Kahramanmaraş’ın Afşin-Elbistan A Termik Santralinde meydana gelen iş kazasında bir kişi daha hayatını kaybetti. Ağır yaralanan işçi 12 günlük yaşam mücadelesi sonrasında yaşama tutunamadı. Nişanlı genç işçinin ölümü büyük üzüntü yarattı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde sıcak su hattındaki arıza sonucu meydana gelen iş kazasında buhar ve sıcak suya maruz kalarak ağır yaralanan 32 yaşındaki işçi, 12 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Nişanlı olan ve düğün hazırlıkları yapan talihsiz genç işçinin ölümü büyük üzüntü yarattı

8 Mart’ta meydana gelen olayda, santralin kazan bölümünde görev yapan Ercan Kılınç (32), sıcak su hattında meydana gelen arıza sonrasında sıcak buhar ve suya maruz kalarak ağır yaralanmıştı. Kılıç, santrali işleten özel firmaya ait ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, buradaki ilk müdahalenin ardından da Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Doktorların çabası, vücudunun büyük bölümünde ciddi yanıklar oluşan Kılıç’ı hayatta tutmaya yetmedi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören talihsiz işçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Dünya evine girme hazırlıkları yarım kalan Kılınç’ın cenazesinin Elbistan’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ölümle sonuçlanan korkunç iş kazası ile ilgili olarak Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma genişletilerek devam ediyor. Bu korkunç olayda Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’de A Termikte meydana gelen kazaları yakından takip ettiklerini ifade etmişti.