu, hastane oldu, kitap oldu, tablet oldu, doğalgaz oldu, tesis oldu. Yani artık siyasetçi söz verdiğini yapabiliyor, gerçekleştirebiliyor.”

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ