Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Gaziantep’in kurtuluşunun 93. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Kurtuluş Koşusuna katılmak üzere kardeş Şehrimiz Gaziantep’e gittiler.

Burada Protokol bazında karşılanan Afşin ve Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Eshab-ı Kehf’in tanıtımı için bir dizi etkinlikte bulundular.

Afşin Belediyesi tarafından desteklenen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri İstanbul Avrasya,Antalya Runtalya ve Şanlıurfa Göbeklitepe maratonlarından sonra şimdi de Gaziantep Kurtuluş Maratonuna katıldılar.Gönül Elçileri hem koşu kısmında hem de Halk yürüyüşü kısmında büyük ilgi gördü.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri yanlarında götürdükleri KITMİR ile de dikkatleri üzerine çekerken Haber ajanslarında haberler  “Gaziantep’te Kıtmir izdihamı” şeklinde geçti.

Kardeş şehrimiz Gaziantep’te Afşin Belediyesini Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik temsil etti.Organizasyon Tertip Komitesi Ödülleri vermek üzere ilk olarak Kardeş şehir Afşin’i sahneye davet etti.

Ödül takdimi sonrası bir konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Hasan Ali Gedik; Eshab-ı Kehf  diyarı Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden kardeş şehrimiz Gaziantep’e Kurtuluş maratonuna Eshab-ı Kehf Gönül Elçileriyle birlikte geldik.Burada olmaktan ve ilk ödülleri takdim etmiş olmaktan dolayı çok mutluyum.Burada şahsımıza,Kurumumuza ve Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımefendi nezdinde tüm Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız,İyi ki kardeş şehrimizsiniz dedi.

>>>HALİL DEMİR-AFŞİN HABER MERKEZİ