Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, termik santrallere kömür temin edilen açık kömür havzasında meydana gelen korkunç göçük olayından sonra bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı.

Afşin-Elbistan Termik Santrallerine kömür temin edilen A Termik Santrali Kömür Havzasında gece yarısı meydana gelen büyük göçük olayından sonra bölgede incelemelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir’e AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş’ta eşlik etti.

Çok büyük bir alanı kaplayan göçüğün korkunç görüntülerini yerinde gören Kaymakam Demir, yetkililerden bilgiler aldı ve can kaybının olmamasının büyük felaketin tek tesellisi olduğunu kaydetti.

Tüm havzanın adeta ters yüz olduğu bölgede dev iş makineleri ve araçlar göçüğün etkisiyle toprak altında kalırken, çok büyük çapta maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş’ta yaptığı değerlendirmede yaşanan göçüğün büyük bir felaket olduğunu dile getirerek, can kaybı yaşanmamasının adeta mucize olduğu kaydetti

Kaymakam Demir ve Başkan Tıraş, göçük bölgesinde yetkililerden aldıkları bilgilerden sonra geçmiş olsun dileklerini ifade ettiler.