İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Afşin’de yeni hizmete giren Meka Royal Otel’i de ziyaret ederek Hayırlı Olsun dileklerini iletti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı Meka Otel ziyaretinde Basın Mensuplarının sorularını da yanıtladı ve Turizm konusunda Afşin’in önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Küçükdağlı, Afşin biliyorsunuz Eshab-ı Kehf şehridir. Bu açıdan bizim için önemli bir yere sahiptir. Bu güne kadar çok değişik platformlarda çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalardan bazıları Altyapısının tamamlanması, Vakıflarca Restorasyonunun tamamlanması, Uluslararası Eshab-ı Kehf Sempozyumu gibi. Tanıtıma yönelik ise Ulusal ve Uluslararası fuarlarda tanıtmaya başladık. Basılı kitapların, görsel ve gravür çalışmalarının Tüm Üniversitelere, Kültür camiasına, edebiyatçılara dağıtımını gerçekleştirdik. İslam Ansiklopedisinin İLAM sayfasında İnternet ortamında ulaşılmasını sağladık. Sempozyum Bildiri kitabının İlahiyat bölümünün yayınını gerçekleştirdik. Afşin’in bugüne kadar Konaklama ve Ulaşım noktasında sıkıntıları vardı. İl genelinde 2013 yılı içerisinde Konaklama için yapılan çalışmaların çoğunluğu tamamlandı. Bu tamamlanan yatırımlardan bir tanesi de Meka Royal Otel Afşin’in ilk 3 yıldızlı oteli.200 Yatak kapasitesine sahip olan Meka Royal Otel artık Konaklama sıkıntısını ortadan kaldırdı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Meka Royal Otel Müdürü Naciye Tan ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’yı ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.

>>>Halil Demir/Afşin Haber Merkezi