Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan’da çalışan kadınlara yönelik olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysısıyla bir organize gerçekleştirdi. Birliktelik gününde davetlilere yönelik bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Koordinatörü Mazhar Türk, “Kadınlarımız yarınlarımızdır” dedi.

Selçuklu Sofrası’ndaki programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik ve esnaflar ve çalışan kadınlar katıldı.

Davetlilere yönelik günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, şu ifadelere yer verdi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’in selamları ve tebriklerini iletiyorum. Kadın, bizler için hem anne hem eş, hem abla hem kardeştir. Bireysel ve toplumsal anlamda bizlerin en büyük destekçisidir. Yani yarımızdır.

Kadınlarımızın, toplumda ayakları üzerinde durabilen, kendi kendine yetebilen, üretebilen her alanda görev alabilen; hem ailede bir anne, hem çalışan bir bayan, her konuda bize destek olan ve olması gereken, araştırmacı ve kendisine güvenen toplumun asli unsurları olarak yer alması bizim en büyük gururumuz ve sevincimizdir. Böyle olmasını da istiyoruz.

Biz, kadınlarımızla omuz omuza maddi manevi her konuda birlikteyiz. Kadınlar, bizim her türlü destekçimizdir. İnancımızda da bu vardır. Kadınlarımız için ayetler ve sureler vardır. Allah’a inanan, ailesine, eşine, topluma ve insanlara olan görevlerini yerine getiren kadınlarımızın Allah cennetleri ayaklarının altına sermiştir. Bizim inancımızda en büyük öğretmen kadınlardır. Birlikte ağladığımız, birlikte güldüğümüz ve sevindiğimiz insanlar kadınlardır. Ülkemizin kalkınması için, gelecek nesillere güvenli bir şekilde özümüzü, inancımızı, âdetimizi, kültürümüzü aktarabilmek için değerli hanımefendilere her zaman ihtiyacımız vardır. Asli unsurlar, kadınlarımızdır. Bu gününüzün, sizlere, ülkemize ve bütün hanımlara hayırlı olmasını diliyorum.”

AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik ise, kadınların toplumun inşasında büyük görevler üstlendiğini kaydetti. Çevik, “Biliyoruz ki; kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Hayatın ağır yükünü taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlar. Eksik olmayın, gelin yeni Türkiye’nin demokrasi inşasında ortak hareket edelim. Daha güçlü bir Türkiye’yi gelecek nesillere hep birlikte emanet edelim. Hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum. Nezaketlerinden dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Sayın Ali Mazhar Türk’e de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur ise, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların birçok alanda erkeklerle omuz omuza mücadele ettiğine vurgu yaptı. Programa katılan kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil hediye edildi.